Translate

r

9 Οκτ 2018

«Σφαγή» στα Σκόπια: Άρχισαν οι πρώτες απειλές κατά βουλευτών – Ψάχνει για αποστάτες ο Ζάεφ – Διακήρυξη Γκρουέφσκι: «Μην τολμήσετε…»

Δεν έχει τέλος η κόντρα στα Σκόπια. Απειλές, εκβιασμοί και τελεσίγραφο Γκρουέφσκι, δείχνουν πως η κατάσταση είναι τεταμένη στο γειτονικό κρατίδιο.

Απειλές κατά της ζωής τους δέχονται βουλευτές του VMRO-DPMNE στην ΠΓΔΜ, οι οποίοι επιθυμούν να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αλλαγής, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν
σε ξένους πρεσβευτές, όπως μεταδίδει το sdk.mk. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι βουλευτές δέχθηκαν τις απειλές με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία έδειξαν σε συναδέλφους τους αλλά και σε ξένους διπλωμάτες.
Αυτό δείχνει περίτρανα πως τα Σκόπια μπαίνουν σε έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης.
Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν επίτιμος αρχηγός του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά την απόφαση του Εφετείου για την τελεσίδικη απόφαση για τη φυλάκισή του, ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook μια ανακοίνωση προς τα μέλη του κόμματός του.
Μεταξύ άλλων, όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων MakFax, έγραψε:
«Αν και πιστεύω ότι χωρίς αυτήν την ανακοίνωση- προειδοποίησή μου, το VMRO-DPMNE δεν θα κάνει κάτι άλλο, θέλω εντούτοις να στείλω μια διακήρυξη στο κόμμα μου για την πολιτική μου δίωξη και την πρόσφατη απόφαση (σημ. αναφέρεται στην αγορά θωρακισμένης Μερσεντές 600 χιλιάδων ευρώ με δημόσιο χρήμα και την καταδίκη του).
«Αν σας προτείνουν να κάνετε οποιαδήποτε παραχώρηση που θα ήταν επιζήμια στα εθνικά συμφέροντα, προκειμένου να σταματήσει οποιαδήποτε δίωξη εναντίον μου ή να χαλαρώσουν οι πολιτικές διώξεις εναντίον μου, ως επί πολλά χρόνια ηγέτης της «Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης- Δημοκρατικό Κόμμα για την Μακεδονική Εθνική Ενότητα» (VMRO-DPMNE), και ως επίτιμος πρόεδρος και βουλευτής του, παρακαλώ, χωρίς σκέψη, χωρίς δισταγμό, να αποφασίσετε την απόρριψη μιας τέτοιας απρεπούς πρότασης», έγραψε ο Γκρούεφσκι προς τους συναδέλφους και μέλη του κόμματός του.
Σκάνδαλο με την ΔΕΗ;
Τον ισολογισμό για την εξαγορά της εταιρείας εμπορίας ηλεκτρισμού στα Σκόπια από την ΔΕΗ -που μέχρι τώρα έχει αρνηθεί η κυβέρνηση να δώσει στην Βουλή- φέρνει την Τρίτη στη δημοσιότητα με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ο ΣΚΑΪ.
Η εταιρεία του αντιπροέδρου και στενού φίλου του πρωθυπουργού Ζάεφ, Κότσο Ανγκιούσεφ έχει αρνητικά κεφαλαία, τα πάγια της δεν ξεπερνούν τα 600.000 δηνάρια, έχει το 40% των ζημιών του κλάδου και μόνο το 11% του τζίρου. Παράλληλα, ο δείκτης της πιστωτικής ικανότητας είναι αρνητικός, και ενώ έχει γράψει ζημιές για το 2017 η ΔΕΗ την εξαγοράζει δύο μήνες πριν την συμφωνία των Πρεσπών έναντι του ποσού των 4,8 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις του είχε πει ότι την εξαγορά την ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων, η διοίκηση της ΔΕΗ ότι δέχθηκε εισήγηση από τις υπηρεσίες ενώ έως και σήμερα δεν έχει απαντηθεί γιατί τα χρήματα κατέληξαν στους προσωπικούς λογαριασμούς του Ανγκιούσεφ, και όχι στον όμιλο που υπάγονταν η EDS.
Η αντιπολίτευση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ζητούν να έρθει η συμφωνία στην Βουλή καθώς υπάρχουν, γκρίζα σημεία ενώ το χρονικό της εξαγοράς δύο μήνες πριν την συμφωνία των Πρεσπών εγείρει πολλά ερωτήματα, σύμφωνα με βουλευτές. Βασικές παρατηρήσεις σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας:
1. Έχει αρνητικά κεφάλαια
2. Τα πάγια της είναι μόνο 600.000 δηνάρια
3. Έχει το 40% των ζημιών του κλάδου ενώ έχει μόνο το 11% του τζίρου
4. Μία εταιρεία με μόνο 36 άτομα προσωπικό
5. Ο δείκτης πιστωτικής ικανότητας αρνητικός που σημαίνει δεν αγοράζει κανείς, και
6.Έχει γράψει ζημιές το 2017

To 1,2 και 5 όχι μόνο δεν δικαιολογούν τα 5 εκατ. ευρώ, αλλά ούτε καν την αγορά με μηδενική αξία.
Δείτε πίνακες:

.πηγη pentapostagma.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου