5


Translate

13 Ιουλ 2020

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙΡΩΝ : ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ… «ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ»!

Οι πρόσφατοι σεισμοί που έγιναν στην ανατολική Τουρκία, είναι προειδοποίηση ότι ενεργοποιείται το μεγάλο ρήγμα της θάλασσας του Μαρμαρά το οποίο θα φέρει τον μεγάλο αναμενόμενο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, όπου σύμφωνα πάλι με τουρκικούς υπολογισμούς θα καταρρεύσει τουλάχιστον το 30% των κτισμάτων,
με συνέπεια να βρουν τον θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι.
Όπως αναφέρει ο γνωστός Τούρκος ακαδημαϊκός και καθηγητής, Nur Görür, οι σεισμοί που έγιναν στις περιοχές της μεσανατολικής Τουρκίας Bingöl και Elazığ, αναφέρονται στο ρήγμα που φτάνει μέχρι στην Θάλασσα του Μαρμαρά που έδωσε τον φονικό σεισμό του 1999.
Σύμφωνα με τους Τούρκους σεισμολόγους, στην Ανατολία υπάρχουν δυο μεγάλα σεισμικά ρήγματα, της Βόρειας Ανατολίας και της ανατολικής που συνδέονται και επεκτείνονται μέχρι την ελληνική χερσόνησο. Μάλιστα το άσχημο είναι ότι ο φονικός σεισμός του 1999 είναι πολύ πιθανό να ξαναγίνει μετά την παρέλευση είκοσι ετών, δηλαδή μέσα στο τρέχον έτος.
Το εντυπωσιακό αλλά και σημαδιακό σε όλα αυτά είναι ότι επισημαίνονται αυτές τις μέρες όπου ο σουλτάνος Ερντογάν αποφάσισε να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.
Σημεία των καιρών…
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου