5


Translate

30 Αυγ 2020

Β. Ρεντγκρέιβ- Φ. Νέρο: Οι ωραίοι άνθρωποι γερνάνε όμορφα

 Ένας θυελλώδης έρωτας που κρατά 50 χρόνια και η ιστορία του.
Τα φλας όλου του κόσμου σε ένα ζευγάρι που μπορεί να μη βρίσκεται στην πρώτη του νεότητα, αλλά εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στον κόσμο της τέχνης.


Η 81χρονη Βανέσα Ρεντγκρέιβ και ο 76χρονος Φράνκο Νέρο, αστέρες πρώτου μεγέθους, έκαναν την εμφάνισή τους χέρι-χέρι στο κόκκινο χαλί της Μόστρα, στη Βενετία. Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, ηθοποιός, σκηνοθέτης, ακτιβίστρια, τιμήθηκε με βραβείο για τη συνολική προσφορά της στην 7η τέχνη.  Ρεντγκρέιβ και Νέρο δε δίστασαν να αστειευτούν μπροστά στις κάμερες και να χαρίσουν χαριτωμένες πόζες στους φωτορεπόρτερς.
Μια ιστορία αγάπης με πολλές ...αναταράξεις
Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1967, όταν πρωταγωνίστησαν στο μιούζικαλ "Camelot". H Βανέσα, μέλος της μεγάλης θεατρικής δυναστείας των Ρεντγκρέιβ, είχε μόλις χωρίσει από τον πρώτο της σύζυγο, σκηνοθέτη Τόνι Ρίτσαρντσον, που την είχε εγκαταλείψει για τη Ζαν Μορό. Ο Ιταλός ηθοποιός Φράνκο Νέρο ήταν ήδη ένας διεθνής σταρ και ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες της μεγάλης οθόνης.
Βανέσα και Φράνκο θα πρωταγωνιστούσαν μαζί σε μια σειρά από ταινίες -ανάμεσά τους το "Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές"- και απέκτησαν το 1969 ένα γιο, το σκηνοθέτη και συγγραφέα, Κάρλο Γκάμπριελ Νέρο.


Δεν ήταν όμως ένας συμβατικός έρωτας αυτός που έζησαν. Το ζευγάρι χώρισε και επανασυνδέθηκε αρκετές φορές. "Στην πραγματικότητα ποτέ δε χωρίσαμε πραγματικά. Πολλές φορές περνούσε καιρός που δε μιλούσαμε ο ένας στον άλλο, ή που μόνο βάζαμε τις φωνές. Οι χειρότερες στιγμές ήταν βέβαια όταν δε μιλούσαμε" δήλωσε πριν από μερικά χρόνια η 81χρονη ηθοποιός, που παραδέχτηκε επίσης ότι στα χρόνια που έμειναν μακριά ο ένας από τον άλλο υπήρξαν άλλοι άνθρωποι στη ζωή τους. Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ είχε ένα μεγάλο δεσμό με τον άλλο ωραίο άνδρα της εποχής, τον Βρετανό ηθοποιό Τίμοθι Ντάλτον.


Παντρεύτηκαν τελικά το 2006 με κουμπάρο το γιο τους. Τα επόμενα χρόνια, παρά την ευτυχία στην ιδιωτική της ζωή, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και ακτιβίστρια, μέσα σε διάστημα 14 μηνών, τις χρονιές 2009-2010, έχασε την κόρη της ηθοποιό Νατάσα Ρίτσαρντσον, που πέθανε μετά από ατύχημα στο σκι, αλλά και τα δύο μικρότερα Κόριν Ρεντγκρέιβ και Λιν Ρεντγκρέιβ, ενώ το 2015 υπέστη μια σοβαρή καρδιακή προσβολή, η οποία όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα άλλαξε τη ζωή της για πάντα.
πηγη thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου