5


Translate

3 Μαΐ 2018

Τραγική η κατάσταση στο Σισμανόγλειο: Ράντζα-φορεία και περιποίηση ασθενών στο διάδρομο

Στην Καρδιολογική Κλινική, η οποία διαθέτει 21 κλίνες, υπάρχουν 7 ράντζα-φορεία - Οριακή είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ, καθώς στις 18 Μαΐου λήγουν οι συμβάσεις 350 γιατρών και νοσηλευτών - Κίνδυνος να κλείσουν 50 ΜΕΘ
 «Ανακοπή» στην Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο»:
δεκάδες ράντζα αναπτύσσονται στους θαλάμους και τους διαδρόμους της κλινικής αλλά και μέσα στη Μονάδα Εμφραγμάτων μετά την εφημερία, βάζοντας ασθενείς και προσωπικό να «πρωταγωνιστούν» θέλοντας και μη σε ένα πρωτοφανές «σήριαλ» νοσηλείας με άγνωστη όμως κατάληξη και πολλούς αστάθμητους παράγοντες στην εξέλιξή του.
Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες που δημοσιοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είναι αποκαλυπτικά και…αποκαρδιωτικά για το δημόσιο σύστημα υγείας.
Στην Καρδιολογική Κλινική, η οποία διαθέτει 21 κλίνες, αναπτύσσονται 7 ράντζα-φορεία και στη Μονάδα Εμφραγμάτων, η οποία διαθέτει 11 κλίνες, τουλάχιστον πέντε ράντζα μετά κάθε εφημερία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις υπηρεσίες υγείας που (πρέπει να) λαμβάνουν οι ασθενείς και (πρέπει να) παρέχουν οι επαγγελματίες υγείας.
«Πώς είναι δυνατόν να γίνεται στο διάδρομο περιποίηση των ασθενών, να στήνονται παραβάν, αν και δεν χωράνε να περάσουν, να βγαίνουν καρδιογραφήματα, να παρέχεται οξυγόνο στους ασθενείς;» διερωτάται το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, υπογραμμίζοντας πως οι κλίνες δεν καλύπτουν τις ανάγκες.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «σημαντικό ρόλο στην επιβάρυνση του “Σισμανόγλειου” διαδραμάτισε η κατάργηση του 1ου ΙΚΑ Αττικής καθώς επίσης η υπολειτουργία του “Αμαλία Φλέμιγκ”».
Η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων. «Η Μονάδα διαθέτει 11 Μόνιτορ. Για να βρεθούν τα άλλα Μόνιτορ για τους ασθενείς των ράντζων –φορείων γίνεται αγώνας δρόμου από το προσωπικό και τα αναζητούν σε όλο το Νοσοκομείο. Ψάχνουν απινιδωτές. Κάνουν ανάταξη σε ασθενείς χωρίς καταγραφή. Και όμως σώζουν ζωές» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.
Με έμφραγμα απειλούνται και οι ΜΕΘ
Οριακή είναι η κατάσταση και στο πολύ ευαίσθητο πεδίο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, στις 18 Μαΐου λήγουν οι συμβάσεις 350 γιατρών και νοσηλευτών που εργάζονται σε ΜΕΘ μέσω συμβάσεων με το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Η λήξη των συμβάσεων για τους εκατοντάδες γιατρούς και νοσηλευτές αυτομάτως σημαίνει κλείσιμο για τουλάχιστον 50 κλίνες ΜΕΘ.
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου