Translate

r

10 Οκτ 2018

Τουρκικό υβριδικό σχέδιο στον Έβρο: «Πλημμυρίζουν» την Ελλάδα με μετανάστες

Τουρκικό υβριδικό σχέδιο κατά της Ελλάδος, φέρεται να εκτελείται στον Έβρο μετά την εντολή απόσυρσης της τουρκικής στρατοχωροφυλακής το τελευταίο χρονικό διάστημα,  με αποτέλεσμα να γεμίσει ο Έβρος πρόσφυγες.
Πριν μερικές ημέρες ο Αμερικανός πρόξενος επισκέφθηκε σε μυστική αποστολή την περιοχή αυτή για να λάβει γνώση του τι γίνεται
εκεί. 
Στην αποχώρηση των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων αποδίδουν σαφώς οι ελληνικές αρχές τη μεγάλη αύξηση του αριθμού μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο.
«Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στα σύνορα στον Έβρο, ενώ παράλληλα έχει διακοπεί η απευθείας επικοινωνία των ελληνικών αρχών με τις αντίστοιχες τουρκικές σε τοπικό επίπεδο, γεγονός που επιδεινώνει το πρόβλημα», τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Kαθημερινή.
Διαβήματα έχουν πραγματοποιηθεί τόσο προς την ΕΕ όσο και προς την τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει καλύτερη φύλαξη των συνόρων από τη γειτονική χώρα, ώστε να περιοριστεί η ροή των προσφύγων.  


Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ποιες είναι οι εντολές που έχουν λάβει οι ελληνικές στρατιωτικές μονάδες, οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα κύμα μεταναστών και προσφύγων το οποίο αποτελείται από κάθε »καρυδιάς καρύδι».
Υπενθυμίζουμε πριν μερικές ημέρες μετανάστες και πρόσφυγες έκλεισαν χωρίς λόγο την εθνική οδό Καβύλης -Ορεστιάδος στον Έβρο εμποδίζοντας ακόμη και στρατιωτικά οχήματα να κινηθούν.
Αμερικανικές αρχές του υπουργείου ασφαλείας ανησυχούν για την τουρκική κίνηση και την αύξηση των ροών στην Ελλάδα, μιας και οι πληροφορίες για παρουσία ισλαμιστών μαχητών του ISIS ανάμεσα στους μετανάστες αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, για αυτό και έχει ενταθεί η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.
Ο Ερντογάν μετά την δημοσιοποίηση της επίσκεψης του Αμερικανού πρέσβη στην Αλεξανδρούπολη και των σχεδίων για λιμάνι αλλά και την δημιουργία πιθανόν στρατιωτικής βάσης, αμόλησε το  τρομερό «υβριδικό του όπλο» (μετανάστες), με στόχο την πρόκληση χάους στην Ελλάδα, στοχεύοντας ταυτόχρονα εκτός της χώρα μας και στις αμερικανικές βλέψεις.
Πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση των σχεδίων των ΗΠΑ στην περιοχή, που σκοπεύουν παράλληλα και στον εκβιασμό Ελλάδος και ΕΕ με απώτερο στόχο την αποδοχή των τουρκικών απαιτήσεων σε Αιγαίο και Κύπρο.
Άλλωστε το δηλώνει ο Τούρκος ηγέτης όπου σταθεί και βρεθεί ότι θέλει μεγάλο μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες σε δύο θάλασσες (Αιγαίο-Α.Μεσόγειο) και δεν πρόκειται να κάνει πίσω με τίποτα.
Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές ότι έως και 500.000 Αφγανοί έχουν μετακινηθεί από το Ιράν και το Ιράκ στην Τουρκία, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των πιέσεων στα ελληνικά βόρεια σύνορα.
Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Oλοταχώς προς μετωπική: «Δεν θα υποχωρήσουμε σε Αιγαίο και Κύπρο» – Απειλεί ανοιχτά ο Ερντογάν – Προαναγγέλλουν εξελίξεις και οι κατοχικοί!), αναφέραμε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη για όλα πλέον και απειλεί τον Ελληνισμό όπου σταθεί και όπου βρεθεί. 
«Η Τουρκία δεν θα απεμπολήσει ποτέ τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και την Μεσόγειο”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην Άγκυρα σε συγκέντρωση των στελεχών του κόμματός του.
Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το νομικό δίκαιο αποτελεί επιλογή του ιδιοκτήτη του. “Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το προστατεύσουμε αυτό. Αν δεν συμπεριφερόμασταν με αυτό τον τρόπο από παλιά, δεν θα επιδεικνύαμε την στάση η οποία σήμερα προσδίδει κύρος στη χώρα μας στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πεδίο. Αυτή την στάση την πετύχαμε όχι μόνο εστιάζοντας σε κάποιους στην χώρα μας αλλά ταυτόχρονα με κόστος ήρθαμε αντιμέτωποι με τις πιο ισχυρές οικονομικά και στρατιωτικά χώρες του κόσμου” ανέφερε.
Γι’ αυτό, πρόσθεσε, «και στην Παλαιστίνη, τη Βοσνία, την Κύπρο, το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη και σε πολλά άλλα ζητήματα κάναμε την επιλογή μας υπέρ της αρετής, της ηθικής, της συνείδησης και του δικαίου”, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Είμαστε υποχρεωμένοι και σήμερα και αύριο να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Για τα ζητήματα που έρχονται στην ατζέντα μας δεν θα λάβουμε βιαστικές αποφάσεις χωρίς να κοιτάξουμε πρώτα την συνείδησή μας”, κατέληξε.
Είμαστε ουσιαστικά σε ένα είδος «πολέμου» με την Τουρκία εδώ και ένα χρόνο, όπως και να τον ονομάσουμε, χωρίς όπλα όμως, αν και αυτό θα γίνει πιθανόν σύντομα ως προέκταση των εκβιασμών των Τούρκων ειδικά προς την χώρα μας, που αποτελεί σαφώς το κυριότερο εμπόδιο στα νέο-οθωμανικά σχέδια
. πηγη pentapostagma.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου