5


Translate

10 Μαρ 2020

Ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ αντιδρά στη μεταφορά μεταναστών στο νομό Σερρών…

«Έχουμε πολύ καλές διπλωματικές σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά η συγκέντρωση μεταναστών στα σύνορά μας είναι απαράδεκτη» έγραψε στο Facebook ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που είναι υπουργός Άμυνας καθώς και πρόεδρος της «Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης»- VMRO.
«Η τοποθέτηση παράνομων μεταναστών κοντά στα σύνορά μας από την ελληνική πλευρά αποτελεί θέμα για περαιτέρω ένταση. Αυτό δεν είναι γειτονία είναι παράλογο.
Ο βουλγαρικός στρατός είναι έτοιμος και εγγυώμαι ότι ένα νέο κύμα μεταναστών δεν θα γίνει δεκτό στη χώρα», γράφει μεταξύ των άλλων και καταλήγει: «Η Βουλγαρία δεν θα πληρώσει ξένους λογαριασμούς!».
Το κείμενο αναφέρει ότι δημιουργείται ένας νέος καταυλισμός μεταναστών μόλις 8 χιλιόμετρα από τα βουλγαρικά σύνορα, στην περιοχή του Προμαχώνα, όπως ανέφεραν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.
Εκσκαφείς και μηχανήματα έχουν  αρχίσει το έργο όπου θα δημιουργηθούν δομές για 1.000 μετανάστες. 
Σε αυτό αντέδρασαν οι ντόπιοι αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς.
Το στρατόπεδο θα βρίσκεται σε χώρο δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Προμαχώνα – Βουλγαρία και σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές θα είναι κλειστό. Οι μετανάστες αναμένεται να φιλοξενηθούν σε 3 ημέρες.
πηγη echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου