5


Translate

28 Δεκ 2020

Μπαρτζώκας: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μην έχουμε αυξομειώσεις»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε σε συνδρομητικό κανάλι για το αυριανό (29/12, 19:00) εκτός έδρας παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της EuroLeague με τη Χίμκι, αλλά και για την επιστροφή του στην ομάδα του Πειραιά.
Αναλυτικά όσα είπε: 
Για το τι θέλει να αλλάξει στην ομάδα:

«Η προσέγγιση κάθε παιχνιδιού είναι διαφορετική. Άλλη προσέγγιση είχαμε με την Ρεάλ που χάσαμε στην παράταση και άλλη με την Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε κάποιες παραμέτρους στο παιχνίδι μας. Να μην έχουμε μεγάλες αυξομειώσεις στην απόδοσή μας μέσα στο παιχνίδι και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε ματς. Η Χίμκι είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο όπως ξέρουμε, παρόλα αυτά είναι στον πάτο της βαθμολογίας. Πρέπει να κάνουμε ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι για να κερδίσουμε, το οποίο θα είναι σημαντικό για εμάς».

Για τα «κλειδιά» της αναμέτρησης με τη Χίμκι:

«Το ταλέντο που έχει σε όλες τις θέσεις η ρωσική ομάδα και κοντά στο καλάθι (όπου φυσικά δεσπόζει ο Σβεντ), αλλά και στους ψηλούς (είναι παίκτες με μεγάλη καριέρα και εμπειρία από το NBA) δεν έχει φανεί στα αποτελέσματα. Σε μία ομάδα δεν μετράει μόνο το ταλέντο, μετράει πόσο συμπαγής είναι, πόσο μπαίνει και ανταγωνίζεται μέσα στο γήπεδο και πόσο κοινή γραμμή υπάρχει στο τι θέλει να κάνει. Εμείς σε αυτό έχουμε φορές που παίζουμε πολύ καλά και άλλες φορές που δεν παίζουμε τόσο καλά. Το δικό μας ζητούμενο είναι αυτό. Η περιφέρεια αν δείτε τα νούμερα, επιθέσεων και πόντων, θα καταλάβετε ότι κινεί τα νήματα, οπότε πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά εκεί αλλά όπως ξέρετε ο Σβεντ πασάρει και την μπάλα εξαιρετικά. Γενικά το παιχνίδι πάει σε μεγάλο σκορ, πάει κοντά στους 100 πόντους, και αυτό είναι παγίδα αφού αρχίζεις και εσύ να παίζεις επιθετικά και ελεύθερα αμελώντας τα αμυντικά σου καθήκοντα. Πράγμα που είναι σημαντικό να μην συμβεί».

Για το τι κρατάει και τι πετάει από το 2020:

«Μέσα σε αυτή τη χρονιά εγώ γύρισα στον Ολυμπιακό οπότε είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μία από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία σε όλα τα επίπεδα, όμως εγώ είμαι χαρούμενος που δουλεύω και υπάρχει μπάσκετ γενικότερα. Ότι υπάρχουν καλές-κακές, χαρούμενες-στενάχωρες στιγμές είναι στα πλαίσια του αθλητισμού. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μία φάση αναδιαμόρφωσης του τρόπου που πρέπει να σκέφτεται και να παίζει. Αυτή δεν είναι μία εύκολη διαδικασία αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου