Πλατφόρμα υπέρ της εθνικής συνεννόησης, χωρίς όμως αυτή υποχρεωτικά να ταυτίζεται με τη συζήτηση για τις κυβερνητικές συνεργασίες,  περιέγραψε από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.
«Το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη από υπεύθυνο και νηφάλιο διάλογο ανάμεσα στα κόμματα», είπε η κ. Γεννηματά, κάνοντας
λόγο για την ανάγκη να υπάρξουν συγκλίσεις για το παρόν και την προοπτική του τόπου. Κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση του παρελθόντος, η κ. Γεννηματά είπε ότι πρέπει «να αποτιμήσουμε γιατί φτάσαμε στα Μνημόνια, τι πράξαμε και τι οφείλουμε να πράξουμε για να βγούμε οριστικά και αμετάκλητα από την κρίση». Μάλιστα, η κ. Γεννηματά επανέλαβε την ανάγκη για μια Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία από τη μέρα που μπήκαμε στο ευρώ ως σήμερα. «Διαφάνεια για τους πάντες και παντού», τόνισε.
Παράλληλα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα η συζήτηση για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια, αναφερόμενη στο πλαίσιο δεσμεύσεων της χώρας και μετά το 2018, αλλά και στις αντιαναπτυξιακές πολιτικές που, όπως είπε, ακολουθεί η κυβέρνηση.
Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στην ανάγκη για μια «ειλικρινή εθνική συνεννόηση», η οποία όμως «δεν ταυτίζεται υποχρεωτικά με κυβερνητικές συνεργασίες». «Η περίοδος του μικρού και κακέκτυπου δικομματικού ανήκει στο παρελθόν», είπε η κ. Γεννηματά και προσέθεσε ότι «όσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας δεν είναι σε επαφή με την πραγματικότητα». «Λέμε όχι σε όσους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν μόνο τα μικροκομματικά τους συμφέροντα και επιμένουν σε ανοιχτά μέτωπα», είπε η κ. Γεννηματά, επισημαίνοντας την ανάγκη «να ενώσουμε τον λαό και να σταματήσουμε να τον διχάζουμε».
reader.gr
μονταζ teo