5


Translate

6 Δεκ 2019

Oλοκληρώθηκε η πορεία για τον Αλέξη (Φωτο)

Οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω της Πλατείας Κλαυθμώνος, προς την Πλατεία Συντάγματος, και στη συνέχεια μέσω Πανεπιστημίου κατέληξαν εκ νέου στα Προπύλαια. Κάποιοι από αυτούς κατευθύνονται προς τα Εξάρχεια, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.
Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην πορεία συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα. Με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστός  και οι συρμοί διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.
Ένταση στην Χαριλάου Τρικούπη
Λίγο μετά τις 19.00, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμάτων στην πλατεία Εξαρχείων. Eπίσης επί της Πανεπιστημίου οι διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε στάσεις. Αργότερα λίγο μετά τις 20.00 σημειώθηκε μικροένταση εντός της περιοχής των Εξαρχείων όταν άτομα προσπάθησαν να στήσουν οδοφράγματα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και να βάλουν φωτιές. Oι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίτερα οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούσαν σήμερα «όλο το λαό να είναι στο δρόμο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει την ζωή και τις ελευθερίες μας. Για τον Αλέξη, για τον Παύλο, για τον Καλτεζά, τον Σαχζάτ και όλους τους νεκρούς του δικού μας «στρατοπέδου», δεν κάνουμε μνημόσυνα, βγαίνουμε στο δρόμο στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή».









Σημειώνεται πως ειρηνικά και χωρίς επεισόδια.  
Μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».



  πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου