Η  κυβέρνηση Μητσοτάκη που θεωρεί περιττό κόστος να δώσει τάμπλετ στους μαθητές για να μπορούν να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που δε φτιάχνει ΜΕΘ για να μην πεθαίνουμε!!!

Τη στιγμή που το δημόσιο σύστημα Υγείας καταρρέει και οι γιατροί δίνουν μόνοι τους τη μάχη, χωρίς εφεδρείες, χωρίς, κλίνες, χωρίς ΜΕΘ,

εξασφάλισε 120 εκ. για τους μετόχους της  Aegian για να αναπληρώσουν τη χασούρα, στο όνομα της σωτηρίας τους από τις συνέπειες της πανδημίας.

Δηλαδή, όταν ο καπιταλιστής (#Aegean) κερδίζει είναι όλα δικά του. Όταν οι μέτοχοι (#Aegean) χάνουν ή δεν κερδίζουν όσα θα ήθελαν, τη χασούρα την πληρώνει ο λαός.  Οπως τώρα που 120 εκ. από τις τσέπες του συνταξιούχου και του μεροκαματιάρη πάνε στους λογαριασμούς των μετόχων αντί να διατεθούν για τη θωράκιση της υγείας και της ζωής του λαού.

Και όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι με αφορμή τις πρόσφατες απολύσεις, «όχι μόνο κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση διασφάλισαν ζεστό χρήμα για τη ”βιωσιμότητα” των αεροπορικών εταιρειών και της ”Aegean”, όχι μόνο αξιοποίησαν όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν ”με το σωρό” με αφορμή την πανδημία (πρόγραμμα ”συνεργασία”, αναστολές συμβάσεων, τηλεργασία), τώρα, με απολύσεις συνεχίζουν να φορτώνουν τα βάρη της νέας οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους. Στους μέχρι πρότινος ”ήρωες”, πάνω στις πλάτες των οποίων χτίστηκε το ”θαύμα του τουρισμού”, τα εκατοντάδες εκατομμύρια καθαρά κέρδη που πανηγύριζαν όλα αυτά τα χρόνια, ενώ η ”Aegean” συνεχίζει να παραλαμβάνει τα νέα αεροσκάφη για ”νέα ανοίγματα” και συνέχιση της μεγάλης κερδοφορίας της. Και όπως τα εκατομμύριά τους δεν είναι μαύρα στίγματα σε άσπρο χαρτί, αλλά πραγματικός πλούτος, βγαλμένος από το αίμα και τον ιδρώτα μας, όλα αυτά τα χρόνια, έτσι και οι απολυμένοι δεν είναι απλά στατιστικά νούμερα, είναι εκείνοι πάνω στους οποίους χτίστηκαν όλες οι επενδύσεις σε νέα αεροσκάφη και υλικοτεχνική υποδομή, όλα τα ανοίγματα σε νέες αγορές και όλοι οι ανταγωνισμοί, με σκοπό το κέρδος».