5


Translate

7 Ιουν 2018

Πρωταθλητής στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός, 24-23 την ΑΕΚ (Βιντεο και Φωτο)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή στους τελικούς των πλέι-οφ και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ των Ανδρών, με 3-2 νίκες επί της ΑΕΚ.
Στον πέμπτο και καθοριστικό αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 24-23 στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη και ολοκλήρωσαν με νταμπλ την παρθενική σεζόν τους
στο άθλημα της χειροσφαίρισης, στο οποίο εισήλθαν πέρυσι το καλοκαίρι, απορροφώντας τον -περσινό πρωταθλητή- ΙΕΚ Ξυνή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος χάντμπολ, ο Eρασιτέχνης Ολυμπιακός ολοκληρώνει μία χρόνια σχεδόν απόλυτης κυριαρχίας εντός συνόρων, με νταμπλ σε γυναικείο μπάσκετ, γυναικείο βόλεϊ, ανδρικό και γυναικείο πόλο και ανδρικό χάντμπολ, καθώς επίσης και με το πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών (συν το League Cup).
Επιπλέον, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πανηγυρίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στο βόλεϊ (Challenge Cup γυναικών) και διεκδικούν το Champions League στην υδατοσφαίριση, ενώ οι άνδρες του βόλεϊ ήταν φιναλίστ στο Challenge Cup και οι γυναίκες του πόλο στο LEN Trophy.
Η Ένωση προηγήθηκε 2-0 στα πρώτα λεπτά, αλλά στη συνέχεια έπεσε πάνω σε... τοίχο. Ο Κώστας Τσιλιμπάρης έπιανε ό,τι πήγαινε προς την εστία του, μεταξύ αυτών ένα πέναλτι του Πέρρου και ένα τετ-α-τετ με τον Βραζάλιτσα στα 6μ., κρατώντας τους φιλοξενούμενους χωρίς γκολ για 15 ολόκληρα λεπτά!
Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στην επίθεση, με «αιχμή του δόρατος» τον Δημήτρη Τζηρά, πέτυχε και κάποια εύκολα γκολ στον αιφνιδιασμό και ξέφυγε με 10-3 στο 23ο λεπτό, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο 13-7.
Στο β΄ μέρος η ΑΕΚ βελτιώθηκε αισθητά στην επίθεση, με τον Αργυρού να ανεβάζει την απόδοσή του και τον Χογκάς να δίνει λύσεις, όμως οι γηπεδούχοι είχαν τις απαντήσεις, με κινητήριους άξονες τους πολύπειρους Αλβανό και Σανίκη, και διατηρούσαν ένα προβάδισμα ασφαλείας 4-6 τερμάτων.
Με τον Ραντούλοβιτς να αποκρούσει δύο πέναλτι (ένα του Τζηρά και ένα του Αλβανού) και την «ερυθρόλευκη» άμυνα να αδυνατεί να μαρκάρει τον Χογκάς, ο «Δικέφαλος» πλησίασε σε 21-19 στο 51΄, ενώ ο Βραζάλιτσα σκόραρε στον αιφνιδιασμό ρίχνοντας τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή (21-20).
Ο Στούμπης έδωσε προσωρινά «ανάσα» στον Ολυμπιακό, ο Μυλωνάς απάντησε με μακρινό σουτ, αλλά η Ενωση έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και στο 56΄05΄΄ ο Ζαμπούνης χρεώθηκε με πέναλτι και δίλεπτη αποβολή, που μάλιστα ήταν η τρίτη του και έφυγε οριστικά από το παιχνίδι.




Ο Τζηράς αυτή τη φορά ευστόχησε από τα 7μ. και «έγραψε» το 23-21. Στην επόμενη φάση ο Λόκεν χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στο Σανίκη, οι διαιτητές έδωσαν νέα δίλεπτη (στον Αργυρού για διαμαρτυρία) και ο Τζηράς με το δέκατο προσωπικό του τέρμα ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου για τον Ολυμπιακό, έστω κι αν στα τελευταία δευτερόλεπτα η ΑΕΚ μείωσε σε 24-23.
Το παιχνίδι σημαδεύτηκε πάντως από τη σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, που έγινε περίπου 30΄΄ πριν τη λήξη. Το επεισόδιο ξεκίνησε από ένα αναίτια σκληρό φάουλ του Βαμβακά πάνω στον Τζηρά στο κέντρο του γηπέδου, που προκάλεσε την αντίδραση των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι κινήθηκαν απειλητικά κατά του παίκτη του «Δικεφάλου».
Η ένταση γενικεύτηκε και για 2-3 λεπτά επικράτησε χάος στον αγωνιστικό χώρο, ευτυχώς χωρίς να αναμειχθούν οπαδοί του Ολυμπιακού (χάρη στην κατευναστική κίνηση του προέδρου του ερασιτέχνη, Μιχάλη Κουντούρη, που συγκράτησε κάποιους θερμόαιμους που ήταν έτοιμοι να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο). Τελικά οι διαιτητές απέβαλαν μα κόκκινη κάρτα τους Βαμβακά και Κρητικό και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε κανονικά.
Τα πεντάλεπτα:
0-1, 3-3, 5-3, 7-3, 11-5, 13-7 (ημ), 14-10, 18-13, 21-16, 21-18, 22-21, 24-23
Ολυμπιακός (Γιώργος Ζαραβίνας):
Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίτσεβιτς, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης 4, Κανδύλας 2, Σανίκης 3, Τσακνής, Αλβανός 3, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 2, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης
ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός):
Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης 1, Χoγκάς 6, Ζαμπούνης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής 1, Βαμβακάς 1, Αργυρού 3, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 4, Μυλωνάς 3
.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου