5


Translate

8 Μαΐ 2018

Παπαχριστόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν πρόκειται να μειωθούν συντάξεις και αφορολόγητο

«Εγώ εκτίθεμαι 1,5 χρόνο πριν και σας λέω ότι δεν πρόκειται να γίνουν αυτά γιατί η οικονομία θα πηγαίνει καλά» είπε χαρακτηριστικά. 
Κατηγορηματικός ότι ούτε οι συντάξεις ούτε το αφορολόγητο θα μειωθούν εμφανίστηκε στο ΘΕΜΑ 104,6  ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
«Είμαι ένας από αυτούς που λένε ότι πρέπει να βελτιωθούν
ο ΕΝΦΙΑ, η 13η σύνταξη, ο ΦΠΑ, οι κατώτεροι μισθοί, οι συλλογικές συμβάσεις κ.α. Και επειδή υπάρχουν και δύο ψηφισμένα μέτρα με τα οποία παίζει πολύ η αντιπολίτευση όπως το ότι θα μειωθούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο εγώ εκτίθεμαι 1,5 χρόνο πριν και σας λέω ότι δεν πρόκειται να γίνουν αυτά γιατί η οικονομία θα πηγαίνει καλά» είπε χαρακτηριστικά.
Στις επίμονες ερωτήσεις του Γιάννη Πρετεντέρη για το πού εδράζει τη σιγουριά του αυτή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ απάντησε «να κάνουμε ένα ραντεβού σε 1,5 χρόνο; Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Θα έχουν βελτιωθεί οι μακροοικονομικοί δείκτες και δεν θα γίνει». Ωστόσο παραδέχθηκε ότι «ο υπουργός δεν μπορεί να το πει αυτό επειδή διαπραγματεύεται».


«Αν μπουν κανόνες στο θέμα του χρέους και αν στις 20 Αυγούστου έχουμε ένα βαθμό ελευθερίας κάθε ημέρα θα είναι υπέρ της κυβέρνησης αυτής» υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.
Ο κ. Παπαχριστόπουλος, πάντως, παραδέχθηκε ότι «ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας υποφέρει».
«Εγώ λέω ότι οι δυσκολίες υπάρχουν γιατί ένα μεγάλο κομμάτι, το 1/3 της κοινωνίας, υποφερει. Δεν μπορεί ένας ελεύθερος επαγγελματίας να δουλεύει για το κρατος, ο ΕΝΦΙΑ είναι υψηλός κτλ Η μεσαία τάξη πραγματικά υποφέρει» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχιε μια θετική μακροοικονομία «όταν οι τράπεζες περνάνε τα στρες τεστ όταν τα 10ετη ομόλογα είναι κάτω από το 4, όταν θα συζητηθεί το χρέος στις 21 Ιουνίου κ.α.».
πηγη
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου