5


Translate

1 Μαρ 2020

Ακόμη δεν το καταλάβατε; Η Δύση έδωσε εντολή εξόντωσης της Τουρκίας!

Καλημέρα σε όλους!
Διαβάζοντας την ροή της επικαιρότητας, τόσο σε αυτόν τον ιστότοπο, όσο και σε άλλους, πιο συγκροτημένους και πιο «σοβαρούς» και συγκρίνοντας την ροή των γεγονότων σε αντιδιαστολή με τους σχολιασμούς, τείνω να καταλήξω στο συμπέρασμα πως η κρίση των νεοΕλλήνων που μεγάλωσαν και ανδρώθηκαν
με την λέξη «μ@λ@κας», έχει επιρρεστεί σοβαρότατα από την έννοια της λέξης και σε συνδυασμό με την κριτική διάθεση ενός σχολιαστή ονόματι «WheellnTheSky» ο οποίος αναφέρει κάτι το οποίο υποψιαζόμαστε όλοι, δηλαδή το φιλτράρισμα όλων των σχολίων που αναρτώνται παντού (Google, Disqus κ.α. ) μέσω διαφόρων μηχανισμών αυτών που ελέγχουν το Ίντερνετ, πραγματικά συνάγεται το γεγονός ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να διαγνώσουν, όσοι μας μελετούν, το πόσο εύκολο είναι να μας χειραγωγήσουν.
Ακούγονται «προσβλητικά» για όλους μας αυτά που αναφέρω, αλλά αναγκάζομαι να το κάνω γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος συνετισμού μας.

Είμασταν ανέκαθεν ένας λαός ο οποίος φημίζονταν για την οξυδέρκεια του και για την κρυστάλλινη κρίση του. Γι αυτό άλλως τε, τα γράμματα και οι τέχνες, τόσο στην αρχαία μας Ιστορία, όσο και στη βυζαντινή, άκμασαν και δίδαξαν σε όλη την απολίτιστη οικουμένη, τι σημαίνει η έννοια του Ανθρώπου αλλά και του Θείου.
Στις μέρες μας δυστυχώς, αυτό δεν υπάρχει πλέον.
Στη θέση του έχει εγκατασταθεί μια και καλή η έννοια του «μ@λ@κα», που κοιτάζει τα δρώμενα με μια άκρως επιπόλαιη στάση, η οποία έχει να κάνει περισσότερο με την ιδεολογικοπολιτική του «ταυτότητα» παρά με την οποιαδήποτε λογική ανάλυση και το αντίστοιχο κριτικό «φίλτρο» που απαιτείται.
Άλλος τα βάζει με το πολιτικό μας σύστημα (δικαίως αλλά ως ένα σημείο), άλλος με τους «προδότες συμμάχους μας», άλλος με την…Αριστερά, άλλος με τη…δεξιά της Δεξιάς, άλλος προτρέπει να …πάρουμε όλοι τις καραμπίνες, άλλος ψέγει με στόμφο τους άλλους που εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι μπροστά στη συμφορά που μας χτυπάει, άλλος χαμογελάει χαιρέκακα για τις πολιτικές επιλογές του εκλογικού σώματος χωρίς ασφαλώς να εσωκλείει και τον εαυτό του μέσα, άλλος το ρίχνει στη …πλάκα και άλλος προτρέπει την…άκρα δεξιά (ήμαρτον Παναγιά μου!) να…οπλιστεί για να…ξορκίσει με την πυρίτιδα την «εισβολή». Και μετά αναρωτιόμαστε άπαντες, γιατί οι ξένοι μας συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο…. Και δεν περνάει από κανενός το μυαλό, πως όλα είναι…μια θαυμάσια σκηνοθεσία όλων, για να ρίξουν στο καναβάτσο την Τουρκία και στα νύχια της Ρωσίας, για να ανατραπεί ο Ερτογάν.
Όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που παίζεται στο ΝΑΤΟ δήθεν για…στήριξη της Τουρκίας, μιας χώρας με την οποία ο ίδιος ο Μακρόν έχει πλέον εχθρικές σχέσεις, δεν έχει προβληματίσει κανέναν; Πως είναι δυνατόν ένας ηγέτης μιας χώρας, η οποία προ ημερών ακόμη, είχε στείλει τη ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου να στρογγυλοκαθίσει στη Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο, να …επιθυμεί στα σοβαρά την…υποστήριξη της Τουρκίας(!) στη Συρία, τη στιγμή που η ίδια αυτή χώρα είχε διαμηνύσει επίσης προ ημερών ότι έχει ζωτικά συμφέροντα εκεί και ότι η πλήρης εξαφάνιση των τζιχαντιστών είναι άμεση προτεραιότητά της; Κι ακόμη περισσότερο, όταν η ίδια αυτή χώρα δια στόματος Μακρόν, είχε αποκαλέσει το ίδιο το ΝΑΤΟ κλινικά νεκρό; Να σοβαρευτούμε λιγάκι, έτσι;
Αν νομίζετε ότι τυχαία η Ελλάδα ξαφνικά…σήκωσε κεφάλι, είστε απολύτως γελασμένοι. Το βέτο μπήκε κατόπιν συνεννοήσεως, τόσο με τους Αμερικανούς, όσο και με τους Γάλλους. Για τους Γερμανούς, ας μη το συζητήσουμε, αυτοί τρέμουν μήπως χάσουν τον Ερτογάν από πελάτη κι ως εκ τούτου, ακροβατούν πάνω σε ένα σχοινί που δεν θα αντέξει για πολύ.
Τόσο λοιπόν οι Γάλλοι, όσο και οι Αμερικανοί, αυτό που θέλουν και επιθυμούν είναι μια τουρκική πανωλεθρία επί της ουσίας. Ένα κόντυμα του αναστήματος του Ερτογάν, όσο και της ίδιας της Τουρκίας, η οποία και συμπεριφέρεται τόσο υπερφίαλα και αλαζονικά, όσο καμμιά άλλη στον κόσμο. Αυτό περίμεναν τόσα χρόνια. Την ευκαιρία που θα τους δώσει ο ίδιος ο σουλτάνος επί του πρακτέου. Και τους ήρθε «κουτί» η όλη εξέλιξη των γεγονότων.
Ακούω πολλές φορές κάποιους να λένε και να το πιστεύουν κι όλας, πως όλο το σκηνικό της δήθεν υποστήριξης του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία, γίνεται για το…στρίμωγμα της Ρωσίας. Είναι τόσο αφελές και ηλίθιο όλο αυτό, που αν το δεί κάποιος με το βλέμμα της λογικής, αμέσως βάζει τα γέλια.
Να στριμωχτεί η Ρωσία από…ποιούς; Από μια κλινικά νεκρή συμμαχία, που δεν μπορεί καλά καλά ούτε τα εσωτερικά της να διευθετήσει; Να στριμωχτεί η Ρωσία από ποιόν; Από τον…Ερτογάν ο οποίος απ όποιον διάδρομο του παλατιού του περνάει, αφήνει πίσω του μερικά…κακάκια που τρέχουν από το λερωμένο του παντελόνι; Υπάρχει άραγε νοήμων άνθρωπος στον πλανήτη ολόκληρο που να πιστεύει κάτι τέτοιο; Έλεος δηλαδή!
Η παγίδα που έχει στηθεί στον Ερτογάν από τους ήδη εκνευρισμένους μέχρι μυελού οστών δυτικούς, είναι τόσο οφθαλμοφανής, που βγάζει κυριολεκτικά μάτι! Σε πλήρη συννενόηση με την Ρωσία, έχουν αφήσει ή ακόμη περισσότερο, έχουν ΣΠΡΩΞΕΙ τον Ερτογάν να μπεί ακόμη πιο βαθιά στο βάλτο της Ιντλίμπ, ούτως ώστε να ισοπεδωθεί σε βαθμό τέτοιο, που θα είναι εντελώς μη αναστρέψιμη η κατάσταση. Οι Ρώσοι έχουν πάρει πλέον το «μήνυμα» από τη δυτική κοινότητα και το αξιοποιούν στο έπακρο. Κι ακόμη είμαστε στην αρχή. Κυριολεκτικά.
Όσο για εμάς, οι ίδιοι οι «σύμμαχοι» μας έχουν δώσει το οκ σιωπηλά για να αντιμετωπίσουμε πλέον τους λαθροεισβολείς που στέλνει ο απελπισμένος Ερτογάν ως «εχθρική εισβολή». Πώς νομίζετε ότι γύρισαν τούμπα όλα με κυβερνήτη τον…Μητσοτάκη; Επειδή λέτε πως του ήρθε ξαφνικά «επιφοίτηση» πατριωτισμού; Τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία είχε στείλει αβρόχοις ποσί τα …ΜΑΤ για να καταστείλει το…αγριεμένο πόπολο στη Μυτιλήνη και στη Χίο; Τότε η κίνησή του ήταν, δικαίως χαρακτηρισμένη, ως προδοτική το λιγότερο και η χθεσινή ως…πατριωτική; Μα να για πιστέψουμε κάτι τέτοιο τότε ή θα πρέπει να τον κλείσουμε στο ψυχιατρείο ως σχιζοφρενή ή θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά για τους σκοπούς της επίθεσης των ΜΑΤ στα νησιά μας! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα κύριοι και κυρίες. Όταν κάποιος ΕΙΝΑΙ αν όχι πατριώτης, τουλάχιστον νοήμων, ΔΕΝ στέλνει Έλληνες να πυροβολήσουν ή να καταστείλουν Έλληνες, τη στιγμή που έχει ανάγκη να υψωθεί ως σημαία η Εθνική Ομοψυχία στο ακροτελεύτιο μέρος της εθνικής μας άμυνας! Και ο Μητσοτάκης, ούτε πατριώτης είναι, ούτε νοήμων. Και δεν το λέω εγώ μόνον αυτό. Οι περισσότεροι αρθρογράφοι το λένε ή το υπονοούν. Οπότε; Τι;
Η παγίδα στον Τούρκο είναι στημένη με ΜΑΕΣΤΡΙΚΟ τρόπο συνέλληνες και συνέλθετε. Για να μην αρχίζω να μιλώ για το παρασκήνιο που παίζεται πίσω από τις κουΐντες σχετικά με το τι ακριβώς τάζουν οι ευρωπαιοαμερικανοί στην τέως σύμμαχό τους Τουρκία. Δεν βλέπετε τον Ερτογάν πόσο πανικόβλητος είναι; Δεν βλέπετε πως η συμπεριφορά του είναι συνώνυμη με το τι έχει καταλάβει από όλη αυτή την εξέλιξη; Νομίζετε ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ; Ασφαλώς και ξέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! Και δεν είναι απλώς εκβιασμός από μέρους του η εξαπόλυση του λαθρομεταναστευτικού ρέμπελου προς την Ελλάδα. Είναι απελπισμένη επιθετική ΠΟΛΕΜΙΚΗ κίνηση εναντίον της ΔΥΣΗΣ! Τι δεν καταλαβαίνετε;
Η Ρωσία έχει αποφασίσει να ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ την Τουρκία και μάλιστα σε συννενόηση με τη Δύση. Σας το φώναζα χρόνια ολόκληρα, ότι σε κανέναν πλέον δεν συμφέρει η ύπαρξη του μορφώματος του Κεμάλ. Όσο την εκμεταλλεύτηκαν, το έκαναν λόγω του Ψυχρού Πολέμου και της Παγκοσμιοποίησης αργότερα. Τώρα που και τα δύο μας τελείωσαν οριστικά, η Τουρκία είναι απλώς ένα καρκίνωμα που πρέπει να εκλείψει. Είτε με τον Ερτογάν ως κυβερνήτη είτε με τους Κεμαλικούς, η Τουρκία ανέκαθεν ήταν αναξιόπιστη, βουλιμική, επιθετική και αρπακτική και δημιουργούσε κάθε τρείς και λίγο αστάθεια σε μια ευαίσθητη περιοχή. Και κάθε φορά, η Δύση έπαιζε το ρόλο του…πυροσβέστη. Κουράστηκε πλέον να τον παίζει αυτόν τον ρόλο. Και τρέμει στην ιδέα ότι θα μπορούσε μιά μέρα η Τουρκία να στρογγυλοκάθονταν μαζί της στα διάφορα τραπέζια ως…υπερδύναμη με απαιτήσεις και λόγο ηγεμονικό. Ο Φετουλάχ Γκιουλέν είχε πει τον Μάρτιο του 16, λίγο πριν το πραξικόπημα, πως «Ο Ερντογάν θα έχει το τέλος του Χίτλερ ή του Στάλιν». Ο πρώτος αντιπρόεδρο της Άνω Βουλής της Ρωσίας Βλαντιμίρ Ντζαμπάροφ, έστειλε προχτές θανάσιμο μήνυμα προς τον Ερντογάν: «Θα έχεις άσχημο τέλος στη Συρία». Με το ΝΑΤΟ, δια στόματος Στόλτενμπεργκ, να καταδικάζει καθαρά υποκριτικά τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν πρόσφατα το συριακό καθεστώς και η σύμμαχός του Ρωσία ενώ και τρέχει άμεσα και ενεργοποιεί το άρθρο 4 της Συμμαχίας υπέρ της Άγκυρας, τα Αραβικά ΜΜΕ που είναι φερέφωνα της Δύσης τα περισσότερα, προεξοφλούν το τέλος του Ερντογάν: «Το Ιντλίμπ θα είναι η αρχή του τέλους».
Ακόμα δεν καταλάβατε το τι ακριβώς παίζει;
Κάποτε, λίγο καιρό πριν το ξέσπασμα του Μακεδονικού Αγώνα, ένας Άγγλος «οδοιπόρος» περιδιάβαινε την ελεύθερη Θεσσαλία για να δεί αν αυτά τα νέα εδάφη που προστέθηκαν στον κορμό της ελεύθερης Ελλάδας, είχαν λαό ο οποίος θα μπορούσε να χειραγωγηθεί από τους ξένους πάτρωνες, κάτι δηλαδή σαν έναν…επιθεωρητή των ξένων σε κατοίκους αποικίας. Ο μεγάλος μας σατιρικός ποιητής, συγγραφέας και δημοσιογράφος Γεώργιος Σουρής, είχε αντιληφθεί τους σκοπούς του και τον πήρε στο κατόπι, μεταμφιεσμένος σε …βοσκό, δηλαδή σε κάποιον Έλληνα από την χαμηλότατη κοινωνική τάξη των ακτημόνων. Σε κάποια φάση, οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν υπαιτιότητι του Σουρή, ο οποίος στο μεταξύ είχε πάρει και κανα δυό πρόβατα μαζί του, για το ξεκάρφωμα. Σε ανύποπτο χρόνο, ο Εγγλέζος τον σταματάει θέλοντας να ξεκινήσει την…περίεργη έρευνά του από αυτόν και τον ρωτάει με ύφος χιλίων καρδιναλίων και σε άπταιστα ελληνικά!
«Καλημέρα σας, από πούθε, πώς και πόσα;»
Ο Σουρής τον κοιτάζει από πάνω ως κάτω, αυτός πεζός ενώ ο Εγγλέζος έφιππος, χαμογελάει και του απαντά:
«Από Λαμία σε λειβάδι, Θεόδωρος και 400!»
Το χαμόγελο του υπερόπτη Εγγλέζου πάγωσε στο πρόσωπό του για δυό στιγμές. Γρήγορα όμως επανέκτησε τη ψυχραιμία του, χαιρέτησε ευγενικά τον…βοσκό με μια κίνηση άγγιγμα του καπέλου του, χαμογέλασε και…εξαφανίστηκε μονολογώντας:
«Αν ετούτος εδώ ο βοσκός απάντησε με τόση ευκολία και ευθύτητα στον γρίφο που του πέταξα, τότε οι άλλοι, οι πιο μορφωμένοι τι θα μου απαντούσαν σε κάτι πιο περίπλοκο; Μάλλον θα πρέπει να ακυρώσω το οδοιπορικό μου…
Λίγες μέρες αργότερα, ο Σουρής έμαθε πως ο περίφημος Εγγλέζος έκανε τις αναφορές του και έφυγε από την Ελλάδα ντροπιασμένος και αρκετό καιρό αργότερα, μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας, ο Σουρής έμαθε πως ο συγκεκριμένος Άγγλος που συνάντησε τότε, ήταν ο επόμενος πρωθυπουργός της Αγγλίας, ο…πολύς Χέρμπερτ Άσκουιθ, ο οποίος και είχε δώσει τότε μάχη στο αγγλικό κοινοβούλιο για να μπεί και η Ελλάδα στην Αντάντ κατά τον Α’ΠΠ.
Αυτοί ήταν οι Έλληνες προτού την εκτεταμένη χρήση της λέξεως «μ@λ@κας» στην καθημερινή τους συννενόηση. Ένας λαός, που αν μη τι άλλο, τον έπαιρναν στα σοβαρά οι πάτρωνές μας. Και για να μπορούν να μας ποδηγετούν, εξαγόραζαν πάντοτε τους ηγέτες μας και το πολιτικό μας σύστημα. Σήμερα, απλά διαπιστώνουν την κατάντια μας ολοένα και περισσότερο, πετώντας πλέον κάθε ίχνος μάσκας, προσχημάτων και προθέσεων. Έστω και παίζοντας θέατρο κακής ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου