5


Translate

17 Φεβ 2019

Με ανατροπή ο Ολυμπιακός, 4-1 την ΑΕΚ στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης»


Ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-1 της ΑΕΚ στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και βρέθηκαν να χάνουν από το 3’, όταν ο Πόνσε άνοιξε το σκορ, ισοφάρισαν στο 50’ με τον Καμαρά, ενώ στο 72’ και το 87’ ο Φορτούνης και στο 83’ ο Χασάν διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.


Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τρίλεπτο, ο Βούκοβιτς έκανε αβίαστο λάθος δίνοντας την μπάλα στον Κλωναρίδη. Εκείνος προχώρησε, σέντραρε από δεξιά και ο Σα ολοκλήρωσε την καταστροφική αμυντική αντίδραση της ομάδας του σε μια εύκολη φάση, καθώς απέτυχε να μαζέψει την μπάλα, με τον Πόνσε να σκοράρει ίσως το πιο εύκολο από τα 14 τέρματά του στο εφετινό πρωτάθλημα. Οι σοκαρισμένοι παίκτες του Μαρτίνς έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 στο 18΄, όταν ο Φορτούνης σέντραρε από δεξιά και ο Ντίας ανενόχλητος, στην άστοχη έξοδο του Μπάρκα, έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά!

Στο 23΄ οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλη μεγάλη στιγμή. Ο Χασάν έκλεψε την μπάλα από τον Τσόσιτς, μπήκε από δεξιά και πάσαρε στον Φορτούνη, αλλά η μπαλιά του ήταν λίγο πιο πίσω, με αποτέλεσμα η προσπάθεια του διεθνή μεσοεπιθετικού να καταλήξει πάνω από το δοκάρι! Από εκεί και ύστερα ήταν η σειρά της Ένωσης να δείξει τα «δόντια» της και τον Σα να εξιλεώνεται εν μέρει για το σφάλμα του. Στο 25΄ ο Άλεφ εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ, η άμυνα των γηπεδούχων «ξανακοιμήθηκε», ο Μάνταλος βγήκε απέναντι στον Πορτογάλο, αλλά ο Σα τον νίκησε, ενώ στο επόμενο λεπτό απέκρουσε σε κόρνερ νέο σουτ του Μάνταλου, από σέντρα του Λιβάγια.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με δυο αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Χριστοδουλόπουλος πήρε τη θέση του Ντίας και ο Τοροσίδης του Βούκοβιτς, με τον Μεριά να πηγαίνει στο πλάι του Σισέ. Η διαφορά με τον «Τόρο» στη δεξιά πλευρά της άμυνας φάνηκε άμεσα στην επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού, καθώς μέσα σε τρία λεπτά ο διεθνής «ερυθρόλευκος» πέρασε ισάριθμες σέντρες, σε μια «έκρηξη» των γηπεδούχων που απέφερε το 1-1 στο 50΄, με αριστερή «βολίδα» του Καμαρά εκτός περιοχής.

Με το ρυθμό να πέφτει λίγο μετά την «ερυθρόλευκη» αντίδραση, η επόμενη καλή στιγμή στο ντέρμπι ήρθε στο 65΄. Ο Φορτούνης βρήκε με ωραία σέντρα τον Αιγύπτιο από δεξιά, αλλά εκείνος έβαλε άσχημα το κεφάλι και η μπάλα αντί να πάει προς την εστία έφυγε πλάγια! Τρία λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος αποχώρησε τραυματίας στο γόνατο, με την έκφραση του άτυχου διεθνή επιθετικού να δείχνει ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Στο 69΄ οι γηπεδούχοι φώναξαν στον Στίλερ για χέρι του Τσόσιτς σε κεφαλιά του Χασάν, ενώ στο 70΄ η κεφαλιά του Μεριά από το κόρνερ του Φορτούνη πέρασε μόλις πάνω από το δοκάρι.

Η επιθετικότητα που είχαν αναπτύξει εκ νέου οι Πειραιώτες ανταμείφθηκε στο 72ο λεπτό με ένα έξοχο γκολ του Φορτούνη, ο οποίος μετά το λάθος του Σιμόες πήρε την μπάλα, προχώρησε και με αριστερό συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Μπάρκα, για την ανατροπή της ομάδας του. Αίφνης η ΑΕΚ κατέρρευσε, καθώς οι παίκτες του Χιμένεθ ανέβηκαν ψηλά, έδωσαν χώρους αλλά και την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να βρουν χώρους και να φτάσουν στο εμφατικό 4-1, με τα γκολ των Χασάν στο 83΄ και Φορτούνη στο 87΄, με τον άσο του Ολυμπιακού να σκοράρει πάλι με το αριστερό, αφού πέρασε και τον Μπάρκα.



Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1 (Novasports 1)

Γκολ: 3' Πόνσε (ΑΕΚ), 50' Καμαρά (Ολυμπιακός), 72' Φορτούνης (Ολυμπιακός), 83' Χασάν (Ολυμπιακός), 87' Φορτούνης (Ολυμπιακός)

Το «φιλμ» του αγώνα

3' ΓΚΟΛ 0-1 η ΑΕΚ. Η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Πόνσε. Ο Κλωναρίδης βγήκε στην κόντρα, ο Σα επίκρουσε ασταθώς και ο Πόνσε από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.  



18’ Πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης σέντραρε από τα δεξιά και ο Ντίας με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Μπάρκα, αλλά σημάδεψε άουτ.

23’ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Χασάν έκλεψε την μπάλα και την γύρισε για τον Φορτούνη, ο οποίος έχασε τον βηματισμό του και έστειλε τη μπάλα άουτ.

25’ Ο Σα νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μάνταλο και έσωσε την εστία του από δεύτερη παραβίαση. Μάλιστα ο Πορτογάλος απέκρουσε και δεύτερο σουτ του αρχηγού της ΑΕΚ στην εξέλιξη της φάσης.

37' Ο Σισέ πήγε να ξεγελάσει τον Σα, καθώς γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού πρόλαβε να απομακρύνει σε κόρνερ.

40' Κίτρινη κάρτα στον Οικονόμου.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου



Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

46' Δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό στο ημίχρονο. Αποχώρησαν Ντίας και Βούκοβιτς και πέρασαν Χριστοδουλόπουλος και Τοροσίδης.

50' ΓΚΟΛ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1! Σε μία φάση διαρκείας η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βγάλει την μπάλα από την περιοχή και ο Καμαρά με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπάρκα και ισοφάρισε σε 1-1.



57' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μπακασέτας στην θέση του Κλωναρίδη.

68' O Γκερέρο στη θέση του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος τραυματίστηκε.

70' Η κεφαλιά του Μεριά μετά την εκτέλεση κόρνερ πέρασε άουτ.

71' Κίτρινη κάρτα στον Καμαρά για προβολή στον Μπακασέτα.

72' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ 2-1! Ο Φορτούνης πήρε την μπάλα και προχώρησε προς την περιοχή, σούταρε και σκόραρε!



78' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γαλανόπουλος στη θέση του Άλεφ.

83' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ 3-1. Ο Ποντένσε από τα δεξιά πέρασε για τον Χασάν ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

85' Ο Μάνταλος εκτός. Στη θέση του ο Αλμπάνης.

88’ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ 4-1! Ο Φορτούνης έφυγε στην κόντρα, πέρασε και τον Μπάρκα και σημείωσε το 4-1 για τον Ολυμπιακό, πλασάροντας σε κενή εστία.



90' Κίτρινη κάρτα στον Γκιγιέρμε.

90'+3' Κίτρινη κάρτα στον Γαλανόπουλο.

Τέλος του αγώνα





Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1 (Novasports 1)

Γκολ: 3' Πόνσε (ΑΕΚ), 50' Καμαρά (Ολυμπιακός), 72' Φορτούνης (Ολυμπιακός), 83' Χασάν (Ολυμπιακός), 87' Φορτούνης (Ολυμπιακός)

Κίτρινες κάρτες: Καμαρά, Γκιγιέρμε - Οικονόμου, Γαλανόπουλος

Κόκκινες κάρτες: -

Ολυμπιακός: Σα, Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς (46' Τοροσίδης), Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ντίας (46' Χριστοδουλόπουλος - 68' Γκερέρο), Φορτούνης, Ποντένσε, Χασάν.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκης, Αλέφ (78' Γαλανόπουλος), Σιμόες, Κλωναρίδης (57' Μπακασέτας), Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε.







πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου