5


Translate

21 Αυγ 2021

Πυρκαγιές: 8,5 φορές μεγαλύτερη η καταστροφή στην Ελλάδα από την περσινή χρονιά

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν και πλήττουν τη χώρα μας, λέγοντας συγκεκριμένα ότι φέτος η φωτιά κατέκαψε 8,5 φορές περισσότερη γη σε σχέση με πέρσι.

Τόνισε ακόμα την ανάγκη για επένδυση στην πρόληψη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών μετά τη φετινή τραγωδία. «Πρέπει να υπάρξει μια συζήτηση όλων των κομμάτων πώς θα θωρακίσουμε τη χώρα μας μακροπρόθεσμα, καθώς φέτος αποδείχτηκε ότι ενώ είχαμε τα περισσότερα μέσα που μπορούσαμε να έχουμε, με λάθος χειρισμούς και συγκεκριμένες ευθύνες, που θα πρέπει να ονοματίσουμε και να καταλογίσουμε μετά το πέρας της καταστροφής, δεν καταφέραμε να υπερασπιστούμε τον φυσικό πλούτο της χώρας».

«Θα χρειαστεί συναίνεση και μια ουσιαστική συζήτηση και όχι ευχολόγια» πρόσθεσε, ζητώντας να μπουν τα πραγματικά δεδομένα στο τραπέζι.

Σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ο ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι και άλλες χώρες αντιμετώπισαν παρόμοια κλιματικά φαινόμενα, χωρίς όμως τις ίδιες καταστροφές. «Στην Ιταλία κάηκαν 3 φορές, ενώ στην Ελλάδα 8,5 φορές περισσότερα στρέμματα συγκριτικά με πέρσι. Παρά τα αυξημένα μέσα, δεν αποφύγαμε την καταστροφή. Πρέπει να επενδύσουμε και στον καθαρισμό των δασών, στον εκσυγχρονισμό των σχεδίων της Πολιτικής Προστασίας, στην υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης, γιατί από εκεί ξεκινούν πάρα πολλές πυρκαγιές, αλλά και στη φύλαξη των δασών ώστε να μη μπορούν εύκολα να δρουν οι εμπρηστές»

 πηγη pronews.gr
 μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου