5


Translate

8 Δεκ 2018

Mαζική χρήση τεθωρακισμένων κατά του γαλλικού λαού - Υπό πολιορκία & το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε Βρυξέλλες

Πρώτη μαζική χρήση των τεθωρακισμένων σε πολλές περιοχές έχουμε στη Γαλλία με τους αστυνομικούς να καλούν τις ειδικές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής να αναλάβουν δράση. Για άγνωστο λόγο πολλοί Γάλλοι έκαναν ένα τραγικό λάθος: Θωράκισαν σπίτια και καταστήματα με ξύλο το οποίο είναι εύφλεκτο με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά
αποθέματα για φωτιές
Ο κόσμος φωνάζει εξοργισμένος Μακρόν Παραιτήσου. Ακούγονται συνέχεια εκρήξεις.
Πολλές οι εστίες έντασης αυτή την ώρα στο Παρίσι:
 Richelieu-Drouot / Grands boulevards
Avenue Marceau
Avenue Niel
Avenue de Friedland / rue Arsene Houssaye
rue Beaujon
Champs-Elysées
Dans le secteur de la place du Châtelet
Boulevard Sébastopol Rue Réaumur
Strasbourg-Saint-Denis

Διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους φορούσαν «κίτρινα γιλέκα», επιχείρησαν να πυρπολήσουν την πρόσοψη του Drugstore Publicis στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε έλατα που τοποθέτησαν μπροστά στην πρόσοψη αφού έσπασαν πολλές προστατευτικές ξύλινες κατασκευές. Ορισμένοι εισήλθαν στο Drugstore πριν οι δυνάμεις της τάξης απωθήσουν δεκάδες διαδηλωτές με τη βοήθεια δακρυγόνων. Μια νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι απέναντι από το Drugstore απομακρύνθηκε από το σημείο.
Ταυτόχρονα αιφνιδιαστική επίθεση πραγματοποιούν τα "Κίτρινα Γιλέκα" σε Βρυξέλλες και Ολλανδία.
Με μια ξαφνική επίθεση έθεσαν υπό πολιορκία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το πρωί, οι συγκεντρωμένοι βρίσκονταν σε δύο σημεία της βελγικής πρωτεύουσας -Αρ Λουά και Πορτ ντε Ναμούρ.
Η αστυνομία τοποθέτησε οδοφράγματα γύρω από την ευρωπαϊκή συνοικία, όπου συγκεντρώνονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (η Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), εμποδίζοντας την πρόσβαση των οχημάτων αλλά και των πεζών, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σε δύο μέτωπα η συγκέντρωση 
Μερικές δεκάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο τέλος του πρωινού σε δύο σημεία της βελγικής πρωτεύουσας, στο Αρ Λουά και στο Πορτ ντε Ναμούρ, χωρίς να σημειωθεί κάποιο βίαιο περιστατικό.
Απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο προς τη Ρέκεμ 
Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, κίτρινα γιλέκα αποκλείουν τον αυτοκινητόδρομο E17 προς τη Ρέκεμ, μια πόλη της δυτικής Φλάνδρας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.
Οδόφραγμα τοποθετήθηκε νωρίς σήμερα στο πρωί και στον E40, στο επίπεδο των γαλλο-βελγικών συνόρων, στο ύψος της Αντινκέρκ (βόρεια), σύμφωνα πάντα με το Belga.


.
πηγη  pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου