Καταλάβατε πως παιζόταν το παιχνίδι τότε που ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά σε έναν ακόμη τίτλο και πως παίζεται τώρα που είναι εκτός;
Τον Μάρτιο του 2016, ο ΠΑΟΚ χάνει στην Τούμπα από τον Ολυμπιακό που φτάνει στον τελικό και οι Θεσσαλονικείς… καίνε το γήπεδο. Ο Ιβάν Σαββίδης σε ρόλο επαναστάτη του ποδοσφαίρου και όλα αυτά, με την ανοχή του Σταύρου Κοντονή.
Στις 3 Μαρτίου, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εκδίδεται το παρακάτω δελτίο Τύπου. Διαβάστε και… κλάψτε!
«1. Η καταδίκη της βίας και των αγριοτήτων στους αγωνιστικούς χώρους γίνεται από την κυβέρνηση χωρίς αιρέσεις, αστερίσκους και προϋποθέσεις. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση λειτουργεί υπονομευτικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται να παταχθούν τα αντικοινωνικά φαινόμενα και στην ουσία τα υποθάλπει και τα νομιμοποιεί.
2. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος διαιτητής ο οποίος εφάρμοσε αυστηρά τον κανονισμό της Ε.Π.Ο. (και όχι νόμο όπως ορισμένοι αναφέρουν) τον Νοέμβριο για τα ίδια και χειρότερα γεγονότα αποπειράθηκε τρεις φορές κατά παράβαση των ίδιων κανονισμών, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το χθεσινό αγώνα.
3. Επίσης εύλογα είναι τα ερωτηματικά που συνεχώς προκαλούνται στην κοινή γνώμη, ως προς τα κριτήρια ορισμού διαιτητών από την Κ.Ε.Δ. σε κρίσιμους αγώνες, όταν κατά τεκμήριο, ικανότεροι διαιτητές ορίζονται να διαιτητεύσουν λιγότερο κρίσιμους αγώνες. Οι διοικήσεις της Ε.Π.Ο. και της Κ.Ε.Δ. οφείλουν να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις και να μην παριστάνουν τους θιγόμενους.
4.Είναι ανάγκη στη σημερινή κατάσταση όλοι οι παράγοντες των ομάδων να αντιληφθούν ότι εμπρηστικές δηλώσεις, μετάθεση ευθυνών πάντα σε άλλους για όσα συμβαίνουν και δικαιολόγηση των εκτρόπων, δημιουργούν περιβάλλον καταστροφής, διάλυσης και ανυποληψίας του ποδοσφαίρου.
5.Αποδεικνύεται από τα πράγματα ότι η Ε.Π.Ο. δεν είναι ικανή να παρέμβει με γενναίες λύσεις στις διαχρονικές παθογένειες που η ίδια με τις πρακτικές της δημιούργησε. Η ανισονομία, η αναξιοπιστία και η εσωστρέφεια έχουν ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη βία στους αγωνιστικούς χώρους και συνιστούν τη βασική αιτία της σημερινής εξέλιξης.
6.Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.
7.Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Όσοι δε, δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όσα με συνέπεια και μεθοδικότητα πράττει, να γνωρίζουν ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω αποφάσεις».
Τι να πρωτοσχολιάσουμε; Τα όσα έγιναν με τον διαιτητή και τον ερχομό Ισπανού για να παίξει τον αποψινό τελικό;
Το γεγονός ότι τότε φουλ της… μαγκιάς και χθες το βράδυ που καιγόταν η Αθήνα με επεισόδια, απλά θεατές;
Σας κατάλαβαν άπαντες κύριοι της κυβέρνησης και όχι μόνο. Σας πήρε χαμπάρι όλη η φίλαθλη Ελλάδα. Πολύ περισσότερο ο λαός του Ολυμπιακού, γιατί με αυτόν τα βάλατε και την ομάδα του.
Βλέπετε τους οπαδούς του Ολυμπιακού βαλθήκατε να τους κυνηγήσετε μέσα στον Πειραιά, για μια διαμαρτυρία τους σε ομιλία του Τσακαλώτου. Τους ΠΑΟΚτζήδες, τους πάτε και τους φέρνετε, γνωρίζοντας το τι θα ακολουθήσει.
Κύριε Κοντονή θα πάρετε μία θέση; Καιγόταν η Αθήνα, είδατε κάτι; Σας είπε κάτι κανείς; Κύριε Βασιλειάδη «2 στα 2» έτσι; Κάντε καμία δήλωση για την διαιτησία, την ώρα που φέρνετε και ξένο να σφυρίξει. Για γέλια και για κλάματα. Άνθρωποι που δεν μπορούν να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο…