5


Translate

9 Ιουν 2021

Κυπριακό: Δεκαεπτα χρόνια από το ιστορικό διάγγελμα του Τ. Παπαδόπουλου ενάντια στο σχέδιο Ανάν (βίντεο)

Συμπληρώνονται 17 χρόνια από το ιστορικό διάγγελμά του Τάσου Παπαδόπουλου για το Σχέδιο Ανάν. «Με το διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου της 7ης Απριλίου 2004, ο Κυπριακός Ελληνισμός ανέκτησε την αξιοπρέπεια του και απέκτησε παρακαταθήκες, οι οποίες και τώρα επιβάλλεται να διέπουν τις σκέψεις και τις πράξεις μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωσή του ΔΗΚΟ:
Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω ‘‘κοινότητα’’, χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
Σ’ αυτό το μικρό απόσπασμα από το διάγγελμα του αείμνηστου πρώην Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, στις 7 Απριλίου 2004, με το οποίο ο Τάσσος Παπαδόπουλος κάλεσε το λαό να απορρίψει το σχέδιο Ανάν, συμπυκνώνεται η ουσία του κυπριακού και οι αγώνες όλων όσοι πολέμησαν, για να κρατηθεί στη ζωή η Κυπριακή Δημοκρατία.
Το σχέδιο «λύσης» του τότε ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, επικροτούσε το άδικο, επιβράβευε την κατοχική Τουρκία, καταργούσε την Κυπριακή Δημοκρατία και υποθήκευε το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού.
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ηγέτης της Ελληνοκυπριακής κοινότητας, αψήφησε τις πιέσεις και τους εκβιασμούς εντός και εκτός Κύπρου και όπως έπραττε σε όλη του τη ζωή, έθεσε την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό λαό πάνω απ’ όλα, μπήκε μπροστά και κάλεσε το λαό να απορρίψει το σχέδιο Ανάν.
Το διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου αποτέλεσε ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ελληνισμού.
Γιατί και τώρα, μας καλούν να δεχτούμε, την εκ περιτροπής προεδρία, τα τ/κ βέτο, την παραμονή όλων των εποίκων, το ξεπούλημα των Ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα, την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με δήθεν αντάλλαγμα τη νεφελώδη «υπόσχεση» της Τουρκίας να εξετάσει την παραμονή του κατοχικού στρατού και τις εγγυήσεις της, σε 10 ή 15 χρόνια.
Το Δημοκρατικό Κόμμα παραμένει πιστό στην πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί καταστροφικό κλείσιμο του κυπριακού.
.
πηγη pentapostagma.gr
 μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου