Translate

r

9 Σεπ 2018

Δούρου: Η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη ΔΕΘ συνδέεται με μία πρόκληση και ένα στοίχημα

«Η Περιφέρεια Αττικής δεν θα μπορούσε να λείπει από την πρώτη ΔΕΘ που γίνεται μετά από οκτώ χρόνια επιτροπείας». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, αναφερόμενη στη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη φετινή ΔΕΘ, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρενα Δουρου  μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
Όπως πρόσθεσε, η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη φετινή ΔΕΘ συνδέεται με «μία πρόκληση και ένα στοίχημα».
Κι εξήγησε:
«Το στοίχημα, μετά από όσα είπε ο πρωθυπουργός, συνίσταται στο να μην επιστρέψουμε στις πολιτικές που μας οδήγησαν στην επιτροπεία και τη χρεοκοπία», διευκρινίζοντας ότι «και στο παρελθόν είχαμε ανάπτυξη, επιχειρηματικότητα και επενδύσεις όμως με λάθος τρόπο».
Σε ό,τι αφορά την «πρόκληση», η ίδια είπε ότι αυτή συνίσταται «με μεθοδικότητα, όπως κάνουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής, να λειτουργήσουμε με συγκεκριμένα αποτελέσματα, όχι απλά πολιτική βούληση και καλή θέληση, σε σχέση με τους νέους και τις νέες, με την επιχειρηματικότητα».
Αναφερόμενη σε δράσεις επιχειρηματικότητας, η Περιφερειάρχης Αττικής είπε ότι «τα τελευταία 4 χρόνια κι ενώ μένουν ακόμη πολλά να γίνουν σε θεσμικό επίπεδο προκειμένου οι Περιφέρειες της χώρας μας να αποκτήσουν τον ρόλο που τους πρέπει, η Περιφέρεια Αττικής μετέχει με 50 εκατομμύρια ευρώ στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας, που αφορά στη βελτίωση της δανειοληπτικής ικανότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». «Επίσης εκχωρούμε 55 εκατομμύρια ευρώ σε συμπράξεις δήμων της Περιφέρειας για την υλοποίηση δράσεων επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο. Παράλληλα ενισχύουμε με περίπου 7 εκατομμύρια σε clusters, συνεργατικούς σχηματισμούς» σημείωσε.
Επίσης, αναφέρθηκε στη στήριξη από την Περιφέρεια - σε συνεργασία με τα επιμελητήρια - της γυναικείας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, με τη θέσπιση εδώ και τρία χρόνια σχετικών ετήσιων βραβείων.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής στη ΔΕΘ, η κυρία Δούρου επεσήμανε ότι σε αυτό «δεν παρουσιάζουμε πρωτοβουλίες που θα κάνουμε αλλά που ήδη υλοποιούμε». Και έφερε το παράδειγμα συγκεκριμένων δράσεων ψηφιακής πολιτικής, έναν τομέα όπου η Περιφέρεια έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας – «κάτι που όταν αναλάβαμε το 2014 δεν ήταν διόλου αυτονόητα».
«Σήμερα πλέον μπορούμε να μιλάμε για θέματα που διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα νέων ανθρώπων», παρατήρησε η ίδια, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια «τα τελευταία 4 χρόνια τίθεται επικεφαλής εθνικών αντιπροσωπειών με νέους επιχειρηματίες στο Ελσίνκι, τη Βαρκελώνη, το Τελ Αβίβ, το Σαν Φρανσίσκο, όπου όχι μόνο πήραν τεχνογνωσία αλλά επέδειξαν και συγκεκριμένες εφαρμογές, που οδηγούν στην υγιή επιχειρηματικότητα που έχει τόση ανάγκη η πατρίδα».
Ακόμη, η Περιφερειάρχης Αττικής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού τόνισε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Μάνδρας «έχουν ξεκινήσει εδώ και 1.5 μήνα», προσέθεσε ότι «δεν μπορούμε να λειτουργούμε όπως στο παρελθόν, δηλαδή να πλημμυρίζουμε τον χειμώνα, να καιγόμαστε το καλοκαίρι και απλά να αναζητάμε εξιλαστήρια θύματα για να τους αποδώσουμε τις ευθύνες, προκειμένου να συνεχίσουμε σαν άλλοτε».
«Πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι με τον τρόπο που επιβάλλει αφενός η αντιμετώπιση των ακραίων συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, και αφετέρου να θωρακίσουμε τη χώρα. Και αυτό δεν γίνεται με ξόρκια, με τηλεδικαστές, αλλά με σοβαρές υποδομές». Η ίδια υπογράμμισε ότι ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2014, η Περιφέρεια έχει εκπονήσει και σήμερα υλοποιεί έναν «συνολικό σχεδιασμό αντιπλημμυρικής θωράκισης, που αφορά σε 160 έργα, μισού δισεκατομμυρίου ευρώ».
Η Περιφερειάρχης Αττικής παρατήρησε ότι «όπως είναι φυσικό και όπως δείχνει η ίδια η πραγματικότητα, αυτό δεν είναι αρκετό γιατί δεν μπορεί μόνη της η Περιφέρεια, χωρίς τη συνέργεια των δήμων ή των αρμόδιων υπουργείων, να θωρακίσει το σύνολο των περιοχών».
πηγη ΑΠΕ
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου