5


Translate

1 Ιουλ 2019

Τσίπρας σε απόγνωση – Σπάει το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ για να… «φτάσει η αλήθεια σε όλο το λαό» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεχίζεται μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες, ανάγκασε τον πρωθυπουργό  να σπάσει ακόμη και το εμπάργκο κατά του ΣΚΑΙ που ο ίδιος είχε επιβάλλει.
Με πρόφαση το ότι πρέπει να φτάσει «η αλήθεια σε όλο τον λαό» ο πρωθυπουργός… άδειασε τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μέχρι και πριν από λίγες ημέρες απειλούσε υποψήφιους
βουλευτές ότι αν σπάσουν το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ θα βγουν εκτός των ψηφοδελτίων.


Αποφάσισα τη Τρίτη το βράδυ να πάω στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Να ακουστούν & εκεί τα επιχειρήματά μας. Αν ο κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να δοξαστεί κρυπτόμενος, εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να φτάσει η αλήθεια σε όλο τον λαό.Χωρίς κανένα φόβο, σε οποιοδήποτε περιβάλλον.
«Αποφάσισα τη Τρίτη το βράδυ να πάω στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Να ακουστούν & εκεί τα επιχειρήματά μας. Αν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να δοξαστεί κρυπτόμενος, εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να φτάσει η αλήθεια σε όλο τον λαό. Χωρίς κανένα φόβο, σε οποιοδήποτε περιβάλλον».
Είναι εμφανές ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε κατάσταση πανικού καθώς παρακολουθεί χωρίς να μπορεί να αντιδράσει  όλες τις δημοσκοπήσεις να δίνουν διαφορά που σε κάποιες περιπτώσεις «αγγίζει» τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες.
.
Ο κ. Τσίπρας ο οποίος απειλούσε όποιον είχε επιχειρήσει να σπάσει το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ ακόμη και με έξοδο από τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, αποφάσισε σε μία ύστατη προσπάθεια να περισώσει ότι μπορεί από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει και στο κανάλι το οποίο κατηγορούσε για fake news.
Ο πρωθυπουργός, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Κυριακής, θα παραχωρήσει συνέντευξή Τύπου το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.
Βλέποντας να έχουν εξουδετερωθεί όλα τα «προεκλογικά όπλα», ο πρωθυπουργός θέλησε να μιλήσει στο κανάλι που κατηγορούσε όλο το προηγούμενο  διάστημα για «όργιο προπαγάνδας».
Ταυτόχρονα, είδε να πέφτει στο κενό και η  προσπάθεια του να ενεργοποιήσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων καθώς όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν άνετη επικράτηση της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει ακόμη και τις 10 ποσοστιαίες μονάδες ενώ την ίδια στιγμή θεωρείται δεδομένη – με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα –  και η αυτοδυναμία της ΝΔ.
.
«Κλειδώνει η αυτοδυναμία για ΝΔ»
Στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB που  δημοσιεύτηκε στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», αποτυπώνεται η κυριαρχία της ΝΔ μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες.
Η αυτοδυναμία της ΝΔ φαίνεται να κλειδώνει σε κάθε σενάριο – πεντακομματικής, εξακομματικής ή επτακομματικής Βουλής – στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Οπως προκύπτει από την πανελλαδική έρευνα της MRB, το μεγάλο προβάδισμα που έχει κατακτήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπειτα και από την ευρεία επικράτηση στις κάλπες των πρόσφατων ευρωεκλογών, διατηρείται ουσιαστικά ανέπαφο, αφήνοντας ανοικτό το πεδίο για περαιτέρω διεύρυνση με διψήφια διαφορά.
 Σύμφωνα με την έρευνα της MRB, σε όλα τα σενάρια για τη συγκρότηση της επόμενης Βουλής, εάν δηλαδή είναι επτακομματική, εξακομματική ή πεντακομματική, η ΝΔ εξασφαλίζει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με τις έδρες της να κλιμακώνονται αντίστοιχα από 155 έως 163.
Το εύρος της εκτίμησης ψήφου που δίνει η MRB για τις προσεχείς εκλογές για τα κόμματα:
Νέα Δημοκρατία 35,4% με 40,4%
ΣΥΡΙΖΑ 26,5% με 31,5%
ΚΙΝ.ΑΛ. 6,4% με 9,8%
ΚΚΕ 3,7% με 6,3%
 Χρυσή Αυγή 2,6% με 5%
Ελληνική Λύση 2,5% με 4,8%
ΜέΡΑ25 2,2% με 4,4%
Ένωση Κεντρώων 1,4% με 3,2%
Οι έδρες σε όλα τα σενάρια
Στο σενάριο της πεντακομματικής βουλής, η ΝΔ καταλαμβάνει 163 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 87, το ΚΙΝΑΛ 24, το ΚΚΕ 15 και η Χρυσή Αυγή 11.
Στο σενάριο της εξακομματικής βουλής, η ΝΔ κατακτά 159 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 83, το ΚΙΝΑΛ 23, το ΚΚΕ 14, η Χρυσή Αυγή 11 και η Ελληνική Λύση 10.
Στο σενάριο της επτακομματικής, η ΝΔ καταλαμβάνει 155 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 80, το ΚΙΝΑΛ 22, το ΚΚΕ 14, η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση από 10 και το ΜέΡΑ25 9.
πηγη in.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου