5


Translate

9 Ιαν 2020

«Σφαίρες» στην πίστη μας – Οργή προκαλούν οι εικόνες που κάνουν τον γύρο της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στοχοποιείται η χριστιανική πίστη...
Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι συνεχείς επιθέσεις κατά εκκλησιών στην Ελλάδα. Οι πολίτες έχουν αρχίσει και πιστεύουν πως υπάρχει οργανωμένη στοχοποίηση της χριστιανικής πίστης στην χώρα μας.
Αυτή την φορά, στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκαν εικόνες σε εκκλησάκια στο νησί της Θάσου και συγκεκριμένα στον Λιμένα, όπως είχατε διαβάσει σε είδηση του el.gr!
Αυτή την φορά, γίναμε μάρτυρες των συνταρακτικών εικόνων.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ανήμερα των Θεοφανείων, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα kavalapost.gr πιστοί πήγαν στα εκκλησάκια της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Βασιλείου προκειμένου να προσκυνήσουν. Ωστόσο, μπαίνοντας στο χώρο διαπίστωσαν πως άγνωστοι είχαν εισέλθει στα εκκλησάκια και είχαν προξενήσει φθορές σε εικόνες πιθανώς με αεροβόλο όπλο.
Κανείς δεν αντιλήφθηκε τους βανδαλισμούς στην Θάσο
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή πληροφοριών, βανδαλισμός στις εικόνες σημειώθηκε σε ώρα που δεν υπήρχε κόσμος κοντά στα εκκλησάκια, καθώς κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, ενώ σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται φθορά σε Ιερό Ναό, όπως αναφέρουν κάτοικοι του Λιμένα.
Μετά από καταγγελίες ιερέων, έγινε αυτοψία στα δύο ξωκλήσια του Λιμένα, την Αγία Μαρίνα και τον Άγιο Βασίλη. Οι αστυνομικοί αντίκρισαν εικόνες που έφεραν εκτεταμένες ζημιές από όπλο μικρού διαμετρήματος.
Σύμφωνα με το kavalanews, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ζημιές προήλθαν είτε από μικρό αεροβόλο όπλο είτε από όπλο με πλαστικές σφαίρες, καθώς δεν εντοπίστηκε κάποιο βλήμα μέσα στους δύο ναούς.
Εντύπωση όμως προκαλεί το μένος των δραστών.
Δείτε βίντεο:
.
πηγη el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου