Διαδικασία
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε
μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα καρότα, για 2-3 λεπτά,
μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον τοματοπολτό, ανακατεύετε με μια
ξύλινη κουτάλα και ρίχνετε το χυμό τομάτας, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτετε τα μανιτάρια μαζί με το νερό που τα μουλιάσατε και συμπληρώνετε τόσο νερό μέχρι να φτάσει στη μέση της κατσαρόλας. Ανακατεύετε και το αφήνετε να πάρει μια βράση.
Ρίχνετε τον τραχανά, μετριάζετε τη φωτιά και τον ανακατεύετε ασταμάτητα με την ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά, για να μην κολλήσει. Νοστιμίζετε με την πάπρικα και σιγομαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά (ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του τραχανά), ανακατεύοντας τακτικά με την κουτάλα. Ανάλογα με το πόσο ζουμερή θέλετε τη σούπα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό, αν δείτε ότι πήζει πολύ. Ελέγχετε το αλατοπίπερο, ανακατεύετε και σερβίρετε.
olivemagazine
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου