5


Translate

1 Μαρ 2020

Έβρος: Μετανάστες πετούν χημικά κρατώντας την τουρκική σημαία, πυροβολούν στον αέρα οι Έλληνες - Βίντεο

Σκηνικό μάχης εκτυλίσσεται στις Καστανιές - Οι αλλοδαποι πετούν πέτρες και χημικά βρίζοντας και κρατώντας την τουρκική σημαία ενώ Έλληνες στρατιώτες ρίχνουν για εκφοβισμό στον αέρα με όπλο g3 άσφαιρα
Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, με τους αστυνομικούς να δίνουν τίτανιο αγώνα
για τη φύλαξη των συνόρων και την Τουρκία να δυσκολεύει την προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας.

Δυο βίντεο απο τον Έβρο, που φερνει φως της δημοσιότητας το protothema.gr, αποτυπώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την οριακή κατάσταση που επικρατεί στην περιοχη. 
.
Ομάδες μεταναστών εκτοξεύουν χημικά στις δυνάμεις του στρατού και της Αστυνομίας προκειμένου να καταφέρουν να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.
Μάλιστα οπως φαίνεται καθαρά, οι αλλοδαποι πετούν πέτρες και χημικα βρίζοντας και κρατώντας την τουρκικη σημαια ενω στο δευτερο βίντεο φαινονται Ελληνες στρατιώτες να ρίχνουν για εκφοβισμό στον αέρα με οπλο g3 άσφαιρα.


Οι Τούρκοι όχι μόνο διευκολύνουν τους μετανάστες στη μετακίνηση προς τις Καστανιές Έβρου και τους μοιράζουν δακρυγόνα, αλλά ρίχνουν πια και οι ίδιοι χημικά σε Έλληνες αστυνομικούς.
Η ρίψη των χημικών από την τουρκική πλευρά καθοδηγήθηκε με τη χρήση δύο drones που πετούσαν στο σημείο
Από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής μέχρι πριν από λίγο έχουν καταγραφεί περίπου 5.500 αποτροπές εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 60 συλλήψεις και σχηματίστηκε δικογραφία για παρανομή είσοδο στη χώρα.
Χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται σε όλο το μήκος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα και προσπαθούν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος με αποτέλεσμα να μαίνονται άγρια επεισόδια με τις ισχυρές δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού.
πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου