5


Translate

6 Ιουν 2018

“No pasarán” βροντοφωνάζουν σε 23 πόλεις οι πολίτες στην κυβέρνηση για την εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια

«Δε θα περάσουν» (No pasarán). Με αυτό το σύνθημα των δημοκρατικών αγωνιστών του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, απαντούν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες σε 23 πόλεις στην Ελλάδα με μεγάλα συλλαλητήρια στην αντιδημοκρατική  προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει την εκχώρηση του ονόματος και συνεπώς των ιστορικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας χωρίς δημοψήφισμα στα Σκόπια.
Την διοργάνωση έχει αναλάβει η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», η οποία καλεί τους πολίτες να προσέλθουν με ελληνικές σημαίες και χωρίς κομματικά σύμβολα. 
Χαρακτήρα κεντρικής συγκέντρωσης θα έχει το συλλαλητήριο στην Πέλλα, για συμβολικούς λόγους, ως γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Πέλλα, Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα στη Μακεδονία, αλλά και σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.
«Οι πόλεις που θα γίνουν συλλαλητήρια έφτασαν τις 23. Στις πρώτες 13 που ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια έγινε συνεννόηση της «Επιτροπής Αγώνα» με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, οι οποίες στήριξαν εξ αρχής την προσπάθεια. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τοπικές Μητροπόλεις, που πραγματοποιούν μεγάλο αγώνα και παρακινούν τον κόσμο να παρευρεθεί στην κοντινότερη πόλη που θα γίνει συλλαλητήριο» λέει ο κ. Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, επισημαίνοντας πως «η διασπορά των συλλαλητηρίων δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και του πιο απομακρυσμένου σημείου της Ελλάδας να ξεσηκωθούν και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην υπεράσπιση της Ιστορίας και του μέλλοντος της Μακεδονίας μας».
Σύμφωνα με τον κ. Ιακωβίδη, που είναι ένας από τους διοργανωτές, «εμείς σαν επιτροπή ξεκινήσαμε να κάνουμε τα συλλαλητήρια στην Μακεδονία. Ξεπετιούνται συνέχεια νέα. Δεν έχουμε ξεκάθαρο αριθμό».
Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση το μήνυμα που δόθηκε από τα δύο ογκώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι αδιαπραγμάτευτη. Αισθητή είναι η εμπλοκή στην κινητοποίηση του κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των κατά τόπους εκκλησιαστικών αρχών, αλλά και δεκάδων συλλογικών φορέων. 
«Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά και να στείλει το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση, συμμετέχοντας στα τοπικά συλλαλητήρια, κρατώντας μια ελληνική σημαία στα χέρια. Το απόγευμα της Τετάρτης εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων σε διάφορα σημεία της χώρας, θα υπενθυμίσουν στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι οφείλουν να υλοποιούν τη βούληση των πολλών» λέει από την πλευρά του ο κ. Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», επαναλαμβάνοντας πως στις σημερινές κινητοποιήσεις «δεν έχουν καμία θέση, ακραία πρόσωπα και ακραίες συμπεριφορές».
Στους ομιλητές των τοπικών συλλαλητηρίων περιλαμβάνονται δήμαρχοι, μητροπολίτες, ιστορικοί, ερευνητές, νομικοί, απόστρατοι κ.ά.


.
πηγη
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου