5


Translate

8 Νοε 2018

Σήμερα η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα: Εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες φτάνουν στους Βουλιαράτες (Βιντεο)

.
Κλαψε Μανα για το Σπλαχνο σου
και τιμα τον Ηρωα σου
 Στις 14:00 ώρα Ελλάδας θα πουν το τελευταίο αντίο στον 35χρονο ομογενη συγγενείς και φίλοι - Πάνω από 2000 ομογενείς και Ελλαδίτες αναμένεται να συγκεντρωθούν στο χωριό όπου κόπηκε το νήμα της ζωής του - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα ελληνοαλβανικά σύνορα 
Στις 14:00 ώρα Ελλάδας θα πούνε το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντινο Κατσιφα,
οι γονείς, συγγενείς, φίλοι και περισσότεροι από 2000 ομογενείς και Ελλαδίτες που αναμένεται να φτάσουν στους Βουλιαρατες.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του χωριού από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι θα ακουστεί από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, στο σπίτι της οικογένειας Κατσίφα βρέθηκε κοντά στους γονείς του για συλλυπητήρια η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα Ελένη Σουρανή.
Στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην Κακκαβιά τα αστυνομικά μέτρα είναι αυξημένα, κυρίως από την αλβανική πλευρά και ενισχύονται οι έλεγχοι σε ΙΧ εκπροσώπων βορειοηπειρωτικων σωματείων, πολλοί από τους οποίους πέρασαν από διαδικασία άτυπης ανάκρισης.
.
 Το σπίτι του 35χρονου ομογενούς πλημμύρισε από κόσμο που έφτασε για να συμπαρασταθεί στους δυο τραγικούς γονείς που έντεκα μέρες μετά τη δολοφονία του παιδιού τους, τους παρέδωσαν το άψυχο σώμα του για να το θάψουν.
Ο σπαραγμός και ο θρήνος της μάνας σκίζει όλη τη Βόρειο Ηπειρο. Ενα απόκοσμο ουρλιαχτό, ένα «όχι» ακούστηκε όταν χθες η νεκροφόρα με τη σορό του έστριψε την ανηφόρα προς το σπίτι της οικογένειας. Η ίδια δεν έφυγε λεπτό από το τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη φέρετρο του παιδιού της.

Ποιά μάνα μπορεί να μείνει όρθια όταν έχει χάσει το παιδί της; Κι ακόμη περισσότερο, όταν το είδε να χάνεται υπό τις συνθήκες που χάθηκε και επί δέκα μερόνυχτα το έκλαιγε χωρίς να μπορεί να το κηδεύσει.
.
.
 mitera_katsifa.
.
 Ο Σάββας Σιάτρας, ο γνωστός ερμηνευτής των τραγουδιών της Ηπείρου, βρίσκεται στους Βουλιαράτες για να μοιρολογήσει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, μετά από σχετική επιθυμία της μητέρας του 35χρονου ομογενούς. «Σήκω Κωστάκη γιε μου από τη γη κι από το μαύρο χώμα, λεβέντη Κώστα μου...» λέει το μοιρολόι
πηγη protothema.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου