5


Translate

15 Σεπ 2020

Φρικιαστικά ντοκουμέντα: Οι μεταθανάτιες φωτογραφίες «επωνύμων» που σόκαραν τον κόσμο! (Photos)

Μέριλιν Μονρόε, Αν Νικόλ Σμιθ, Τζον Λένον, Τζον Κένεντι, Μάικλ Τζάκσον και άλλοι στο τελευταίο τους μακάβριο φωτογραφικό κλικ...
Η ζωή τους, προσωπική και επαγγελματική, έγινε κοινό μυστικό. Οι επιτυχίες τους έστρεψαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και κάθε λεπτό της ζωής τους «βουτήχτηκε»

στη φήμη και απασχόλησε την κοινή γνώμη.
Έγιναν αντικείμενο λατρείας από ανθρώπους που σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και οι δολοφόνοι τους. Κάποιοι έχασαν τη ζωή τους από τις ίδιες τις αδυναμίες τους. Κάποιοι από τους εχθρούς τους. Ένα είναι σίγουρο. Ότι οι προσωπικότητες που ακολουθούν απασχόλησαν εν ζωή αλλά και μετά θάνατον. Και οι φωτογραφίες τους αφότου «έσβησαν» σίγουρα σόκαραν την οικουμένη.
Μέριλιν Μονρόε

Το σύμβολο του σεξ της δεκαετίας του ’50, η γυναίκα που μέχρι και σήμερα εμπνέει με την ομορφιά και τον αισθησιασμό της, βρέθηκε νεκρή στις 5 Αυγούστου 1962 στο σπίτι της στο προάστιο Μπρέντγουντ του του Λος Άντζελες. Η πολυτάραχη παιδική ζωή της κατά την οποία μπαινόβγαινε σε ορφανοτροφεία, μιας και η μητέρα της έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, ο γάμος και το διαζύγιο στην ηλικία των 20, το θολό τοπίο γύρω από το ειδύλλιο με τον Τζον Κένεντι, την οδήγησαν στην υπερβολική κατανάλωση υπνωτικών χαπιών που απέβη μοιραία.
Η Μονρόε βρέθηκε νεκρή στα 36 από την οικονόμο της, κρατώντας στο χέρι το ακουστικό του τηλεφώνου. Δίπλα της βρέθηκε το κενό κουτί με τα υπνωτικά και οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας απασχόλησαν τα Μέσα της εποχής για πολύ καιρό.
Ρίβερ Φίνιξ

Αγαπημένος των κριτικών του κινηματογράφου για την ερμηνεία του στο «My own private Idaho» του Gus Van Sant, στο «Stand by me ή το «Mosquito Coast», λατρεμένος των ανήσυχων νέων του New Age, που τότε διαμορφωνόταν, ο Ρίβερ Φίνιξ πέθανε στις 31 Οκτωβρίου 1993 στα 23 από καρδιακή ανεπάρκεια που προκάλεσε το θανατηφόρο κοκτέιλ κοκαΐνης και μορφίνης στο κλαμπ Viper Room στο Χόλιγουντ, συνιδιοκτήτης του οποίου ήταν ο Τζόνι Ντεπ.
«Έμοιαζε σαν ένα ψάρι έξω από το νερό. Έκανε συνεχώς σπασμωδικές κινήσεις και πήγαινε το κεφάλι του δεξιά-αριστερά»», δήλωσε ο φίλος του Ron Davis, ο οποίος βρισκόταν έξω από το κλαμπ όπου σωριάστηκε ο γνωστός ηθοποιός. Μετά το θάνατό του το κλαμπ γέμισε λουλούδια και συγκινητικά μηνύματα και η κηδεία με το ανοιχτό φέρετρο έγινε θέμα των ημερών.
Αν Νικόλ Σμιθ
Το κουνελάκι του Playboy που κυνήγησε λυσσαλέα το αμερικανικό όνειρο έζησε μια πολυτάραχη ζωή με νομικές περιπέτειες και προσωπικές τραγωδίες, που την οδήγησαν στο θάνατο στις 8 Φεβρουαρίου 2007. Η γυναίκα που δεν δίστασε να παντρευτεί τον κατά 60 χρόνια μεγαλύτερό της εκατομμυριούχο Marshall Smith όταν ήταν 26 ετών, βρέθηκε αναίσθητη σε ξενοδοχείο-καζίνο της Φλόριντα δύο χρόνια μετά το χαμό του 20χρονου γιου της Ντάνιελ από ναρκωτικά και τον ερχομό της κόρης της Ντανιελίν.

Ο ιατροδικαστής δήλωσε ως αιτία του θανάτου της την υπερβολική δόση ναρκωτικών. Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα περιοδικά αμφισβητήθηκε από πολλούς ως αποτέλεσμα photoshop.
Τσε Γκεβάρα
Ο πρωτεργάτης του κουβανικού αγώνα, το παγκόσμιο σύμβολο της επανάστασης, ο άνθρωπος που στιγμάτισε την ιστορία, δολοφονήθηκε στη ζούγκλα της Βολιβίας τον Οκτώβριο του 1967. Περικυκλωμένος από τον βολιβιανό στρατό χτυπιέται από σφαίρα στο αριστερό του πόδι. Τραυματισμένος προσπάθησε να διαφύγει όταν και τελικά αιχμαλωτίστηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες τον μετέφεραν αιμόφυρτο σε σχολείο της πολίχνης La Higuera, όπου και ανακρίθηκε.
Την επόμενη μέρα οι διαταγές του προέδρου της Βολιβίας ήταν σαφείς: ο Γκεβάρα έπρεπε να εκτελεστεί πάση θυσία. Κι έτσι το μεσημέρι της 9ης Οκτωβρίου 1967 ο λοχίας Mario Teran, αξιωματικός του βολιβιανού στρατού που προσφέρθηκε οικειοθελώς να εκτελέσει τον Τσε τον γάζωσε με ημιαυτόματο όπλο. Οι φωτογραφίες του νεκρού Τσε προκαλούν ανατριχίλα. Η σορός του εκτέθηκε από τους βολιβιανούς στρατιώτες στο χωριό Vallegrande, όπου συνέρρευσαν οι δημοσιογράφοι για να τον φωτογραφίσουν. Με ανοιχτά τα μάτια και κορμί τραυματισμένο ο Τσε περνά μια για πάντα στην ιστορία.
Μάλκολμ Χ
Ο παθιασμένος ακτιβιστής Μάλκολμ Χ δολοφονήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1965 στο Audubon Ballroom του Μανχάταν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του από τρεις ένοπλους που όρμησαν στη σκηνή και τον πυροβόλησαν εξ επαφής 15 φορές. Ο αμερικανός μουσουλμάνος ιερέας και ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το σύμβολο του δίκαιου αγώνα για ισονομία των αφρο-αμερικανών πολιτών, «έφυγε» σε ηλικία 39 ετών.
Παραμένει στην ιστορία ως ένας θαρραλέος συνήγορος των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών, που έστρεψε τα πυρά του στη «λευκή Αμερική» και τα εγκλήματά της στους μαύρους Αμερικανούς. Επικρίθηκε για ρατσιστικά κηρύγματα, την υποστήριξη του στη μαύρη υπεροχή, τον αντισημιτισμό και τη βία.
Τζον Λένον
Ο Τζον Λένον, το περίφημο «Σκαθάρι» των Beatles, ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της ροκ, έπεφτε νεκρός έξω από το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη από το όπλο ενός διαταραγμένου ψυχικά οπαδού του στις 8 Δεκεμβρίου 1980 σε ηλικία 40 ετών. Ο Μαρκ Τσάπμαν τον πυροβόλησε πισώπλατα τέσσερις φορές και παρέμεινε στον τόπο του εγκλήματος μέχρι την άφιξη της αστυνομίας.
Το άδικο τέλος του βύθισε τη μουσική βιομηχανία, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα στη θλίψη. Χιλιάδες κόσμου τον αποχαιρέτισαν σιγοψιθυρίζοντας τα τραγούδια του, με αναμμένα κεριά και δάκρυα στα μάτια. Η σορός του αποτεφρώθηκε και ο δολοφόνος του, που διηγήθηκε στους ψυχιάτρους του δικαστηρίου πώς κακά πνεύματα τον παρότρυναν να δολοφονήσει τον Τζον Λένον, τιμωρήθηκε με ισόβια.
Τζον Κένεντι
Στις 22 Νοεμβρίου 1963 ο 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πέφτει νεκρός στην πλατεία Ντίλι στο Ντάλας του Τέξας. Κατά τη διάρκεια της αυτοκινητοπομπής ο Τζον Κένεντι που βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του και χαιρετά τον κόσμο πιάνει το λαιμό του και σκύβει προς τη γυναίκα του Τζάκι. Ο πυροβολισμός που έχει πέσει έχει γίνει αντιληπτός από πολύ λίγους. Δεύτερη σφαίρα σκοτώνει τον κυβερνήτη Κόναλι που κάθεται μπροστά από τον Κένεντι και η τρίτη χτυπάει τον πρόεδρο στο κεφάλι συνθλίβοντάς το.
Το αυτοκίνητο χάθηκε κάτω από μία ανισόπεδη διάβαση αναπτύσσοντας ταχύτητα με προορισμό το νοσοκομείο Πάρκλαντ Μεμόριαλ. Μία ώρα αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ανακοινώθηκε επισήμως ότι ο πρόεδρος Κένεντι είναι νεκρός. Η Τζάκι, με το αίμα του συζύγου της ακόμα στα ρούχα της, στέκεται λίγη ώρα αργότερα στο πλευρό του Λίντον Τζόνσον που ορκίζεται 36ος πρόεδρος των ΗΠΑ μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος. Το χάλκινο φέρετρο με τη σορό του Κένεντι τοποθετήθηκε την ημέρα της κηδείας στο ίδιο βάθρο στο οποίο είχε τοποθετηθεί 98 χρόνια νωρίτερα η σορός του Αβραάμ Λίνκολν.
Κερτ Κομπέιν
Ο Κερτ Κομπέιν, ο πρωτοπόρος και κορυφαίος στην ιστορία του grunge μουσικος, βρέθηκε νεκρός στις 5 Απριλίου 1994 στον ξενώνα της οικίας του στο Σιάτλ. Ο 27χρονος ιδιοφυής και αυτοκαταστροφικός καλλιτέχνης αυτοκτόνησε βάζοντας στο στόμα του μια καραμπίνα και πατώντας την σκανδάλη. Ο άνθρωπος που άλλαξε τη μουσική μοίρα της δεκαετίας του 1990 ήταν εθισμένος στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στα ναρκωτικά.
Παρά την επίσημη απόδοση του θανάτου του σε αυτοκτονία, ήδη από την πρώτη στιγμή στενοί φίλοι του ζεύγους δεν έκρυβαν την πεποίθησή τους ότι επρόκειτο για φόνο και ενέπλεκαν χωρίς περιστροφές τη σύζυγο του Courtney Love στην όλη υπόθεση. Η Courtney ήταν και παραμένει η μεγάλη πέτρα του σκανδάλου στην τραγική κατάληξη του τραγουδιστή των Nirvana, με αναρίθμητες θεωρίες συνωμοσίας να έρχονται συμπληρωματικά να περιπλέξουν το τοπίο.
Στη φωτογραφία φαίνεται το χέρι του τραγουδιστή, από το σημείο που αυτοκτόνησε. Το πλαστικό βραχιολάκι είναι από το κέντρο αποτοξίνωσης του Λος Άντζελες, από το οποίο είχε βγει λίγες μέρες πριν επιστρέψει στο Σιάτλ και βάλει τέλος στη ζωή του.
Μάικλ Τζάκσον
Στις 25 Ιουνίου 2009 μια είδηση σκάει σαν βόμβα στο μουσικό στερέωμα. Ο «Βασιλιάς της ποπ» ήταν νεκρός. Ο Μάικλ Τζάκσον, μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της μουσικής σκηνής και του θεάματος, βρέθηκε αναίσθητος στην κατοικία του στο Holmby Hills του Λος Άντζελες. Οι προσπάθειες ανάνηψης τόσο στο σπίτι του όσο και στο Ιατρικό Κέντρο Ronald Reagan του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες απέτυχαν και μέσα σε λίγα λεπτά η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του κόσμου.
Ο θάνατος του προκλήθηκε από οξεία δηλητηρίαση μετά τη λήψη ισχυρού αναισθητικού, ηρεμιστικού καθώς και άλλων φαρμάκων. Στις 7 Νοεμβρίου 2011 ο προσωπικός γιατρός του Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αποφυλακίστηκε το 2013 με περιοριστικούς όρους.
Έλβις Πρίσλεϊ, 1935 – 1977

Αιτία θανάτου: Καρδιακή προσβολή
Μπόνι και Κλάιντ 1910, 1909 – 1934
Σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς της αστυνομίας.
Η ιστορία και η δολοφονία της Σάρον Τέιτ, 1943 – 1969
Έγκυος στον 8ο μήνα δολοφονείται από μια οικογένεια ψυχοπαθών. Λίγο αργότερα ο Ρομάν Πολάνσκι θα γυρίσει την ταινία «Το Μωρό της Ρόζμαρι»
.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου