5


Translate

5 Ιουν 2019

ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΣΑΝ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ Η…İSTANBUL ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (βίντεο)

Το φάσμα ενός από τους πιο καταστρεπτικούς σεισμούς στην Πόλη πλανάται τελευταία σαν εφιάλτης από πολλούς ειδικούς μελετητές, καθώς προβλέπουν το μοιραίο φτάνοντας στο σημείο να…προτρέπουν κατοίκους ολόκληρων περιοχών να μετοικίσουν στην ασιατική πλευρά.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ομάδας εργασίας αντιμετώπισης του επερχόμενου σεισμού, αρχιμηχανικού Cüneyt Tüzün, το λιγότερο εκατό χιλιάδες κτίρια θα καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι και θα καταπλακώσουν στα ερείπια τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς να φτάνουν στους 300 χιλιάδες.
Η συνολική ζημιά υπολογίζεται γύρω στα 50 δις δολάρια, που αν επαληθευτεί θα κλονίσει σε μοιραίο βαθμό την τουρκική οικονομία ενώ το ίδια τα θεμέλια του τουρκικού καθεστώτος θα τρίξουν επικίνδυνα καθώς θα χαθεί για αρκετό χρονικό διάστημα κάθε έλεγχος.
Ο σεισμός προβλέπεται να κρατήσει πέντε ολόκληρα λεπτά και θα είναι πραγματικά σαν τις πύλες της κολάσεως. Ο περιοχές που προβλέπεται κυριολεκτικά να ισοπεδωθούν είναι : Aksaray Zeytinburnu, Bakırköy, Küçükçekmece, Avcılar και Büyükçekmece στην ευρωπαϊκή ακτή.
.
 Η άναρχη και γιγάντια ανοικοδόμηση των τελευταίων ετών με την μεγαλομανία του Ερντογάν να φτιάξει μια αυτοκρατορική μέγα-πόλη, έχει βάλει τις βάσεις για μια καταστροφή μοναδική στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας, που θα ισοπεδώσει και τον ίδιο, καθώς μεγάλα οικοδομικά συγκροτήματα παρά τα αντισεισμικά μέτρα δεν θα αντέξουν και θα καταρρεύσουν.
.
 Και υστέρα από όλα αυτά, θα… ανατείλει…
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου