Translate

r

16 Δεκ 2017

Ο δήμαρχος της Ναζαρέτ ακυρώνει τον εορτασμό των Χριστουγέννων μετά την απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ! Ερχονται συγκρούσεις

Φόβος και τρόμος επικρατεί στους Άγιους τόπους μετά την εντελώς άκαιρη για όλους εμάς…αλλά σκόπιμη για την νέα τάξη πραγμάτων και την σκοτεινή ηγεσία της..απόφαση των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ, η οποία ακυρώνει τα πάντα στην περιοχή ενόψει επικείμενων άγριων «επεισοδίων».

Ο δήμαρχος της  πόλης της Ναζαρέτ Ali Salam, δήλωσε σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ , ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ πήρε  την «χαρά» των Χριστουγέννων  με την πρόσφατη  απόφασή του αυτό τον μήνα  να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο δήμαρχος αναφέρει ότι είχε προγραμματίσει πλήθος εκδηλώσεων και μια μεγάλη  χριστουγεννιάτικη αγορά, σύμφωνα με την εφημερίδα  New York Daily News, αλλά όλα τώρα ακυρώνονται « υπό τον φόβο των Ιουδαίων» , όπως λέει και ο σοφός λαός μας.
«Η ταυτότητά μας και η πίστη μας δεν μπορούν να διαπραγματευτούν», τονίζει ο ίδιος.
«Η απόφαση που έχει ληφθεί για την Ιερουσαλήμ έχει « ρίξει» βαριά σκιά στην  χαρά των εορτών , και εμείς θα ακυρώσουμε όλες  τις εκδηλώσεις του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες.
Η ιστορική και ιερή πόλη της Ναζαρέτ αποτελείται από κυρίως μουσουλμάνους και χριστιανούς και βρίσκεται στο βόρειο Ισραήλ. Τα Χριστουγεννιάτικα γεγονότα στην πόλη, τα οποία αποτελούν το  κέντρο του χριστιανικού προσκυνήματος, προσφέρουν συνήθως μια μεγάλη ώθηση στην οικονομία της.
Η απόφαση να ακυρωθούν είναι συνέπεια των γεγονότων της απόφασης Τραμπ αυτό το μήνα να αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ και να μεταφέρει σύντομα την αμερικανική πρεσβεία στην πόλη αυτή .
Ο Τραμπ, ο οποίος   υποσχέθηκε επίσης  να μεσολαβήσει για μια ιστορική συμφωνία ειρήνης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να επιλύσει την διένεξη με  τον τρόπο του, υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν οι προσεγγίσεις και πολλά ζητήματα δεν έγιναν με τον σωστό τρόπο.
Υπενθυμίζουμε ότι η οργάνωση της «Χαμάς» ανακοίνωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ «ανοίγει τις πύλες της κόλασης» και ετοιμάζει «δύσκολες»  ημέρες  διαδηλώσεων στους Αγίους Τόπους.
Παλαιστίνιοι και χριστιανοί ηγέτες δήλωσαν ότι θα συναντηθούν με τον αντιπρόεδρο Πεν στο επικείμενο ταξίδι του στο Ισραήλ που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.
Έτσι για μια φορά ακόμη η ιερή εορτή των Χριστουγέννων και ο εορτασμός της γέννησης του Θεανθρώπου αποτέλεσαν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης , προκαλώντας μεγάλα προβλήματα παραμονές της 25ης Δεκεμβρίου.
Αυτό που στηλιτεύεται όμως όσον αφορά την στάση του Τραμπ για το ζήτημα της αναγνώρισης της πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ,  είναι ότι η ανακοίνωση της έγινε …λίγες ημέρες πριν τις εορτές σε μια ταραγμένη περιοχή  της Μ.Ανατολής .

Τυχαίο …δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση διότι όλα έχουν το δικό τους σκοπό από αυτούς που τα προκαλούν και πρόκειται σαφώς για την  νέα τάξη πραγμάτων που πολεμάει  τον Χριστιανισμό αιώνες τώρα , χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.   
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου