5


Translate

25 Απρ 2020

Γιατί τσακώνονται 1 στα 10 ζευγάρια σε ολόκληρο τον κόσμο;

Μα γιατί δεν μπορούν να αποφασίσουν -από κοινού- σε ποια πλευρά του κρεβατιού θα κοιμούνται...
Τι μπορεί να σημαίνει η θέση που οι σύντροφοι επιλέγουν για να κοιμηθούν στο κρεβάτι; Μία μεγάλη βρετανική αλυσίδα ξενοδοχείων διεξήγαγε μία έρευνα για την προτίμηση των ζευγαριών

γύρω από την πλευρά που επιλέγουν να κοιμηθούν.Κατά την έρευνα ερωτήθηκαν περί τα 2.000 ζευγάρια στη Βρετανία και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 10% των ζευγαριών δημιουργεί καβγάδες και εντάσεις γύρω από τη θέση στην οποία θα κοιμηθεί τελικά ο καθένας στο κρεβάτι, ενώ το 20% των ανδρών ισχυρίζεται ότι συνήθως οι καβγάδες καταλήγουν στο να είναι οι γυναίκες αυτές που τελικά θα καταφέρουν να επιλέξουν… πλευρά στο κρεβάτι, αφήνοντας τους άνδρες ανικανοποίητους σε αυτό το θέμα.

Παρόλα αυτά, όλοι δείχνουν να έχουν κάποια συγκεκριμένη προτίμηση στην πλευρά του κρεβατιού. Οι λόγοι που επέλεξαν οι ερωτηθέντες ήταν για να είναι κοντά σε σώμα θέρμανσης ή στα παιδιά, για να βλέπουν καλύτερα τηλεόραση, για να έχουν περισσότερη ησυχία και για να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα το χώρο ώστε να νιώθουν πιο ασφαλείς. Το 50% των ερωτηθέντων υποστήριξε επίσης, ότι δεν μπορούσε να απολαύσει έναν ήσυχο ύπνο αν δεν κοιμόταν στην πλευρά στην οποία εξ αρχής ήθελε.
Παλαιότερη έρευνα υποστήριζε ότι όποιος κοιμόταν στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού ήταν πιο ευτυχισμένος, ωστόσο σήμερα αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο καθένας μας προσαρμόζει την ξεκούρασή του ανάλογα με τη διαθεσιμότητα που υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου