5


Translate

27 Ιουν 2019

Απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και δίπλα στο λαό θα βρεθεί μόνο το ΚΚΕ (VIDEO)

Σε μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσαν το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιούνη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας οι ΤΟ Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Γιώργο Λαμπρούλη βουλευτή Λάρισας και εκ νέου υποψήφιου. Μετά την ομιλία στην εξέδρα ανέβηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Ν. Λάρισας.   
Στην ομιλία του Ο Δ. Κουτσούμπας είπε μεταξύ άλλων:

«Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Στις λίγες μέρες και ώρες που απομένουν μέχρι και να ανοίξουν οι κάλπες δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού και δω στη Λάρισα, σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, το κάλεσμα του ΚΚΕ και να πέσει τη μέρα των εκλογών το ψηφοδέλτιο στην κάλπη κόντρα στους χαμηλούς τόνους που σκόπιμα καλλιεργούνται. Όλοι και όλες πρέπει να γνωρίζουμε ότι μπροστά μας έχουμε μια κρίσιμη εκλογική μάχη. Και σ’ αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη, αυτό που κρίνεται για το λαό είναι ποια δύναμη μπορεί να σταθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση η οποία θα είναι από χέρι αντιλαϊκή.
Γιατί όλοι και όλες ξέρουν πως ανεξάρτητα από τις διακηρύξεις, τις όποιες διαφορές στα προγράμματα, η επόμενη κυβέρνηση θα πιάσει το αντιλαϊκό νήμα από κει που το άφησε η προηγούμενη, για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που τσακίζει την εργατική τάξη, το λαό, για τα κέρδη των λίγων.
Ποια δύναμη, λοιπόν, μπορεί να σταθεί στο πλάι του λαού, να παλεύει με συνέπεια, μαχητικότητα για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας και μέσα στη Βουλή με προτάσεις νόμου και τροπολογίες, αλλά και έξω από αυτήν, μέσα στο κίνημα, στους αγώνες;
Ποια δύναμη μπορεί να εμπνεύσει, να οργανώσει την πάλη για να μην ξεγράψει ο λαός όλα όσα έχασε, αλλά και να σκεφτεί, να αποφασίσει ότι αξίζει να πάρει τη θέση του στους αγώνες για να μπορέσει να απολαύσει τη ζωή που του αξίζει, κόντρα στην υποταγή και τη μοιρολατρία;
Αυτή η συνεπής, μαχητική, αταλάντευτη δύναμη ήταν και είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Γι' αυτό στις εκλογές της 7ης του Ιούλη αυτό που κρίνεται είναι πόσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, γιατί αυτή θα είναι η δύναμη του λαού την επόμενη μέρα.
Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Τα υπόλοιπα κόμματα ετοιμάζουν μια επόμενη μέρα για το λαό που θα είναι λίγο - πολύ ίδια με την προηγούμενη. Κι αυτό σήμερα που το λέμε μόνο εμείς, μπορούν να το καταλάβουν οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι αγρότες.
Γιατί η δήθεν "μεταμνημονιακή εποχή", η "δίκαιη ανάπτυξη" του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η "βιώσιμη ανάπτυξη" και η "αυτοδύναμη Ελλάδα" της ΝΔ δεν αφορά τη βελτίωση της ζωής τους, των δικαιωμάτων τους. Αφορά πρώτα απ’ όλα τη βελτίωση, τη διασφάλιση των κερδών των λίγων, μιας χούφτας εκμεταλλευτών.
Όλοι και όλες νιώθουν ότι τα προβλήματα, η ανασφάλεια παραμένουν και μεγαλώνουν, γιατί παραμένουν όλες οι αιτίες που μας έφτασαν ως εδώ. Και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ποια θα είναι η πολιτική που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση.
Γιατί στα κυβερνητικά προγράμματα, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη της, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου όπως αυτές του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, που βαφτίζονται “αναδιαρθρώσεις”, οι επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ.
Κοινός βέβαια παρονομαστής όλων αυτών είναι η υπεράσπιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας, γιατί αυτό εννοούν όταν μιλάνε για ανάπτυξη και επενδύσεις. Αυτό λένε όταν μιλούν για τον πλούτο της χώρας που τάχα "θα μοιράζεται δίκαια", όπως κοροϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή "για την πίτα που θα μεγαλώσει", όπως επίσης κοροϊδεύει η ΝΔ. Μόνο που ο πλούτος και η πίτα μεγάλωσε πολλές φορές σε αυτή τη χώρα, αλλά για το λαό τελικά προορίζονταν μόνο τα ψίχουλα.
Γι' αυτό λένε στον εργάτη, στον άνεργο, στον φτωχό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο, στο νέο παιδί: Μη ζητάς πολλά, παραιτήσου από τη διεκδίκηση όσων έχασες, ώστε "να στηρίξουμε την ανάκαμψη των κερδών και των επενδύσεων"!
Μόνο που για να προστατευτεί η καπιταλιστική ανάπτυξη, γιατί γι’ αυτή μιλάμε, απαιτείται μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας, αυτό που ήδη ζουν χιλιάδες νέα παιδιά που δουλεύουν δυο ώρες τη μια μέρα, τρεις την επόμενη και την τρίτη περιμένουν πάνω από το τηλέφωνο μπας και τους φωνάξουν για μεροκάματο. Δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, έχουν φροντίσει όλες οι κυβερνήσεις που πήγαν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67, αλλά και η ΕΕ με την περιβόητη "ενεργό γήρανση" και οι συνταξιούχοι επιστρέφουν πάλι στη δουλειά, γιατί η σύνταξη δεν φτάνει.
Η "ανάπτυξή" τους απαιτεί περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας. Είδαμε πού έχει φτάσει η κατάσταση με τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, αλλά και της Παιδείας, της Πρόνοιας. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσουν με τη μορφή χιονοστιβάδας τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Τη ίδια ώρα βέβαια ετοιμάζουν και νέα προνόμια στο κεφάλαιο, όπως οι φοροαπαλλαγές, τα δωράκια που πρόλαβε να νομοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων.
Μάλιστα, στα προεκλογικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ μπορεί να δει κανείς όλα όσα ήδη προβάλλονται για τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτά εξάλλου απαιτεί και ο ΣΕΒ, και η Κομισιόν.
Και βέβαια μαζί με όλα αυτά απαιτείται να επιβληθεί σιωπή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, για να ξεζουμίζουν καλύτερα τους εργαζόμενους.
Λογαριάζουν όμως και οι δυο χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί σ’ αυτή εδώ τη χώρα το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα, υπάρχει ταξικό εργατικό κίνημα. Υπάρχει το ΠΑΜΕ.
Ο λαός μας δεν είναι μόνος του, έχει στήριγμα. Κι αυτό είναι οι κομμουνιστές στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές και οι άλλοι αγωνιστές που συμπορεύονται στο πλάι μας.
Φίλες και φίλοι
Συντρόφισσες και σύντροφοι
Παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες την απεγνωσμένη προσπάθεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ "να γυρίσει όπως λέει το παιχνίδι", να μην εισπράξει και σ’ αυτές τις εκλογές την αποδοκιμασία όλου αυτού του κόσμου που πίστεψε στην πρώτη φορά αριστερά και απογοητεύτηκε. Παλιά μου τέχνη κόσκινο θα μπορούσε να πει κανείς για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού ανέβηκε όλα τα σκαλοπάτια του οπορτουνισμού, του τυχοδιωκτισμού, επιδιώκει να εγκατασταθεί στην πλατφόρμα της αμαρτωλής παλιάς και νέας σοσιαλδημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ, που τόση ζημιά προξένησε σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, ιδιαίτερα τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια. Στα χνάρια του αντικομμουνισμού και του αυριανισμού κρούει ξανά τον "μπαμπούλα της Δεξιάς" και άλλα τέτοια, για να εγκλωβίσει ξανά αριστερούς προοδευτικούς ανθρώπους.
Και πριν σκεφτεί ο καθένας ποιος έρχεται, ας σκεφτεί και ποιος ακριβώς είναι αυτός που ετοιμάζεται να φύγει γιατί όλοι και όλες συμφωνούμε ότι η ΝΔ είναι η “δεξιά”. Δεν χρειάζεται ανάλυση αυτό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, αλήθεια, τι ακριβώς είναι; Αριστερά; Κεντροαριστερά; Δεξιά καραμπινάτη με Παπακώστα, Κουίκ, Κουντουρά και δεν συμμαζεύεται;
Το τι ακριβώς είναι, λοιπόν, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μας το λένε τα έργα και οι ημέρες της, που έφερε ένα τρίτο μνημόνιο και εφάρμοσε τέσσερα, που έχει δεσμεύσει ένα λαό να ματώνει για τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, που νεκρανάστησε τον αντεργατικό νόμο της ΝΔ για τον κατώτατο μισθό, που ψήφισε νόμο για να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας, αυτόν που ο Γεωργιάδης της ΝΔ ερχότανε και δεν κρατιότανε για να τον ψηφίσει, που ξέπλυνε τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ, γέμισε τη χώρα με βάσεις και ΝΑΤΟικές υποδομές, δίνοντας τη δυνατότητα στα στελέχη της ΝΔ να λένε πως χαιρόμαστε γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο αμερικανική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος.
Και μιας και αναφέρθηκα στους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ, θέλω για μια ακόμα φορά να πω πως η αντιμετώπιση της τούρκικης προκλητικότητας και επιθετικότητας στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Αν. Μεσόγειο δεν γίνεται με συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, ούτε με τη μοιρασιά της ενεργειακής πίτας μέσα σ’ αυτούς τους οξυμένους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις μεγάλων ισχυρών καπιταλιστικών δυνάμεων, όπως είναι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία και οι άλλες δυνάμεις που συγκρούονται σε αυτή την περιοχή.
Και σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα ταυτίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ γιατί υπερασπίζονται τα συμφέροντα της ίδιας άρχουσας τάξης που υπηρετούν, η οποία διεκδικεί κι αυτή ρόλο και μερίδιο απ’ αυτήν τη μοιρασιά.
Φίλες και φίλοι
Δεν χωρά αμφιβολία ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι μια “δεξιά”, πιο συγκεκριμένα μια αστική νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.
Ποιος όμως έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ να εμφανίζεται ως δικαιωμένη για το αντιλαϊκό παρελθόν της; Για τα μνημόνια, τις απολύσεις, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις;
Ποιος έδωσε τη δυνατότητα στα στελέχη τους, που δεν είχαν μούτρα να εμφανιστούν στις λαϊκές γειτονιές πριν λίγα χρόνια, τώρα να αλωνίζουν και να πλασάρουν ως δήθεν φιλολαϊκό το προεκλογικό της πρόγραμμα που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου;
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του είναι αυτός που έχει στρώσει τα κόκκινα χαλιά με την αντιλαϊκή πολιτική του στη ΝΔ. Και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η ΝΔ πρέπει να πει κι "ευχαριστώ" στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όχι μόνο ξέπλυνε την πολιτική των κυβερνήσεών της, αλλά έτρεξε να υλοποιήσει όλη τη βρώμικη δουλειά που εκείνη δεν πρόλαβε.
Δείτε για παράδειγμα τι λέει ο ΣΕΒ, ο οποίος ευχαριστεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επειδή αυτός υλοποίησε το 62% των απαιτήσεών του. "Ευχαριστώ" πρέπει να του πει και η ΝΔ που έχει αφήσει μόνο ένα 38% να υλοποιήσει από τις απαιτήσεις των μεγαλοβιομηχάνων.
Κι ας αφήσει αυτά που ξέρει ο Τσίπρας και τα στελέχη του, που έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ ότι δήθεν το ΚΚΕ ταυτίζει τον Τσίπρα με τον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά. Προφανώς ο Τσίπρας, τα λέει αυτά, επειδή εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη αμηχανία και σύγχυση. Γιατί μόνος του ταυτίστηκε με τις δεξιές αντιλαϊκές πολιτικές όταν εφάρμοζε και το 3ο μνημόνιο που μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν, δίνοντας το δικαίωμα στη ΝΔ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, να εμφανίζονται δικαιωμένοι, ενώ δεν είναι, απογοητεύοντας προοδευτικό, αριστερό κόσμο.
Κι όλα αυτά που κάθε τρεις και λίγο αναμασά, ότι η κυβέρνησή του ακολούθησε πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης, έχουν προ πολλού καταρρεύσει όταν καταργούσε ακόμη κι αυτό το επίδομα-βοήθημα του ΕΚΑΣ, ενώ από την άλλη έδινε απλόχερα δωράκια στο μεγάλο κεφάλαιο.
Όσο για το σύνθημα "τι Πλαστήρας, τι Παπάγος", που ανέσυρε από το αραχνιασμένο μπαούλο της σοσιαλδημοκρατίας, του λέμε ότι είναι και ανιστόρητος.
Την ιστορία κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει να την διαβάζει από την ανάποδη, αφού φαίνεται να μη γνωρίζει ότι το σύνθημα αυτό, όπως και το "τι μπρόκολα, τι λάχανα" είναι ιστορικά δικαιωμένα.
Αλήθεια, δεν ξέρει ότι η κυβέρνηση Πλαστήρα ήταν αυτή που ανάμεσα σε άλλα εκτέλεσε τον Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του κατ’ εντολή των Αμερικανών με τους οποίους ο κ. Τσίπρας μοιράζεται σήμερα "κοινές αξίες";
Εκτός κι αν αυτό ακριβώς εννοεί όταν λέει ότι το σύνθημα αυτό ήταν λάθος!
Ας αφήσουν, λοιπόν, αυτά που ξέρουν. Γιατί όσο και αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υπερτονίζει ορισμένες επιμέρους υπαρκτές διαφορές του με τη ΝΔ, είναι μόνο για να κρύψει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι οι δύο πόλοι του αστικού πολιτικού συστήματος, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, όπου το νόμισμα είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα, αυτό δηλαδή που υπηρετούν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.
Κι όπως ξέρουμε όλοι, οι δύο όψεις ενός νομίσματος δεν είναι και δεν μπορούν να είναι απόλυτα ίδιες στη μορφή. Γιατί, αλλιώς, δεν μπορεί ούτε το παιχνίδι της δικομματικής εναλλαγής να παίζεται, ούτε φυσικά να μεταγγίζονται οι λαϊκές ψήφοι από το ένα κόμμα στο άλλο για να εγκλωβίζεται η λαϊκή δυσαρέσκεια για να μη φτάσει στην αμφισβήτηση και τελικά στην απόφαση για την ανατροπή του.
Αντί όμως ο λαός να παίζει τη ζωή του κορόνα - γράμματα, στις εκλογές μπορεί να κάνει μια σίγουρη επιλογή για τη ζωή του: Να ψηφίσει το ΚΚΕ.
Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Το ΚΚΕ θα είναι, όπως και ήταν, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Το ΚΚΕ θα φέρει στη Βουλή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας.
Την τελευταία τετραετία κατέθεσε δεκάδες τροπολογίες και προτάσεις νόμου, τις οποίες απέρριπταν χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και ΚΙΝΑΛ την ώρα που ψήφιζαν το ένα μετά το άλλο τα δωράκια στους καπιταλιστές.
Θέλω να θυμίσω ότι στο διάστημα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε συνολικά έξι προτάσεις νόμου και δεκάδες τροπολογίες για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων, για την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν αυτά τα χρόνια, για την επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων.
Όλα αυτά τα οποία αποτελούν βασικές λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στοιχειώδους ανακούφισης, απορρίφθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, από τη δήθεν “προοδευτική”, “αριστερή” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έκαναν πως δεν τα άκουσαν.
Από την άλλη, οι προτάσεις νόμου της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων είχαν στο επίκεντρό τους είτε την υλοποίηση αντεργατικών μέτρων και μέτρων στήριξης του κεφαλαίου, είτε το ξεγέλασμα του λαού μέσα από τη γνωστή τακτική "σου αφαιρώ 10 και σου επιστρέφω 1".
Να, λοιπόν, γιατί ο λαός μας πρέπει να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ για να βαδίσει πιο αποφασιστικά στο δρόμο της διεκδίκησης, μέσα και έξω από τη Βουλή. Έτσι ώστε απέναντι στη νέα επόμενη κυβέρνηση να υπάρχει μια πραγματική δύναμη πίεσης, αντίστασης, οργάνωσης του αγώνα.
Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία.
Θα διεκδικήσουμε πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δομές της δημόσιας Υγείας, της Παιδείας, στους Οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης, γενικά στις κοινωνικές υπηρεσίες και οργανισμούς, για την κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν την κυριακάτικη αργία, απελευθερώνουν το ωράριο, για δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Για πάγωμα των χρεών για όλο το διάστημα της ανεργίας. Απαγόρευση πλειστηριασμού κύριας κατοικίας για χρέη έως 200.000 ευρώ, για επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων στο αφορολόγητο όριο, όπως ισχύει για μισθωτούς και αγρότες, κατάργηση των χαρατσιών, όπως το τέλος επιτηδεύματος. Διαγραφή τόκων και προστίμων, καθώς και του 30% των υπολοίπων χρεών τους σε εφορία - τράπεζες - δήμους.
Και μιας και απόψε βρισκόμαστε εδώ στη Λάρισα, στο θεσσαλικό κάμπο, εδώ που χτυπά η καρδιά της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, θέλουμε να πούμε ότι το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις θα συνεχίσει να προβάλλει και να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που παλεύουν για την επιβίωσή τους.
Γιατί το ΚΚΕ παλεύει στο πλάι των αγροτών για κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Να μπει φρένο στην ασυδοσία των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων, για αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών από την αδικαιολόγητη μείωση των τιμών σε μια σειρά προϊόντων και την απώλεια παραγωγής που δεν έγινε με δική τους ευθύνη και δεν αποζημιώνεται (βαμβάκι, γάλα, όσπρια, ροδάκινα κ.ά.), για φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ. Να μην επιβαρυνθεί με το Τέλος Επιτηδεύματος κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος, για να είναι ο ΕΛΓΑ ο κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις, για την κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για την κατάργηση όλων των περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
Καμιά επιβάρυνση για αγρότες και κτηνοτρόφους από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να λυθούν τα ζητήματα με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών. Για να μη γίνει καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο", συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και "κούρεμα" του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων, για την κατάργηση των χαρατσιών, ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά. Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα στους αγρότες. Για να υπάρχει κρατική εγγύηση για άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους και την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων. Για να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η Οδηγία 60/2000 της ΕΕ. Για να αυξηθεί το ακατάσχετο των αγροτοκτηνοτρόφων στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Για να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων. Να καταργηθούν άμεσα τα "αγροτοδικεία".
Όλα αυτά και πολλά ακόμη είναι το πρόγραμμά μας, θα τα διεκδικήσουμε ξανά μέσα στη Βουλή, αλλά και έξω από αυτήν, στο δρόμο, στο κίνημα, στους αγώνες, με τους χιλιάδες φτωχούς αγρότες αλλά και τους χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, σωματεία και μαζικούς φορείς.
To KKE θα καταθέσει όση δύναμη του δώσει ο λαός για να δυναμώσουν οι αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να σπάσει η μιζέρια και η μοιρολατρία.
Να, λοιπόν, γιατί, φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, την επόμενη κυβέρνηση, από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού, μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο το ΚΚΕ.
Γιατί το ΚΚΕ έχει για θέσεις του τα δικαιώματα, τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, που πιθανά να είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ, δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέπλυνε και ξαναέστρωσε το έδαφος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που έσπειρε την απογοήτευση, δικαίωσε μνημόνια, τους φόρους και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Κι ενώ προσπαθεί να παρουσιαστεί ως το αντίπαλο δέος στη συντήρηση έχει γίνει ο καλύτερος χορηγός της συντήρησης.
Δεν μπορεί να είναι ούτε το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που ήδη βάζει όρους για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση της ΝΔ. Ούτε φυσικά ο Βαρουφάκης που ως υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο προετοίμασε το έδαφος για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου ή ο Βελόπουλος, με τις γνωστές γραφικότητες, αλλά και τις ακροδεξιές θέσεις. Δεν συζητάμε βέβαια καν για το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που πρέπει να εξαφανιστεί και από τη Βουλή και από παντού.
Απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και δίπλα στο λαό θα βρεθεί μόνο το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν τα άλλα κόμματα, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους διαφορές τους. Γιατί το ΚΚΕ δεν τα δίπλωσε, ούτε θα κάνει πίσω στα δύσκολα που έχουμε μπροστά. Γιατί το ΚΚΕ πρεσβεύει τον ρεαλισμό της σύγκρουσης, της αντεπίθεσης, της ανατροπής της σημερινής βαρβαρότητας, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και των παιδιών του».
.
πηγη 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου