5


Translate

26 Οκτ 2020

Bayraktar: Τα "καμάρια" του Ερντογάν μόνο... τουρκικά δεν είναι! - Εικόνα

Μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε κάθε ευκαιρία να τονίζει πως το 80% των όπλων στην Τουρκία παράγεται στην χώρα, κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κανένας απόλυτα, όμως πόσο ισχύει στην πράξη κάτι τέτοιο;

Μεταξύ των όπλικών συστημάτων για τα οποία μιλά συνεχώς περήφανα ο τούρκος πρόεδρος, είναι και τα Bayraktar. Η αλήθεια όμως είναι πως τα τουρκικά όπλα στηρίζονται σε "ξένη" τεχνολογία και τεχνογνωσία.

Εμπάργκο και από την Αυστρία

To εμπάργκο στους αυστριακούς κινητήρες των τουρκικών drones αποφάσισε η αυστριακή εταιρεία Rotax.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του αυστριακού περιοδικού Der Standart, η αυστριακή εταιρεία, θυγατρική το Ομίλου Bombardier, διέκοψε τις παραδόσεις των κινητήρων της στην Τουρκία.

H αυστριακή πλευρά εκπλήρωσε την εντολή του ιδιοκτήτη της, την καναδική εταιρεία Bombardier.

“Χρησιμοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και τώρα παραδίδονται στο Αζερμπαϊτζάν για τον πόλεμο στο Καραμπάχ”, ανέφερε η δήλωση.

O κινητήρας των Bayraktar είναι ο αυστριακός Rotax 912.

Επίσης και η αμερικανική Viasat δεν θα παρέχει πλέον στην Τουρκία προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο τουρκικό UAV.

Η αμερικανική «Viasat» σταμάτησε όλες τις προμήθειες στην Τουρκία για τα προϊόντα της εταιρείας που χρησιμοποιήθηκαν στο τουρκικό drone.

Ο Καναδας "πρωτοξεκίνησε" το εμπάργκο

Ο Καναδάς ανακοίνωσε τη διακοπή εξαγωγών όπλων προς την Τουρκία, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι αυτό χρησιμοποιείται υπέρ του Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Με βάση το αυστηρό καθεστώς ελέγχου των εξαγωγών του Καναδά και υπό το φως των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών, ανέστειλα τις σχετικές άδειες εξαγωγής προς την Τουρκία, ώστε να δοθεί χρόνος για να εξεταστεί καλύτερα η κατάσταση», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπανί σε ανακοίνωση που εξέδωσε

Δείτε πόσο… τούρκικα είναι τα πολυσυζητημένα τουρκικά drones.

 πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου