5


Translate

18 Ιουλ 2020

Οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σε Champions και Europa League!

Η ΑΕΚ δεν έκανε ένσταση για να πάρει εξωαγωνιστικά το ματς με τον ΠΑΟΚ μετά την γκάφα ολκής των ασπρόμαυρων με τις κάρτες υγείας και όλα δείχνουν πως θα βρεθεί στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League ως 3η από το πρωτάθλημα ή ως Κυπελλούχος αν κερδίσει τον Ολυμπιακό στον τελικό της 26ης Ιουλίου.
Ο, δε, ΠΑΟΚ αναμένεται να ξεκινήσει από τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League ως 2ος από το πρωτάθλημα.
Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα μπει από τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League και θα χρειαστεί να αποκλείσει δύο ομάδες για να ξαναμπεί στους ομίλους.
Κάνοντας μία πρώτη προσέγγιση των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, εύλογα μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι πάλι οι ερυθρόλευκοι, αν παρουσιαστούν το ίδιο σοβαροί όπως καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν, μπορούν να τραβήξουν το ευρωπαϊκό «κάρο» και να προσφέρουν πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα.
Ολυμπιακός
Αν δεν γίνουν εκπλήξεις στον α’ και στον β’ προκριματικό του Champions League στο μονοπάτι των πρωταθλητών, τότε ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος στον γ’ γύρο με μία εκ των Καραμπάκ, Ερυθρού Αστέρα, Λέγκια Βαρσοβίας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μόλντε και Σεντ Γκάλεν ή Λουντογκόρετς (μία εκ των δύο).
Στα πλέι οφ θα πετύχει μία εκ των Σεντ Γκάλεν ή Λουντογκόρετς (μία εκ των δύο) ή μία εκ των Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Αστάνα και Σλάβια Πράγας.
Ο σοβαρός Ολυμπιακός του Μαρτίνς δεν θα έχει πρόβλημα, μολονότι είναι ομάδες που δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να τις υποτιμήσεις και έχουν «γράψει» τα δικά τους χιλιόμετρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του θα ξεκινήσει από τον β’ γύρο πιθανότατα ως ισχυρός και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Τραμπζονσπόρ, Όσιγιεκ ή Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ από Κροατία και Άλκμααρ.
Αν ξεπεράσει τον πρώτο «σκόπελο», τουλάχιστον θα έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, καθώς σε περίπτωση αποκλεισμού στον επόμενο γύρο (τον γ’), εκεί όπου θα βρει ομάδες επιπέδου Μπενφίκα ή Ντιναμό Κιέβου, τότε θα πάει απευθείας στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Και πάλι όμως εκεί, επειδή θα είναι στο 2ο ή στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ομάδες τύπου Νάπολι, Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λιλ και όχι μόνο.
AEK
Ρίχνοντας και μία ματιά στην ΑΕΚ, τότε θα διαπιστώσουμε ότι θα πρέπει αρχικά να κάνει υπέρβαση για να μπει στους ομίλους του Europa League, καθώς ίσως πετύχει ομάδες επιπέδου Αϊντχόφεν ή Μπεσίκτας (όχι στον γ’ γύρο, αλλά πιθανότατα στα πλέι οφ) ή ακόμη-ακόμη και τη φετινή ευχάριστη έκπληξη του Europa League, τη ΛΑΣΚ Λιντς.
Θα πρέπει να σταθεί τυχερή στην κλήρωση ή αν της έρθει π.χ. η Αϊντχόφεν ή η Μπεσίκτας, να βρει τον τρόπο να κάνει την έκπληξη.
Αν περάσει στους ομίλους, τότε η ΑΕΚ, που έχει χαμηλότερο συντελεστή βαθμολογίας από τον ΠΑΟΚ, θα βρεθεί πιο χαμηλά στα γκρουπ δυναμικότητας από τους Θεσσαλονικείς.
Κι εκεί πάλι οι ομάδες στο α’ και στο β’ γκρουπ θα μπορούσαν άνετα να αγωνιστούν στο Champions League, όποτε δεν θα είναι τόσο εύκολη η κλήρωση για τους κιτρινόμαυρους.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες: 
Β’ προκριματικός Champions League: 25/26 Αυγούστου
Γ’ προκριματικός Champions League: 15/16 Σεπτεμβρίου
Γ’ προκριματικός Europa League: 24 Σεπτεμβρίου
Όμιλοι Champions League: 20/21 και 27/28 Οκτωβρίου, 3/4 και 24/25 Νοεμβρίου, 1/2 και 8/9 Δεκεμβρίου
Όμιλοι Europa League: 22 & 29 Οκτωβρίου, 5 & 26 Νοεμβρίου, 3 &10 Δεκεμβρίου
πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου