5


Translate

24 Μαρ 2021

Η Κατίνα που το παίζει πρόεδρος... "ξέχασε" τη Ρωσία... «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»!

Έχει άλλες ασχολίες κι υποχρεώσεις η κυρία πρόεδρος των τροϊκανών...
ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!! Ολόρθοι, μωρέ!!!!
200 Χρόνια εθνικοαπελευθερωτικής, κοινωνικής επανάστασης!
«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»!!!Μήνυμα της προέδρου της Δημοκρατίας για τα 200 χρόνια, προς τον απόδημο Ελληνισμό! Αναφορά στο «ελληνόγλωσσο ξενοδοχείο» στο Παρίσι, στη «Φιλόμουση, φιλελληνική εταιρία» στη Βιέννη, κινήσεις κοινοτήτων Ελλήνων στην... Τεργέστη, τη Μασσαλία, την Αγκόνα, το Λιβόρνο..... Μπράβο!
Διαβάζω με αγωνία παρακάτω.... τίποτα!!!! Πουθενά!
Τι είπατε; Για το στίχο του Ρήγα: ακόμα τούτη η Άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι ώσπου να ρθει ο Μόσχοβος να φέρει το σεφέρι Μωριά και Ρουμελη... Απά, πα... Για το Ναυαρίνο; Για τους Φιλικούς και την Οδησσό (1814); Μα, τι λέτε; Για τους αδελφούς Υψηλάντη; Για τους Ιερολοχίτες; Για τα ποιήματα του Αλεξάντρ Πούσκιν που ενθάρρυνε τους οργανωτές του ξεσηκωμού; Επιτέλους για τον διαπρεπή Ιωάννη Καποδίστρια; Όλα αυτά είναι... ποταπά και άνευ ουσίας για τους κονδυλοφόρους του κειμένου της Προέδρου...
Όταν τον αρματολό (ακόμα) Κολοκοτρώνη κυνηγούσαν Τούρκοι και ντόπιοι προδότες και το Φανάρι τον είχε αναθεματίσει(!), είχε πει τη φράση: Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!!!
Ζήτω η 25η Μαρτίου!!!
 πηγη sibilla-gr
 μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου