5


Translate

26 Ιουλ 2020

Τι λάθη κάνετε και δεν είστε ευτυχισμένοι

Η αλήθεια είναι πως μόνοι μας σαμποτάρουμε την ευτυχία και απλά μερικές φορές αρνούμαστε να το παραδεχτούμε. Αρχικά επειδή δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να βρούμε την ευτυχία, τελικά χάνουμε το στόχο.
Όταν δεν απολαμβάνουμε τις μικρές καθημερινές στιγμές, καταλήγουμε να είμαστε
πιο δυστυχισμένοι από πριν.
Ζήστε την κάθε μέρα ως μοναδική. Γευτείτε τις χαρές που προσφέρει η ζωή μαζί με τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Και δεχτείτε τις αναποδιές ως μαθήματα. Είναι επίσης σημαντικό εάν θέλετε να νιώσετε ευτυχισμένοι να μην καταπιέζετε τα συναισθήματά σας. Το να μην εκφράζετε όλα όσα νιώθετε δεν σας βοηθάει πουθενά. Κάποια στιγμή ο θυμός, η πίκρα και η δυσαρέσκεια θα εκραγούν χωρίς να σας εγγυηθεί κανείς τις συνέπειες της έκρηξης.
Μην είστε άκαμπτοι στις απόψεις σας. Επιτρέψτε στους άλλους να σας δείξουν ένα διαφορετικό τρόπο να βλέπετε τη ζωή. Κανένας δεν αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα γύρω του. Αυτό οφείλεται στο πώς έχουμε μεγαλώσει, στις απόψεις και τις ιδέες των γονιών μας. Αυτό δεν σημαίνει πως η δική μας άποψη είναι η σωστή, αλλά και ούτε λάθος.
Σταματήστε να θέλετε να κάνετε τα πάντα. Δεν γίνεται. Δεν μπορείτε να είστε εκεί σ' όλες τις στιγμές των παιδιών σας γιατί εργάζεστε, των φίλων σας, να έχετε χρόνο με το σύντροφό σας, να έχετε προσωπικό χρόνο κτλ. Είναι αδύνατο. Κάποιον θα αδικήσετε. Για αυτό πρέπει να βάλετε προτεραιότητες τι θέλετε στη ζωή σας.
Μην κολλάτε στο παρελθόν. Ό,τι έγινε δεν ξεγίνετε. Δεν υπάρχει κανένα νόημα να αναλώνεστε σε υποθετικά «αν». Αφιερώστε χρόνο στο παρόν και στο μέλλον. Η ευτυχία είναι μπροστά στα μάτια σας, αρκεί να μην την προσπεράσετε.
jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου