5


Translate

15 Ιουν 2020

Η Μ. Ζαχάροβα νέα πρέσβειρα της Ρωσίας στην Ελλάδα; (Βιντεο)

Κίνηση-ματα εάν τελικά ισχύει το δημοσίευμα
Ένα άρθρο το οποίο ακόμα δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε μέχρι στιγμής ήρθε στο ''φως'' της δημοσιότητας. Προφανώς εάν τελικά ευσταθεί, θα πρόκειται για μία κίνηση-ματ της Μόσχας, η οποία όπως φαίνεται θέλει να προσεγγίσει ξανά την Αθήνα.
Μην ξεχνάμε πως ήδη φαίνονται κάποια σημάδια κρίσης ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία, καθώς η συνάντηση μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναβλήθηκε. Η συνάντηση αφορούσε τις κρίσεις σε Συρία και Λιβύη, όπου Μόσχα και Άγκυρα υποστηρίζουν αντιμαχόμενες πλευρές. 
Το δημοσίευμα 
Πρέσβειρα της Ρωσίας στην Ελλάδα αναμένεται να γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, η νυν εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε μια ιδιαίτερη κομβική συγκυρία για τη χώρα μας, που έχει επιδοθεί σε «διπλωματικό μαραθώνιο» έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.
Η Μαρία Ζαχάροβα είναι στενή συνεργάτιδα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και το γεγονός ότι θα γίνει πρέσβειρα στη χώρα μας σηματοδοτεί σίγουρα μια νέα εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις, που είχαν «παγώσει» τα τελευταία χρόνια. 
Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν ήταν στα καλύτερά τους λόγω δηλώσεων που είχε κάνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιας, αλλά και εξαιτίας της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες που υπηρετούσαν στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2018, αλλά και της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων. Είχε προηγηθεί η καταγγελία πως οι απελαθέντες Ρώσοι διπλωμάτες προσπαθούσαν να προκαλέσουν αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ως αντίδραση, η Μόσχα είχε προχωρήσει σε μια κίνηση που στρεφόταν ειδικά κατά του τότε υπουργού Εξωτερικών, απαγορεύοντας την είσοδο στην Ρωσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά. Αυτό ήταν το σημαντικότερο από τα αντίποινα που ανακοινώθηκαν στον Έλληνα πρεσβευτή Ανδρέα Φρυγανά, ο οποίος είχε κληθεί τότε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. 
Η Μόσχα μετά τους υπαινισμούς Κοτζιά περί ρωσικής ανάμιξης σε σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης με όχημα τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, είχε φτάσει στο να θεωρεί σχεδόν εχθρικό συνομιλητή το Νίκο Κοτζιά, κατηγορώντας τον ότι έχει ανατρέψει τις παραδοσιακές ισορροπίες που κρατούσε η Αθήνα μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. 
Πάντως αναμένουμε διάψευση, ή επιβεβαίωση από το Ρωσικό ΥΠΕΞ και από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα. 
.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου