5


Translate

23 Δεκ 2018

Η αναμέτρηση Tουρκίας-Ισραήλ ξεκίνησε – Nέο μήνυμα από το Tελ-Αβίβ: «Οι Κούρδοι είναι σύμμαχοι, τσακίστε τους Τούρκους!»

Το Τελ-Αβίβ δεν αστειεύεται και πολιορκεί τα τελευταία 24ωρα τον Ρ. Τ. Ερντογάν. Για όσους ξέρουν το γεωπολιτικό παρασκήνιο, το Ισραήλ επιθυμεί διακαώς ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν, ένα κράτος δηλαδή που θα βρίσκεται στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας.


Οι σχεδιασμοί; Απλοί και ξεκάθαροι! Κουρδικό κράτος με έξοδο στη Μεσόγειο. Το Ισραήλ διατηρεί από τη δεκαετία του 1960 διακριτικές σχέσεις με τους Κούρδους στον στρατιωτικό και τον επιχειρηματικό τομέα, καθώς και σ’ αυτόν των υπηρεσιών πληροφοριών, θεωρώντας αυτή την εθνική μειονότητα –ο πληθυσμός της οποίας κατανέμεται ανάμεσα στο Ιράκ, την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράν– σαν ένα «μαξιλάρι» εναντίον των κοινών αράβων αντιπάλων.
Το 2015, η Κουρδική αυτόνομη διοίκηση του Ιράκ (KRG) διόρισε τον πρώτο Εβραίο εκπρόσωπό της, τον Sherzad Omar Mamsani, επιφορτισμένο με την αναβίωση της εβραϊκής ζωής στο βόρειο Ιράκ και την οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ Εβραίων και Κούρδων.
Mην ξεχνάμε την μακρόχρονη ισραηλινή δέσμευση προς τους Κούρδους που χρονολογείται από τον 20ό αιώνα, όταν η Μοσσάντ εκπαίδευσε τους Κούρδους Peshmerga και οι Κούρδοι βοήθησαν τους Ιρακινούς Εβραίους να απομακρυνθούν από το Ιράκ για να φτάσουν στο νέο Ισραηλινό κράτος.
Χθς ο Νετανιάχου απάντησε με οργή κατά του Ρ. Τ. Ερντογάν. “Ο Ερντογάν – ο κατακτητής της βόρειας Κύπρου, του οποίου ο στρατός σφαγιάζει γυναίκες και παιδιά σε κουρδικά χωριά, μέσα και έξω από την Τουρκία – δεν πρέπει να νουθετεί το Ισραήλ”.
 Σήμερα ήρθε και απάντηση από την Τουρκία. Ο Τσαβούσογλου, εντελώς προκλητικά, 
κατηγόρησε τον Μ. Νετανιάχου ως δολοφόνο!
ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Η υπουργος Δικαιοσυνης του Ισραηλ, Αγιελέτ Σακέντ, μιλώντας την Κυριακή το πρωί στο Ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού, χαρακτήρισε την απόφαση απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία «κακή για το Ισραήλ» και ότι ενδυναμώνει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Σακέντ επίσης καταδίκασε τις επιπτώσεις της αμερικανικής απόσυρσης στις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, οι οποίες ηγήθηκαν του πολέμου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Την Παρασκευή ο Ερντογάν ορκίστηκε για μια ακόμη φορά να «εξολοθρεύσει» τις κουρδικές πολιτοφυλακές.
«Οι Κούρδοι είναι μεγάλοι ήρωες», είπε ο Αγιελέτ Σακέντ «και εξαιτίας τους η Δύση τα κατάφερε στον αγώνα της ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
«Είναι σύμμαχοι και ελπίζω ότι θα νικήσουν στη μάχη τους ενάντια στους Τούρκους. Εύχομαι ότι η Διεθνής Κοινότητα θα εμποδίσει τον Ερντογάν να σφαγιάσει τους Κούρδους».
Η ΕΝΤΟΛΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ
Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ συμφώνησαν να συγκροτήσουν πολυεθνική στρατιωτική δύναμη για την ασφάλεια των ενεργειακών υποδομών. Η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης συμφωνίας τις την κατασκευή του αγωγού EastMed κατά την πρόσφατη τριμερή.
Τα μέρη που θα συμμετάσχουν στο έργο του αγωγού καλούνται να συνεισφέρουν στρατιωτικές δυνάμεις, ανέφερε η «Καθημερινή», επικαλούμενη ανώνυμη διπλωματική πηγή κατά την τριμερή σύνοδος κορυφής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, που έλαβε χώρα στη Μπέερ Σεμπά.
Η Τουρκία απειλεί πάντως πως δεν θα αποδεχτεί προσπάθειες εξόρυξης στην Ανατολική Μεσόγειο, στις οποίες δεν θα συμμετάσχει η ίδια και το ψευδοκράτος δορυφόρος της στην Κύπρο.
Ας τολμήσει λοιπόν η Τουρκία να κουνηθεί στην Α. Μεσόγειο.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου