5


Translate

24 Ιουν 2019

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Σαμαράς προς Παυλόπουλο: Κόκκινη εθνική γραμμή, η παραμονή στο ευρώ.Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΗΔΕΝΟΕΥΡΩ.....ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ.....ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ......

Αδιαπραγμάτευτη εθνική κόκκινη γραμμή χαρακτήρισε τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και στο ευρώ ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο έγινε
δεκτός. Πρόσθεσε ότι αυτό θέλει η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού και, επομένως, «καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει, πόσο μάλλον να τη βάλει σε κίνδυνο».
Η στιχομυθία των δύο ανδρών μπροστά στις κάμερες:
Αντ. Σαμαράς: Κύριε Πρόεδρε, λυπάμαι που σας βλέπω κάτω από τις σημερινές δραματικές συνθήκες.
Υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής μας πολιτικής, που είναι η συμπόρευση με την Ευρώπη, κάτι που θα γινόταν εφιάλτης για τον ελληνικό λαό, την αξιοπιστία και ασφάλεια χώρας, το μέλλον των παιδιών μας. Με θερμή υποστηρίζω τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ -αυτό αποτελεί, για εμάς, αδιαπραγμάτευτη κόκκινη γραμμή, την οποία υποστηρίζει η πλειοψηφία ελληνικού λαού και καμία κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να την αμφισβητήσει και να τη βάλει σε κίνδυνο.
Πρ. Παυλόπουλος: Γνωρίζω την ιστορική διαδρομή και το ρόλο της ΝΔ σε ό,τι αφορά την πορεία στην Ευρώπη. Γνωρίζω τη δική σας αταλάντευτη προσήλωση. Γνωρίζω ότι θα κάνετε αυτό που σας αναλογεί για να διασφαλιστεί την πορεία της χώρας σε Ευρώπη και ευρωζώνη. Θα γίνω κουραστικός, αλλά η πλειοψηφία της Βουλής που με εξέλεξε, αλλά και η εντολή που έδωσε ο λαός σε αυτή τη Βουλή, μου επιβάλλουν να διασφαλίσω, στα όρια των αρμοδιοτήτων μου, αυτή την πορεία.
left.gr
μονταζ teo
 18/6/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου