5


Translate

20 Μαρ 2020

Πύργος του Άιφελ: Το Καλά Κρυμμένο του Μυστικό Αποκαλύφθηκε

Όταν ο Πύργος του Άιφελ εγκαινιάστηκε το 1889, ο σχεδιαστής του Gustave Eiffel δεν αποκάλυψε σε κανέναν ότι είχε δημιουργήσει κάτι πολύ προσωπικό…στο εσωτερικό του!
Ένα μικρό προσωπικό διαμέρισμα ήταν το μυστικό του Gustave Eiffel, που φτιάχτηκε για τον ίδιο στην κορυφή του Πύργου.

g1
Το διαμέρισμα βρισκόταν στο τρίτο επίπεδο του Πύργου (δηλαδή το ψηλότερο) και παρόλο που δεν ήταν μεγάλο, ήταν ζεστό και φιλόξενο. Οι τοίχοι ήταν καλυμμένοι με ταπετσαρία και τα έπιπλα ήταν πολυτελή για την εποχή τους. Στο διαμέρισμα υπήρχε επίσης ένα μεγάλο πιάνο το οποίο σίγουρα αν μπορούσε να μιλήσει θα είχε μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πει για το πώς βρέθηκε εκεί πάνω.
g2
Όταν κάποια στιγμή μαθεύτηκε πως στο εσωτερικό του Πύργου υπήρχε ένα ζεστό διαμέρισμα, η υψηλή κοινωνία του Παρισιού ζήλεψε πολύ. Λέγεται πως ο Eiffel έλαβε έναν μεγάλο αριθμό γραμμάτων που του ζητούσαν να νοικιάσουν το διαμέρισμα έστω και για μια βραδιά. Εκείνος απέρριψε όλες τις προτάσεις προτιμώντας να κρατήσει το μέρος για προσωπική του χρήση καθώς και να δέχεται υψηλούς καλεσμένους, όπως ήταν ο εφευρέτης του ηλεκτρικού λαμπτήρα Thomas Εdison (γνωστός για τις εφευρέσεις που έχει κλέψει κατά καιρούς καθώς και τον απαίσιο τρόπο με τον οποίο φερόταν στους υπαλλήλους του).
g3
Οι πόρτες του διαμερίσματος άνοιξαν τα τελευταία χρόνια και οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να δουν το μυστικό ενός από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στον κόσμο. Τα περισσότερα από τα έπιπλα έχουν διατηρηθεί άψογα, ενώ στο διαμέρισμα κάνουν τις αιώνιες συζητήσεις τους δυο κέρινα ομοιώματα (του Eiffel και του Edison).
g4
Πηγή: www.spirossoulis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου