5


Translate

12 Απρ 2018

Πάσχα 2018: Για ποιο διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας μιλάμε;

Σε μια χώρα όπου ο κρατισμός επιβιώνει με την ανηλεή λεηλασία περιουσιών και ψυχών ο φετινός εορτασμός του Πάσχα απέδειξε για πολλοστή φορά πως Ελλάδα και Ορθοδοξία είναι συγκοινωνούντα δοχεία και όσο κι αν προσπαθούν οι εξεφτελισμένοι και κομπλεξικοί αντίθεοι-και όχι άθεοι-εξουσιαστές να τα διαχωρίσουν το μόνο που θα καταφέρνουν πάντοτε θα είναι να τρώνε τα μούτρα τους!
Ο ελληνικός λαός βάλθηκε και φέτος να αποδείξει στους αριστερομπερδεμένους ανήθικους και ασεβείς κυβερνώντες πως η Ορθοδοξία δεν πτοείται από τους σύγρονους διωγμούς και αντιθέτως μέσα από αυτούς δοξάζεται.
Και αυτό το Πάσχα λοιπόν κλήρος και λαός βάδισαν χέρι χέρι σε ρότα αντίθετη από αυτή που οι πολιτικές ύαινες του κοινοβουλίου θα ήθελαν….
Καταρχάς η Εκκλησία για πολλοστή φορά ήταν παρούσα εκεί που το κράτος απείχε σκανδαλωδώς. Χιλιάδες σακούλες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μοιράστηκαν από όλες τις Μητροπόλεις σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη, την στιγμή που η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να στερεί και τον επιούσιο στον Έλληνα.
Το δίκτυο προσφοράς των 82 Μητροπόλεων και η τεράστια βοήθεια σε αναξιοπαθούντες τόσο σε υλικό όσο και ψυχολογικό και πνευματικό επίπεδο εν αντιθέσει με την μιζέρια και την κακομοιριά του κρατικού μηχανσιμού που κρύφτηκε πάλι πίσω από τις ευθύνες του απέδειξαν πως αν κάποιον δεν συμφέρει ο διαχωρισμός είναι την κρατική εξουσία.
Επίσης για ακόμη μια χρονιά εκατομμύρια Ελλήνων κατέκλυσαν τους ναούς δείγμα της βαθιάς και ακλόνητης πίστης του Έλληνα. Από την άλλη μια χούφτα γραφικοί αυτοαποκαλούμενοι άθεοι έστησαν παραμάγαζα την Μεγάλη Παρασκευή για να χωνέψουν αυτοί μπριζολικά κι εμείς από την πλευρά μας να εμπεδώσουμε εκ νέου πόσο κομπλεξικοί είναι.
Αλλά και σε επίπεδο εκκλησιαστικής ηγεσίας η κίνηση του Αρχιεπισκόπου να ψάλει τον Εθνικό Ύμνο το βράδυ της Αναστάσεως όταν οι κυβερνώντες θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα καθημερινά μιλάει από μόνη της σε επίπεδο συμβολισμού.
Επομένως όλοι εκείνοι που ορέγονται διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας θα πρέπει πρώτα να διαχωρίσουν την Ορθοδοξία από την ψυχή του Έλληνα.
Το μόνο βέβαιον τέλος είναι πως για να γίνει διαχωρισμός κράτους- Εκκλησίας θα πρέπει να αναζητήσουμε με κόπο να βρούμε που ακριβως είναι το κράτος….
 Του Άγγελου Ρούσσου
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου