5


Translate

18 Ιαν 2020

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Τέτοια λατρεία για τη Μέρκελ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν ξανάγινε... ΣΥ'ΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΚΥΡΙΑ...ΧΛΟΥΥΥΥΥΠ....ΤΕΤΟΙΟ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΞΕΦΤΙΛΑ....ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ....ΞΥΠΝΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...!!!

 Με τον τίτλο, "Η πορεία της Καγκελαρίου είναι θαρραλέα", κυκλοφόρησε η σημερινή συνέντευξη του Προκόπη Παυλόπουλου σε γνωστή Γερμανική εφημερίδα.
"Είναι μεγάλη πολιτικός, θαυμάζω την πολιτική της για το προσφυγικό", δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λίγο πριν την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Γερμανία.
Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής θα συναντηθεί με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ και την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. "Ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος θαυμάζει την προσφυγική πολιτική της 'Αγγελα Μέρκελ, κατηγορεί δε την Τουρκία ότι στηρίζει τους διακινητές προσφύγων», σχολιάζει στον υπότιτλο η εφημερίδα. Ο κ. Παυλόπουλος συμπλήρωσε ότι "η Μέρκελ είναι μεγάλη πολιτικός" και προσφέρει πάρα πολλά με τις αποφάσεις που λαμβάνει για το προσφυγικό.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης και ότι επίσης η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα.
Αναφορικά με το χρέος, διευκρινίζει ότι «δεν μιλάμε για κούρεμα χρέους, αλλά για αναδιάρθρωση στη βάση των κανόνων του ΕΜΣ».
Μάλιστα προέβη και σε βαριές κατηγορίες κατά του τουρκικού κράτους: «Τούρκοι διακινητές λαμβάνουν στήριξη από τις αρχές. Ειδικά οι λιμενικές υπηρεσίες προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται τίποτα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου φέρονται να έχουν βοηθηθεί διακινητές. Έχουμε αποδείξεις γι' αυτό. Είναι μια μορφή δουλεμπορίου. Δεν διστάζω να ξεστομίσω αυτή τη λέξη: δουλεμπόριο. Είναι το μεγάλο πρόβλημα. Δεν μιλάω εδώ για την τουρκική ηγεσία. Όμως, μέσω των παρατηρητηρίων μας στα νησιά, έχουμε αποδείξεις ότι προπάντων οι λιμενικές αρχές συνεργάζονται με τους διακινητές».
Τέλος, έδωσε απάντηση σε σχετική ερώτηση για τις πολεμικές αποζημιώσεις, εξήγησε ότι οι ελληνικές διεκδικήσεις δεν έχουν παραγραφεί και θα τεθούν στο κατάλληλο διεθνές forum, π.χ. στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
 voicenews.gr
μονταζ teo  
20/1/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου