Η λεμονάτη και μπαχαράτη αλευρόσαλτσα ενώνει γευστικά τα υλικά και δίνει βαρύτητα στο κατά τα άλλα ανάλαφρο τουρλού
Υλικά
Υλικά
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο
λάδι σε μέτρια φωτιά τον αρακά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξεπαγώσει και να
εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τα καρότα και
τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, να
μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι και 150 ml
νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 18-20
λεπτά, μέχρι να γίνουν τα λαχανικά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με 200 ml
χλιαρό νερό και τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό.
Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι
να δέσει η σάλτσα.
πηγη gastronomos
πηγη gastronomos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου