5


Translate

16 Αυγ 2021

Νέα απειλή των Ταλιμπάν: Τζιχάντ μέχρι ο ισλαμικός νόμος να εφαρμοστεί παγκοσμίως

Οι Ταλιμπάν είναι πεπεισμένοι ότι «ο ισλαμικός νόμος θα εφαρμοστεί παγκοσμίως»
Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Μοχάμεντ Αρίφ Μουσταφά, διοικητής των Ταλιμπάν, διαβεβαίωσε ότι «η Τζιχάντ δεν θα τελειώσει πριν από την ημέρα της κρίσης».
Από την στιγμή που ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γκανί αναγνώρισε αυτό το Σάββατο 15 Αυγούστου τη νίκη των Ταλιμπάν που ανέλαβαν την εξουσία στην Καμπούλ, η ανησυχία συνεχίζει να αυξάνεται. Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Μοχάμεντ Αρίφ Μουσταφά, διοικητής των Ταλιμπάν, εκφώνησε μια ιδιαίτερα εκφοβιστική ομιλία, που ακούστηκε σαν προειδοποίηση για τον δυτικό κόσμο. “Είμαστε πεπεισμένοι ότι μια μέρα οι Μουτζαχεντίν θα κερδίσουν τη νίκη και ότι ο ισλαμικός νόμος θα επικρατήσει όχι μόνο στο Αφγανιστάν, αλλά σε όλο τον κόσμο”, εξήγησε. Και καταλήγοντας: “Δεν βιαζόμαστε. Πιστεύουμε ότι θα έρθει μια μέρα. Η τζιχάντ δεν θα τελειώσει μέχρι την Ημέρα της Κρίσης”
Σε εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις αφγανικές αρχές, οι Ταλιμπάν φέρεται να άνοιξαν φυλακές στην Καμπούλ και σε άλλες πόλεις του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες χιλιάδες τζιχαντιστές κρατούμενοι, μερικοί από τους πιο επικίνδυνους στον κόσμο, έχουν αφεθεί ελεύθεροι, μερικοί από τους οποίους ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος. Το κανάλι Al Jazeera μετέδωσε εικόνες που δείχνουν μαχητές των Ταλιμπάν μέσα στο προεδρικό μέγαρο.
 πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου