r

Translate

7 Ιουν 2019

Επεκτατικό μανιφέστο από την Τουρκία- Yeni Safak: «Eτοιμάζονται να μας χτυπήσουν μέσω Κύπρου» -Η Άγκυρα υλοποιεί σχέδιο φανατισμού των Τ/κ

Σε καθεστώς αβεβαιότητας βαδίζει η Άγκυρα, καθώς τα δημοσιεύματα περί φερόμενης επίθεσης κατά της Τουρκία αυξάνονται και πληθύνονται. Με ένα προπαγανδιστικό μανιφέστο, η Yeni Safak μιλάει για «αύξηση τουρκικής ιστορικής και πολιτιστικής συνείδησης» στην Κύπρο ως μέσο αποτροπής κάποιας «επικείμενης επίθεσης»
από τους «Ιμπεριαλιστές».

Ουσιαστικά, αυτό που προσπαθεί να υλοποιήσει η Άγκυρα είναι εμφυτεύσει «σπόρους» φόβου στους Τουρκοκύπριους και μέσω της προπαγάνδας για την «τουρκική ιστορία» του νησιού της Αφροδίτης να δημιουργήσει ένα νέο φανατισμένο εθνικιστικό μέτωπο στα Κατεχόμενα.
Βασικός στόχος των τουρκικών σχεδίων είναι η υφαρπαγή του πλούτου που «κυοφορεί» ο βυθός της κυπριακής ΑΟΖ, μέσω της γεωγραφικής επέκτασης του τουρκικού κράτους στην υπόλοιπη Κύπρο, αλλά και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Καλλιεργώντας την εθνικιστική συνείδηση των Τουρκοκυπρίων και φυσικά με σκοτεινές παρεμβάσεις των μυστικών υπηρεσιών, η Τουρκία προσπαθεί να επεκταθεί σε ολόκληρο το νησί, ξεπερνώντας κάθε όριο.
Σενάρια για χτύπημα των Ιμπεριαλιστών στην Τουρκία μέσω Κύπρου βλέπει ο αρθρογράφος Υusuf Kaplan της φιλοερντογανικής ισλαμικής εφημερίδας Yeni Safak και προειδοποιεί ότι για να αποτραπούν αυτά τα σχέδια, πρέπει η Τουρκία να κερδίσει πρώτα πολιτισμικά την Κύπρο και τους Τ/κ.
«Ως Τουρκία παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις γύρω από την Κύπρο. Αυτός είναι ο λόγος που η Τουρκία διενήργησε πρόσφατα τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του αιώνα (Γαλάζια Πατρίδα) που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στο έδαφος, στον αέρα και στη θάλασσα.

Μέσα από αυτό την άσκηση, δώσαμε το μήνυμα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, που συγκεντρώνουν φρεγάτες και πολεμικά σκάφη στην Κύπρο και την περιοχή και ανακατεύουν εντάσεις στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου με τη δικαιολογία του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, ότι είμαστε σε εγρήγορση ενάντια στις προσπάθειές τους», σημειώνεται.
Το μήνυμα αυτό, σημειώνει η εφημερίδα, ελήφθη από τα ενδιαφερόμενα μέρη.
«ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»
Συνεχίζοντας, επισημαίνει: «Όπως οι εντάσεις στο Ιράκ και μετά στη Συρία κλιμακώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τους ιμπεριαλιστές το τελευταίο τέταρτο του αιώνα για να διαιρέσουν την περιοχή, ιδιαίτερα την Τουρκία, κατά την επόμενη περίοδο, η Ανατολική Μεσόγειος γενικά και ειδικά η Κύπρος πρόκειται να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο για να πολιορκήσουν την Τουρκία και, στην πραγματικότητα, να μας χτυπήσουν στην πρώτη μας μεγάλη αδυναμία».
«Γνωρίζουμε τουλάχιστον τα νέα στρατηγικά παιχνίδια που παίζονται στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο. Εντούτοις, δεν ρωτάω αν γνωρίζουμε πώς οι εξελίξεις στην Κύπρο ανοίγουν σταδιακά τον δρόμο για περιστατικά «που θα μας οδηγήσουν να χάσουμε εντελώς την Κύπρο». Δεν ρωτάω, γιατί δεν νομίζω ότι είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στην Κύπρο ή να αποτρέψουμε αυτό που προσπαθεί να γίνει και αυτό είναι που με τρομάζει. Σαφώς, φωνάζω: «Θα χτυπήσουν την Τουρκία από την Κύπρο».
«Υπάρχουν Τούρκοι στην Κύπρο που θέλουν να αποχωρήσει η Τουρκία από το νησί», όπως σημειώνεται.
ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ… UNITE CYPRUS
Παράλληλα, ο αρθρογράφος κατηγορεί την οργάνωση Unite Cyprus Now ότι εκτελεί σχέδια που απειλούν τόσο το ψευδοκράτος όσο και τον Τούρκο. Αφορμή για αυτή την κατηγορία ήταν η συγκέντρωση της ομάδας για να καταδικαστεί η επίθεση εναντίον της εφημερίδας «Αφρίκα» του Σενέρ Λεβέντ από Τούρκους.
«ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»
Στο τέλος, το άρθρο ισχυρίζεται πως η Κύπρος είναι η μόνη δύναμη, ο μοναδικός κοινός πολιτισμός και η ιστορική συνείδηση ​​που έχουν οι Τούρκοι. «Αν δεν είναι αυτός ο κοινός πολιτισμός και η ιστορική συνειδητοποίηση, ακόμα κι αν έχουμε πλήρη έλεγχο της Κύπρου, θα την χάσουμε αργά ή γρήγορα.
Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία είμαστε σήμερα. Έχουμε στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο, αλλά όχι πολιτιστική. Οι Κύπριοι Έλληνες και οι Κύπριοι Τούρκοι είναι απολύτως κοσμικοί.
Ας γίνει γνωστό ότι από πολιτιστική άποψη, έχουμε χάσει την Κύπρο.
Ως εκ τούτου, προκειμένου να κερδηθεί ξανά πολιτιστικά η Κύπρος, πρέπει να διαμορφώσουμε έναν κοινό πολιτισμό και ιστορική συνείδηση και να αυξήσουμε την οικονομική και κοινωνική ευημερία των αδελφών μας στο ψευδοκράτος, πάνω από εκείνη των Ελλήνων».
ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ
Επαναλαμβάνοντας το σενάρια περί χτυπήματος της Τουρκίας από την Κύπρο, σημειώνει:
«Πρώτον, πρόκειται να σιγουρευτούν ότι η Τουρκία είναι απομακρυσμένη από την Κύπρο – κάτι που κάναμε ήδη με τα χέρια μας: η Κύπρος είναι πολιτιστικά πιο κοντά στους Έλληνες, όχι εμείς. Εάν υπάρχει στην Τουρκία κάποιος που λέει ότι η Τουρκία είναι πολιτιστικά παρούσα στην Κύπρο, παρακαλώ να τους δώσετε τις ευχαριστίες μου.
Δεύτερον, οι ιμπεριαλιστές θα διαμορφώσουν τις επόμενες πενταετείς, αιωνόβιες στρατηγικές τους μέσω της Κύπρου. Θα μας επιτεθούν από την Κύπρο.
Ο πιο μόνιμος τρόπος για να αποτρέψουμε τους ιμπεριαλιστές από το να μας επιτεθούν μέσω της Κύπρου είναι να ενώσουμε δυνάμεις γύρω από έναν κοινό πολιτισμό και ιστορική συνείδηση με τους Τ/κ.
Αν δεν θέλουμε να τη χάσουμε εντελώς στο μέλλον -κάτι που θα οδηγήσει στη διαίρεση της Τουρκίας, ο Θεός να το αποτρέψει- πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα πριν είναι πολύ αργά».
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου