5


Translate

18 Δεκ 2018

Καταδίκη-κόλαφος: 1.000.000 ευρώ οφείλει η Τ.Στεφανίδου σε κληρονόμους επιχειρηματία

Το υπέρογκο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ καλείται να καταβάλει η Τατιάνα Στεφανίδου στους κληρονόμους του επιχειρηματία Ιωάννη Ζώνα, ο οποίος είχε απαχθεί το 2001 στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη.
Η παρουσιάστρια μάλιστα, είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος του υπό πτώχευση Alter Channel, όπου παρουσίαζε
την εκπομπή «Γυάλινος Τοίχος», ζητώντας το κανάλι να αναλάβει το επίμαχο ποσό.
Η ίδια η παρουσιάστρια κάνει λόγο στην αγωγή της για θετική οικονομική ζημία, αφού «εξαναγκάζομαι εγώ η ίδια να καταβάλω τα οφειλόμενα ποσά στους αντιδίκους μου, δικαιούμενης να ζητήσω την πλήρη αποζημίωσή μου από την εναγόμενη».
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο τηλεοπτικός σταθμός στο παρελθόν κάλυπτε οικονομικά αντίστοιχες περιπτώσεις, καθώς «έχει θεσπίσει μια επιχειρηματική συνήθεια, που αποτέλεσε την ρητή συμφωνία μεταξύ μας, σε εκτέλεση της οποίας ικανοποίησε πλήρως τρίτα θιγόμενα πρόσωπα των δικών περί την προσβολή προσωπικότητας κατά την παρουσίας των εκπομπών «Γυάλινος Τοίχος», την οποίας ήμουν παρουσιάστρια».
Ωστόσο, την ημέρα που προσδιορίστηκε η αγωγή καμία από τις δύο πλευρές δεν παραστάθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συζήτηση, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα, το 2016, η υπόθεση είχε αναβληθεί.
Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία είναι τελεσίδικη, η Τατιάνα Στεφανίδου υποχρεούται να καταβάλλει σημαντικά ποσά στους κληρονόμους του επιχειρηματία Ιω. Ζώνα, που για δύο μήνες παρέμεινε όμηρος και αφέθηκε ύστερα από δύο μήνες και αφού καταβλήθηκε το ποσό των 500 εκατομμυρίων δραχμές σύμφωνα με το news247.gr
Συγκεκριμένα, η ελληνική Δικαιοσύνη επιδίκασε σε αυτούς «ως χρηματική αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστησαν από την απλή δυσφήμηση του προσώπου τους, το ποσό των 150.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 300.000 ευρώ, αναγνωρίζοντας επιπλέον ότι οφείλω να καταβάλω σε καθένα των εναγόντων το ποσό των 50.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 100.000 ευρώ νομιμοτόκως από την επόμενη της επίδοσης της αγωγής και μέχρι πλήρους εξοφλήσεως.
Επιπροσθέτως, μας καταδίκασε στην πληρωμή των δικαστικών εξόδων των εφεσίβλητων αμφοτέρων των βαθμών δικαιοδοσίας, ποσού 15.000 ευρώ. Σήμερα το τοκοφόρου ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται σε 357.000 ευρώ για έκαστο των εναγόντων, δηλαδή συνολικά 714.000 ευρώ.
Συνολικά, ως προς το καταψηφιστικό αίτημα, συνυπολογιζομένων των τόκων υποχρεούμαι να καταβάλλω το ποσό των 1.029.000 ευρώ συνολικά και στους δύο ενάγοντες και ως προς το αναγνωριστικό, έχει αναγνωρισθεί ότι οφείλω να καταβάλλω το ποσό των 100.000 ευρώ νομιμοτόκως».
Τέλος στην αγωγή υπογραμμίζεται πως η εταιρία παραβίασε «αδικαιολόγητα και χωρίς δικαίωμα» την μεταξύ τους συμφωνία περί της εξ ολοκλήρου αποζημίωσης των θιγόντων από την εκπομπή «Γυάλινος Τοίχος» του σταθμού Alter Channel, «αναγνωρίζοντας και αποδεχόμενη το χρέος της εναγόμενης, ανεξαρτήτως της καταδίκης μου ως ομοδίκου στην καταβολή του ποσού».
πηγη pronews.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου