5


Translate

30 Απρ 2020

Οι Τούρκοι στέλνουν 10 οχήματα επιτήρησης εδάφους στον Έβρο

Εν αναμονή της δεύτερης φάσης του τουρκικού σχεδίου στον Έβρο
Η ASELSAN περάτωσε τα τελευταία 10 ειδικά οχήματα 57 ATES ΜΒS Systems και τα στέλνει εσπευσμένα στα ελληνοτουρκικά και τουρκο-βουλγαρικά σύνορα, πιθανόν προετοιμαζόμενη για κάτι το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι από την ΕΕ, με εντολή της Γερμανίας, δόθηκε το 75% της αξίας των 30 εκ. ευρώ που απαιτούνταν για την κατασκευή τους, ενώ η Ευρώπη έχει δώσει και τα κονδύλια για τα 82 ειδικά οχήματα Cobra II για τα ΝΑ σύνορα της Τουρκίας.
Η τουρκική εταιρεία Aselsan ολοκλήρωσε την κατασκευή των υποσυστημάτων τα οποία επιτρέπουν στο προσωπικό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής να τα χρησιμοποιεί στον Έβρο, ελέγχοντας και καταγράφοντας τους πάντες και τα πάντα στην ελληνική πλευρά, αναφέρει τουρκική εφημερίδα.
Τα οχήματα δεν αφορούν σε αποστολές ελέγχου των μεταναστών, αφού οι ίδιοι οι Τούρκοι τους στέλνουν στην ελληνική πλευρά, αλλά για να παρατηρούν την ελληνική και βουλγαρική πλευρά.
Το σύστημα των οχημάτων αυτών περιλαμβάνει ραντάρ επιτήρησης εδάφους ACAR (Land Surveillance Radar), ηλεκτρο-οπτικό σύστημα ημέρας/νύκτας εξοπλισμένο με θερμική κάμερα και αποστασιόμετρο Laser τύπου ŞAHİNGÖZÜ-OD, τοποθετημένο επί πτυσσόμενου πυλώνα, ένα σύστημα ακουστικού εντοπισμού, σύστημα Διαχείρισης Δεδομένων SECANS και ασυρμάτους τύπου 9661 VHF / UHF.
Χάρη στους αισθητήρες του οχήματος, καλύπτονται όλες οι ανάγκες συνεχούς παρακολούθησης μικρών και μεσαίων/μεγάλων αποστάσεων των στρατευμάτων, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες μέρα και νύχτα.

Υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού θέσης στόχου ή βολής, η οποία θα ανιχνεύεται από το ειδικό ραντάρ, δίνοντας συντεταγμένες στον ψηφιακό χάρτη της θερμικής κάμερας.
Το εξοργιστικό του θέματος είναι ότι το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και οι Τούρκοι, για το “ευχαριστώ” στις Βρυξέλλες, πριν από ένα μήνα μάζεψαν 30.000 μετανάστες και προσπάθησαν με ανήθικο τρόπο να τους στείλουν στην Ευρώπη μέσω του Έβρου "με το έτσι θέλω".
Το ερώτημα που τίθεται είναι με ποιο σκεπτικό, τουρκικό πρόγραμμα δήθεν ασφάλειας συνόρων, συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ ενώ είναι η γνωστή η στάση της Άγκυρας;
Η ουσία είναι ότι η μετακίνηση 10 οχημάτων αυτού του τύπου από την Τουρκία στον Έβρο, έχει σαφώς στόχο την ελληνική πλευρά, ενώ αυτό που παρατηρείται είναι το σκηνικό νέας προβοκάτσιας που στήνεται από τις τουρκικές αρχές.
Οι λόγοι πολλοί από τουρκικής πλευράς. Ένας από αυτούς αφορά πιθανόν, τα πολύ καλά αποτελέσματα της Ελλάδος στην πανδημία που διαφημίζονται από όλα τα ξένα ΜΜΕ σε σχέση με την παταγώδη αποτυχία και τις κόντρες στο εσωτερικό της Τουρκίας.      
Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί τα πάντα για προωθήσει να άνομα σχέδια της στον Έβρο, ενώ σχεδόν κάθε δύο ή τρεις ημέρες έχουμε υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή του νομού, ενδεικτικό των προθέσεων της Άγκυρας.
 πηγη pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου