Με 4-4-2 ο Ολυμπιακός
Ο Πέδρο Μαρτίνς όπως αναμενόταν έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αλλά χωρίς να βάλει πολλά νέα πρόσωπα. Στην άμυνα έπαιξε με τους Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Γκασπάρ, στα χαφ με Μπουχαλάκη, Καμαρά και στα άκρα της επίθεσης με Μασούρα, Ραντζέλοβιτς, ενώ επέλεξε επιθετικό δίδυμο με Χασάν και Ελ Αραμπί. Από την άλλη ο Μάκης Χάβος ήταν λογικό να παρατάξει έναν Παναιτωλικό καλά οργανωμένο στην άμυνα του και περιμένοντας στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό.
Οι «ερυθρόλευκοι» από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξαν διάθεση να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα. Πήραν την κατοχή της μπάλας και έβγαζαν ενέργεια έχοντας τη ψυχολογία από το θρίαμβο του Λονδίνου. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 5’ ο Ελ Αραμπί έκανε λάθος παρεμβαίνοντας στη φάση μετά την κεφαλιά το Χασάν και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η μπάλα είχε περάσει από τον Κνετ και κατευθυνόταν στην εστία και αν ο Μαροκινός δεν την είχε βρει το γκολ θα μετρούσε κανονικά.
Η κόκκινη που χαρίστηκε
Το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο με τον Παναιτωλικό να περιμένει στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό και να έχει κλείσει όλους τους διαδρόμους. Όσο περνούσε η ώρα οι Πειραιώτες τα έβρισκαν σκούρα απέναντι σε μία ομάδα που ήταν καλά οργανωμένη και δεν είχε τάσεις να βγει στην επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας να βρουν φάσεις, ενώ ο Ομάρ αν και βγήκε πολλές φορές στην επίθεση δεν μπόρεσε ναν δημιουργήσει κάποια καλή φάση. Το ίδιο και ο Γκασπάρ από την αριστερή πλευρά, ο οποίος έπαιζε πολύ ψηλά, αλλά χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι καλό επιθετικά. Το 29’ ο Σα τραυματίστηκε από χτύπημα του Μουνιέ, ο οποίος κακώς δεν αποβλήθηκε. Το σκηνικό δεν άλλαξε στη συνέχεια και στο 45+2 ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ με τον Ελ Αραμπί το οποίο και αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να μην αλλάζει.
Έσφιξε ο κλοιός
Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Από το ξεκίνημα ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να πιέσει ακόμα περισσότερο τον Παναιτωλικό. Οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν την πίεση τους στην άμυνα των φιλοξενούμενων και το παιχνίδι παιζόταν σχεδόν έξω από την περιοχή τους. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο 53’ είχε καλή ευκαιρία με τον Ομάρ να στρώνει στον Μπουχαλάκη, αλλά εκείνος δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Φερνάντεζ, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Κνετ.
Επιστρατεύτηκε ο Βαλμπουενά
Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέποντας ότι δεν βρίσκει εύκολα λύσεις απέναντι στη διπλή άμυνα του Παναιτωλικού έβαλε στο 55’ τον Βαλμπουενά αντί του Ραντζέλοβιτς. Από τις πρώτες του επαφές ο Γάλλος έδειξε ότι θα έκανε τη διαφορά και στο 56’ έβγαλε ωραία μπαλιά στον Ομάρ, αλλά εκείνος δεν έκανε καλό τελείωμα της φάσης. Η πίεση γινόταν ασφυκτική όσο περνούσε η ώρα και στο 60’ ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μασούρας έκανε την κεφαλιά «ψαράκι» και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ κόντρα την ομάδα του Αγρινίου. Από τους «ερυθρόλευκους» έφυγε το άγχος του γκολ και στη συνέχεια ήλεγχαν με μεγαλύτερη ψυχραιμία το παιχνίδι κάνοντας διαχείριση του σκορ και της κόπωσης που υπήρχε. Η ομάδα του Πειραιά είχε καλή ευκαιρία στο 78’ σε σουτ του Χασάν που έβγαλε δύσκολα ο Φερνάντεζ, ενώ στο φινάλε ο Μπουχαλάκης με σουτ έκανε το 2-0 τον Ολυμπιακό. Έτσι οι Πειραιώτες διατήρησαν το αήττητο τους με το φινάλε της κανονικής περιόδου και αύξησαν τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στους επτά βαθμούς.
Μικρογραφία
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0
Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)
VAR: Σέζος (Αθηνών)
Σκόρερ: 60’ Μασούρας, 90+3 Μπουχαλάκης
Κίτρινες: 22’ Μπα, 31’ Μουνιέ, 66’ Μάλης, 76’ Ντάλσιο, 82’ Μαρσιάλ, 83’ Σισέ
Συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα (67’ Σισέ), Γκασπάρ, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς (55’ Βαλμπουενά), Χασάν, Ελ Αραμπί (90’ Λοβέρα)
Παναιτωλικός: Κνετ (46’ Φερνάντεζ), Κέβιν, Μαρσιάλ, Μάλης, Ράσμιους, Ντάλσιο, Ταχάρ (75’ Μιμίτο), Μουνιέ (90’ Καββαδίας), Αλβάρες, Ντίας, Νταουντα.
πηγη fosonline.gr