5


Translate

18 Απρ 2017

Και η κρίση ξεκινάει: Το πλοίο ερευνών κοιτασμάτων «Oruc Reis» βγάζει στο Αιγαίο ο Ερντογάν μετά την νίκη του στο δημοψήφισμα

Γεμάτος αυτοπεποίθηση, αλαζονεία, και μεγάλο μίσος και μένος  κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, «ενθρονίστηκε» μέσω «δημοψηφίσματος» χθες ο νέος νέο-οθωμανός Σουλτάνος Ερντογάν 95  χρόνια μετά τον Μεχμέτ Ε” που έχασε την εξουσία του το 1922.
Σημαδιακή περίοδο και τότε όπως και τώρα στην Τουρκία μετά το δημοψήφισμα βίας και μεγάλης νοθείας όπου
στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις επικράτησε το «όχι» , ο Ερντογάν πιστοποιεί ότι ελέγχει τα πάντα και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα του…στο Αιγαίο και την Κύπρο.   
Ο τουρκικός τύπος και αξιωματούχοι ανακοίνωσαν με περίσσεια «χαρά» ότι ετοιμάστηκε το νέο τουρκικό πλοίο  σεισμικών ερευνών κοιτασμάτων με την ονομασία Oruc Reis (TURKUAZ)  και θα τεθεί αμέσως σε αποστολή ερευνών στο Αιγαίο πέλαγος και την Μαύρη θάλασσα.
Εκεί σε αυτές τις θάλασσες η Τουρκία με την χρήση αυτού του πλοίου αυτόν τον μήνα θα πραγματοποιήσει έρευνες για την ανεύρεση  πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί  λεπτομερή χαρτογράφηση και απεικόνιση του  βυθού .
Η γενική διεύθυνση μεταλλευτικών ερευνών και ο υφυπουργός  αμυντικών βιομηχανιών (SSM) εργάστηκαν  σε αγαστή συνεργασία από  το 2008 για τον σχεδιασμό και την κατασκευή αυτού του ερευνητικού πλοίου «MTA Oruc Reis» τονίζει  ο τύπος της γειτονικής χώρας .
Η κατασκευή του πλοίου υλοποιήθηκε στα ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης υπό την εποπτεία της υπογραμματείας ναυτικής άμυνας και της  εταιρείας  Ind. ve Tic. Inc. υλοποιώντας σύμβαση που υπεγράφη στις 24.04.2012 .
Αυτό που έγινε αμέσως γνωστό στο ευρύ κοινό από το τουρκικό υπουργείο ήταν ότι το πλοίο αυτό θα ξεκινήσει έρευνες «αυτό  το μήνα» ότι και να γίνει,  προμηνύοντας τρικυμίες στο Αιγαίο από τα μποφόρ που θα σηκωθούν από ελληνικό και τουρκικό ναυτικό.
Το πλοίο διαθέτει τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα (ROV)  που έχει την δυνατότητα σεισμικών ερευνών 2D / 3D, συμπεριλαμβανομένου του  σύγχρονου ερευνητικού εξοπλισμού του.
Με την ολοκλήρωση τοποθέτησης του νέου εξοπλισμού το πλοίο θα τεθεί σε υπηρεσία αργότερα αυτό το μήνα.
Το Oruc Reis, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους  μετράει τις ημέρες για να αναλάβει δράση στο Αιγαίο και την  Μαύρη Θάλασσα με δισδιάστατες και τρισδιάστατες έρευνες καταγράφοντας τα πάντα στο βυθό.
Ως αποτέλεσμα αυτών των ερευνών και των εξελίξεων , οι Τούρκοι θα «συγκεκριμενοποιήσουν» τις παράλογες απαιτήσεις τους από την Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα και τα επόμενα χρόνια.
.

Η διάρκεια ζωής του νέου πλοίου θα είναι τα 30 χρόνια και θα αποτελέσει μέλος του ειδικού τουρκικού στολίσκου που θα υλοποιεί έρευνες σε Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Μεσόγειο.
Το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis έχει μήκος 86 μέτρων και είναι χωρητικότητας  5 178 τόνων, διαθέτει 50 άτομα προσωπικό και διάρκεια ζωής τα 30 έτη .
Θα διεξάγει κατά βάση  2D / 3D σεισμικές  έρευνες  σε βάθη μέχρι έως  20 χιλιάδες μέτρα, κάτι που θα δώσει ενδεχομένως την δυνατότητα στην Άγκυρα να προσπαθήσει να χαρτογραφήσει «κρίσιμες» περιοχές στο ελληνικό Αιγαίο πέλαγος.
Επιπλέον, το πλοίο διαθέτει εξοπλισμό για σεισμικές έρευνες σε  ρηχά βάθη ενώ είναι εφοδιασμένο με  εξοπλισμό για τη χρήση μαγνητικών μεθόδων.
Θα δύναται να πραγματοποιεί δειγματοληψία σημείου ενώ είναι εφοδιασμένο με «συστήματα ασφαλείας» για υδρογραφικές  και ωκεανογραφικές μελέτες, με λεπτομερή χαρτογράφηση και απεικόνιση του βυθού .
Το βαθυσκάφος που διαθέτει θα πραγματοποιεί έρευνες  κάτω από τη θάλασσα για ρομποτική επέμβαση βασιζόμενο σε ένα ενσύρματο σύστημα που έχει την δυνατότητα λειτουργίας έως τα  500 χλμ, για παρατήρηση βάθους και  δειγματοληψίας.
Επίσης θα διεξάγει μετρήσεις, δειγματοληψία νερού με σύστημα CTD, χημικές και βιολογικές αναλύσεις και κάθε είδους έρευνα θα είναι δυνατή αυξάνοντας τις κρίσιμες πληροφορίες για την θάλασσα που θα ενεργεί.
Οι  Τούρκοι θα συνεχίσουν σύμφωνα με τα δεδομένα την «οδό» της συνεχούς προκλητικότητας, του εκφοβισμού και των παράλογων απαιτήσεω , διεκδικούν ΑΟΖ από την Ελλάδα μεταξύ των περιοχών Αιγαίου  και Κύπρου.
Τις αιτιάσεις αυτές τις έχουν ενδύσει  μάλιστα  με τον μανδύα των «δίκαιων» νομικών διεκδικήσεων απαιτώντας νομική λύση.
Η Τουρκία θα κινηθεί «κάποια στιγμή» για όλα αυτά σύμφωνα με τους αναγκαίους νομικούς , πολιτικούς και οι τεχνικούς κανονισμούς «ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ το νόμιμο μερίδιο του υποβρύχιου πλούτου» των περιοχών αυτών, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους και πρόσφατες δηλώσεις τους.
Εκτιμάται ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι η χώρα μας ευρίσκεται σε δεινή θέση λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά η ειδοποιός διαφορά στην «συμπεριφορά της» παρουσιάστηκε από την στιγμή που συμφώνησε με τους Γερμανούς, στον αμυντικό τομέα. Από εκείνο το σημείο και μετά τα «γεγονότα τρέχουν» με εκπληκτική ταχύτητα.
Σύμφωνα με αμερικανικό άρθρο,  η  Ουάσιγκτον από το  2015  υλοποιεί έμπρακτα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο  η Ελλάδα θα λάβει  το 20% των εσόδων, η Τουρκία το υπόλοιπο  20% και η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ εταιρεία κολοσσός Noble Energy Company από το Χιούστον του Τέξας, θα λάβει  την μερίδα του λέοντος του, ΔΗΛΑΔΗ το 60% τω ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο πέλαγος.
Η Τουρκία  παλαιότερα έχει  απειλήσει  ότι θα αποτελέσει πράξη πολέμου εάν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ στο Αιγαίο. Τώρα όμως  λένε οι Αμερικανοί, υπάρχει  ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι το οποίο διαδραματίζεται στην περιοχή του Αιγαίου.
Για την αποφυγή κάποιου «ατυχήματος» από τουρκικής πλευρά λόγω «μεγάλων ορέξεων» της Άγκυρας,  η αμερικανική ηγεσία θα φροντίσει για την «στρατιωτική ισορροπία» στην περιοχή.
Άλλωστε η αμερικανική παρουσία στην βάση του Ιντσιρλίκ το εξασφάλιζε  μέχρι ένα σημείο , μόνο που τώρα οι ΗΠΑ «φεύγουν» από την βάση αυτή και μετασταθμεύουν στην Τάμπτα της Συρίας και στην Κρήτη δίπλα στην ναυτική βάση  της Σούδας και όλα αλλάζουν δραματικά.
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και όχι σε κάποια άλλη χώρα που χρωστάει τα δεκαπλάσια με εμάς; Η πατρίδα μας αποτελεί «στόχο»  για ιστορικούς λόγους, πολιτιστικούς, θρησκευτικούς, αλλά κυρίως για ενεργειακούς λόγους.
Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων παγκοσμίως λιγοστεύουν επικίνδυνα, ίσως σε 50 χρόνια από τώρα να μην υπάρχουν ως κύριο μέσο κίνησης της κοινωνίας μας. Για αυτό και ο έλεγχος κοιτασμάτων σαν των ελληνικών επισύρει ακόμα και πόλεμο.
Τώρα επίσης ο Σουλτάνος μετά την ύποπτα σχεδιασμένη επικράτηση του θα λάβει το χρίσμα από τον Τραμπ και το Ισραήλ και υπερασπιζόμενος πρώτα τα δικά τους συμφέροντα θα χτυπήσει την Ελλάδα στο Αιγαίο . Αυτό για τον ίδιο είναι μονόδρομος αλλιώς θα περιπέσει  ο ίδιος σε τέλμα και θα χάσει τα πάντα .
Μόνο που όλοι αυτοί (ΗΠΑ- Τουρκία, Ισραήλ) δεν υπολογίζουν την Ρωσία και την Κίνα οι οποίες διαθέτουν τεράστια συμφέροντα στην περιοχή μας και θα αντιδράσουν άμεσα με πολεμικά σχέδια , διότι πλέον και για τις δύο χώρες αυτό είναι μονόδρομος .
Για την ενέργεια, τα κοιτάσματα και τους αγωγούς η Ελλάδα έπεσε στα «νύχια» του ΔΝΤ  και των τοκογλύφων οι οποίοι  λόγω της υπέρμετρης πλεονεξίας τους σε ένα σχετικό χρονικό διάστημα  θα χάσουν τα πάντα στην κυριολεξία. 
.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου