5


Translate

25 Μαρ 2020

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Ανείπωτα εγκλήματα και σκάνδαλα χωρίς τιμωρία. Ο ”καναπές” τελειώνει τη χώρα

Μια ολόκληρη πόλη, όπως η Μάνδρα, μετατράπηκε μέσα σε λίγες ώρες σε ερείπια και πόλη φάντασμα, με τον αριθμό των νεκρών συνεχώς να αυξάνεται και να έχει φτάσει ήδη στους 20!
Την ίδια ώρα, το επίσημο θεσμικό όργανο της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, αποκαλύπτει το μέγα σκάνδαλο των τριών ανακεφαλαιοποίησεων των ελληνικών τραπεζών, το οποίο κόστισε στον ελληνικό λαό,
μέσα στην κρίση, 40 δισ. ευρώ (!).
Και ενώ συμβαίνουν τόσο συνταρακτικά γεγονότα, δεν ιδρώνει κανενός από τους πολιτικοοικονομικούς υπεύθυνους το αυτί!
Για τις ”δολοφονίες” και την καταστροφή της Μάνδρας υπάρχουν υπεύθυνοι αλλά δεν υπάρχει καμιά ανάληψη ευθύνης, πολύ περισσότερο δεν υπάρχει καμιά παραίτηση και δυστυχώς δεν υπάρχει η παραμικρή ποινική δίωξη.
Ακόμα χειρότερα με το μέγα σκάνδαλο των 40 δισ. στις τράπεζες.
Έχει επιβληθεί γενικό σιωπητήριο, ώστε να συνεχισθεί πάση θυσία και αδιατάρακτα το ”κουκούλωμα”.
Και αυτό, πολύ περισσότερο, διότι ετοιμάζεται και τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με δημόσιο χρήμα, ενώ προωθείται ειδική ιδιώνυμη διωκτική νομοθεσία κατά του κινήματος, ώστε οι τράπεζες να προχωρήσουν ανενόχλητες σε κύμα μαζικών πλειστηριασμών καταλήστευσης της λαϊκής περιουσίας.
Αυτήν την ώρα, θα έπρεπε να υπάρξει άμεση παραίτηση της Ρένας Δούρου και του Σγουρού από την περιφέρεια Αττικής και η εκκίνηση όλων των ποινικών διώξεων για όσους και όσες επί χρόνια και τώρα είχαν την ευθύνης μελέτης και κατασκευής των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και δεν τα προώθησαν ή τα παρεμπόδισαν.
Αυτήν την ώρα, θα έπρεπε ταυτόχρονα να υπάρξει άμεση παραίτηση όσων είχαν την πολιτική ευθύνη των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων, πρώτα απ’ όλα του σημερινού κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου και κακουργηματικές ποινικές διώξεις ενάντια σε όσους τις σχεδίασαν, τις μεθόδευσαν και τις εκτέλεσαν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, πίνοντας το αίμα του ελληνικού λαού.
Πως, όμως, μπορούν να προχωρήσουν αυτές οι υποθέσεις σε αυτήν την κατεύθυνση, που θα αποτελέσουν έναν πολιτικό σεισμό για την χώρα;
Πρώτα απ’ όλα, αν ενδιαφερθούμε και κινηθούμε όλοι εμείς οι πολίτες.
Αν για άλλη μια φορά σιωπήσουμε, ανεχθούμε τη βαρβαρότητα ή βρίζουμε απλώς από τον καναπέ μας, φέρνοντας χίλιες δυο δικαιολογίες, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Οι λαοί δεν σώζονται.
Σωτήρες δεν υπάρχουν.
Οι λαοί σώζουν, εφ’ όσον οι ίδιοι πάρουν τις τύχες στα χέρια τους.
Αυτό είναι το προσκλητήριο των καιρών!
iskra.gr
μονταζ teo    
25/3/19 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου