5


Translate

24 Ιουλ 2020

Η διαπολιτισμικότητα επιτέλους ψοφά σήμερα !

Οι εκδηλώσεις για το 1821, αλλά και ό,τι συμβαίνει στη χώρα παίρνουν άλλη χροιά. Όλα πλέον επηρεάζονται από την Αγιά Σοφιά και τον βιασμό της, από την εισβολή του Τούρκου στα ιερά και τα όσια, από τις απειλές για εδαφικό μας ακρωτηριασμό.
Όσους κορονοϊούς και να προβάλλουν, το βλέμμα μας είναι στραμμένο στα καλυμένα με πανιά πρόσωπα των αγίων μας,
στα ελληνικά μάρμαρα του ναού, στο φως που μπαίνει από τα παράθυρα και δημιουργεί το κλίμα κατάνυξης που χαρακτηρίζει μία ορθόδοξη εκκλησία, στο σύμβολο αυτό πάνω στο οποίο σήμερα ο Τούρκος ασελγεί.
Το αφήγημα της διαπολιτισμικότητας και του εναγκαλισμού με τις ορδές του Ισλάμ, της ελληνοτουρκικής φιλίας, της εξωτικής Ανατολής, του Έλληνα ανατολίτη, ψοφάει σήμερα.
Ο εκβαρβαρισμός που ντύθηκε τον μανδύα της ανοχής στο διαφορετικό και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τελειώνει σήμερα.
Ας ελπίσουμε ότι τη θέση του θα πάρει επιτέλους η ελληνική ταυτότητα, αυτή που σφυρηλατήθηκε μέσα στους αιώνες από την Αρχαιότητα ως σήμερα, αυτή που κουβαλά η γλώσσα μας, η ιστορία μας, η παράδοση μας.
Αυτή που πνίξαμε μέσα στα σχολειά μας, μέσα στα σπίτια μας, μέσα στις παρέες μας εδώ και δεκαετίες γιατί ήταν ντεμοντέ και πιο πρόσφατα έγινε και φασίστ-ρασίστ, για να δολοφονούνται ευκολότερα οι χαρακτήρες που μίλαγαν για Ελλάδα.
Σήμερα γινόμαστε Έλληνες.
Ελένη Παπαδοπούλου FACEBOOK
  μονταζ  teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου