5


Translate

30 Μαΐ 2023

Γιατί οι ειδικοί συμβουλεύουν να πετάξουμε τα σουτιέν;

Οι γυναίκες που αθλούνται χωρίς σουτιέν έχουν πιο στητό στήθος διότι η κυκλοφορία του αίματος είναι καλύτερη στην περιοχή
Πετάξτε τα σουτιέν», είναι το μήνυμα που στέλνει στις γυναίκες διακεκριμένος Γάλλος επιστήμονας ο οποίος επισημαίνει ότι
ο στηθόδεσμος όχι μόνο δεν είναι απαραίτητος για να κρατάει στο ύψος του το γυναικείο στήθος, αλλά το βλάπτει κιόλας.   
Έρευνα που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Bild» με επικεφαλής τον καθηγητή πανεπιστημίου στην γαλλική  Ιατρική Σχολή Αθλητισμού, Ζαν Ντενίς Ρουιγιόν δείχνει ότι οι γυναίκες που αθλούνται χωρίς σουτιέν έχουν πιο στητό στήθος κι ότι η κυκλοφορία του αίματος είναι καλύτερη στην περιοχή.  
Ο ίδιος εξηγεί πως το γεγονός ότι το σχήμα του στήθους είναι από τη φύση του σφαιρικό, διασφαλίζει την σφριγηλότητά του. «Όταν το εγκλωβίζεις σε στηθόδεσμο, οι μύες ατροφούν. Κατά συνέπεια, οι μυικοί ιστοί στην περιοχή του μαστού αδυνατίζουν με αποτέλεσμα, οι γυναίκες που ξεκινούν την ημέρα τους βάζοντας το σουτιέν τους, να διακινδυνεύουν στο μέλλον το σφριγηλό στήθος τους», εξηγεί ο γάλλος ειδικός.
Η γαλλική  έρευνα που έγινε σε δείγμα 330 γυναικών, ηλικίας 18 έως 35 ετών, έχει τίτλο: «Παράγοντες για την μορφολογική εξέλιξη του μαστού σε συνδυασμό με τη χρήση σουτιέν».
Ο Γάλλος επιστήμονας επισημαίνει πάντως ότι, επειδή η σχέση μυικής μάζας και λιπώδους ιστού δεν είναι ίδια σε όλες τις γυναίκες -αφού κάποιες έχουν μεγάλος στήθος- σε ορισμένες απ’ αυτές οι μαστοί υποκύπτουν ούτως ή άλλως στις συνέπειες της βαρύτητας.
Τέλος, ο Γάλλος επιστήμονας συμβουλεύει τις γυναίκες που δεν αποχωρίζονται το σουτιέν τους να απεξαρτηθούν σταδιακά και όχι μεμιάς. «Οι μύες δεν ενεργοποιούνται ξαφνικά, για το λόγο αυτό θα πρέπει να το απελευθερώσουν σταδιακά», τονίζει ο Ζαν Ντενίς Ρουιγιόν.
protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου